Kut'ül Amare Zaferi okullarda coşkuyla kutlandı

Kut'ül Amare Zaferinin 105.yılı, 29 Nisan Perşembe günü Purksalar Dede Korkut Anadolu Lisesinde düzenlenen program ile kutlandı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Haziran 2021 09:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Kut'ül Amare Zaferi okullarda coşkuyla kutlandı

Tarihimizin en önemli ve anlamlı zaferlerinden biri olan Kut'ül Amare Zaferi, 29 Nisan 1916'da Türk Bayrağının Kut'ül Amare surlarına çekilerek İngilizlerin yenilgiye uğratıldığı ve sömürgeci devletlere tarihi bir tokadın atıldığı şanlı bir zafer olarak kayıtlara geçmiştir. Dicle Nehri kıyısında Kut'ül Amare şehri yakınlarında konuşlanmış İngiliz ve müttefiklerinin kuşatılmasıyla başlayan muharebe, kasabanın Osmanlı Ordusu tarafından ele geçirilmesi ve İngiliz birliklerinin tamamının esir alınmasıyla bitmiştir.

Zor şartlarda ordunun neler başarabileceğinin tarihteki önemli örnekleri arasında yer alan Kut'ül Amare Zaferi, İngilizlerin unutmadığı ama bize yüz yıldır unutturulmaya çalışılan Osmanlı'nın Dünya Savaşı'nda elde ettiği en büyük destansı zaferlerden biridir. İngiliz tarihine kazınmış en ağır yenilgilerden biri olarak geçen Kut'ül Amare mağlubiyeti İngilizler için büyük bir hayal kırıklığı ve ciddi bir prestij kaybına neden olmuştur. Bu nedenle bu yenilgiyi unutmak ve unutturmak istemişlerdir. Üzerinden yüz yılı aşkın süre geçen Kut'ül Amare Zaferi yeniden hatırlanmış ve kutlanmaya başlanmıştır.

Kut'ül Amare Zaferinin 105.yılı, 29 Nisan Perşembe günü Purksalar Dede Korkut Anadolu Lisesinde düzenlenen program ile kutlandı. Çevirimiçi gerçekleştirdiğimiz programımıza Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Turan AKPINAR, Ankara İl Mİlli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman TÜLÜCE de katıldı. Programımıza İstiklal Marşının okunması ile başlandı. Medine İmam Hatip Ortaokulu öğrencimizin Kur'an Tilavetinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Pursaklar İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa KILIÇGİL yaptı. Kut'ül Amare Zaferini anlatan şiirler okunup türküler seslendirildi.

Kütu'l Amare zaferi temalı şiir yarışmasında Ankara İl birincisi olan öğrencimiz A. Akil Bezci İl Milli Eğitim Müdürümüz Turan Akpınar tarafından ödüllendirildi.

Pursaklar Kaymakamı Mehmet Yıldız ve İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil'in ev sahipliğinde İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman TÜLÜCE, Keçiören İlçe Milli Eğitim müdürü Ayhan Işık ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel yarışmada derece elde eden Medine İmam Hatip Ortaokulu'nu ziyaret ettiler.

Ziyarette Okul Müdürü Mehmet Vehbi Polat: Misafirlere, "Örgün Eğitim İle Birlikte Hafızlık Projesi"nin Türkiye'deki İLK örneği olan okulun hem hafızlık hem de LGS'de gösterdiği başarılar hakkında bilgi verdi.

Okul donatı alanlarının da gezildiği ziyarette misafirler tarafından e Twinning projesinde görev alan olan öğrencilere sertifikaları takdim edildi.

Medine İHO "Örgün Eğitim İle Birlikte Hafızlık Projesi"nin Türkiye'deki ilk örneği olma hususiyetini taşıyor. Ankara'nın en yüksek LGS ortalamalarından birine sahip bu okulumuza sınavla öğrenci alımı yapılıyor

Medine İHO öğrencileri bu sene DİB hafızlık ve Kur'anı güzel okuma yarışmalarında Türkiye 2 liği ve 3. lüğü alarak başarılarını taçlandırdı.
2021-22 Eğitim yılı 5. sınıf öğrenci kayıtları için yapılacak olan sınava başvurular devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber