Ankara'da büyük bir deprem beklenmiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2007 23:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

5,7 ile 5,5'lik depremlerden sonra uzmanlar Bala merkezli büyük bir deprem beklemiyor. İlçede hasar tespit çalışmaları da tamamlandı: 601 konut ağır hasarlı, 15 ev yıkık, 32 ev orta hasarlı.

Birkaç gün arayla iki orta şiddette deprem yaşayan Ankara'nın Bala ilçesinde hasar tespit çalışmalarıyla vatandaşlara gıda ve konut yardımı sürüyor. Çadırlardan yavaş yavaş çıkıp ya evlerine dönen veya evi hasarlıysa akrabalarında kalan Balalıları rahatlatacak açıklamalar geldi.

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Sedat İnan, Bala'da 21 Aralık saat 00.49 ile 27 Aralık saat 04.03 arasında en küçüğü 1,7 olan 179 artçı deprem kaydedildiğini söyledi. Bala'nın 10 kilometre güneyinde deprem faaliyeti olduğunu söyleyen İnan, ?Büyük bir deprem endişemiz şu an itibari ile yok. Büyük bir deprem beklemiyoruz? dedi.

ARD ARDA KIRILMASI İYİ

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Ö. Erbakan da, ?Uzun bir fayın kırılması halinde depremin büyüklüğü 6'nın üzerinde olabilir. Şimdi parça parça kırıldığı için 5,7 ya da 5,5 civarında. Bunun art arda kırılmasında fayda var? dedi.

Vatandaşların ağır hasarlı binalardan çıkmaları çağrısı yapan Erbakan, binalara girilmesin diye talimat verildiğini söyledi.

ÇADIRLARDAN ÇIKTILAR

Bala Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz, vatandaşlardaki tedirginliğin kısmen azaldığını belirterek ?Bir kısım vatandaş, geceyi geçirmek akrabalarına gitti, bir kısmı evlerine girdi. Çadırlarda az sayıda vatandaş kaldı? dedi. Bu arada Ankara Büyükşehir Belediyesi, Bala'ya bağlı Afşar beldesinde, günlük 15-20 bin ekmek üretim kapasiteli gezici ekmek fabrikası kurdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber