Benzinciye, markete satıldı bayide çeyrek bilet kalmadı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 29 Aralık 2007 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

240 milyon YTL'lik Milli Piyango biletlerinin % 91'i satıldı. Çeyrek biletler neredeyse tükendi. Bu yıl Opet ve Total istasyonları, CarrefourSA ve Teknosa gibi mağazalarda alışveriş karşılığı hediye edilen çeyrek biletler de talebi körükledi

BÜYÜK ikramiyenin 25 milyon YTL olduğu Milli Piyango yılbaşı biletlerine yine talep yüksek oldu. Milli Piyango İdaresi tarafından yılbaşı özel çekilişi için 29 Kasım 2007'de satışa sunulan Milli Piyango biletlerinden en fazla ilgi 6 YTL'ye satılan çeyrek bilete gösteriliyor. Bastırılan 240 milyon YTL'lik biletin yüzde 91'i satıldı. Çeyrek biletlerin ise yüzde 93'ü satıldı. Yarım biletler 12 YTL, tam biletler ise 24 YTL'ye satılıyor. Çeyrek biletlere olan talepte akaryakıt dağıtım şirketlerinin yanı sıra Teknosa, Carrefour gibi perakende zincirlerinin de müşterilerine çeyrek bilet hediye etmesinin büyük rolü oldu. Total 75 YTL ve üzerinde akaryakıt alanlara çeyrek bilet hediye ederken, Opet yine 75 YTL ve üzerinde akaryakıt alan müşterilerine çeyrek bilet hediye ediyor. Ancak Opet'de Worldcard ile alışveriş yapılması gerekiyor. Teknosa da 50 YTL ve üzerinde alışveriş yapanlara bir çeyrek bilet veriyor. CarrefourSA ve CarrefourSA Express mağazalarında da Axcess kredi kartıyla 75 YTL ve üzerinde alışveriş yapanlara üç adet çeyrek bilet hediye ediliyor. Carrefour, 31 Aralık'a kadar 150 bin çeyrek bileti hediye olarak dağıtacak. Bu şirketlerden başka müşterilerine çeyrek bilet hediye eden irili ufaklı birçok perakende noktası bulunuyor.

TOPLAMDAN YÜZDE 6 PAY ALDI

MİLLİ Piyango Daire Başkanı Ergin İnce, sadece Total, Opet'in yanı sıra CarrefourSA'ya verilen biletlerin 240 milyon YTL'lik bilet toplamı içinde yüzde 6 pay aldığını söyledi. İnce, diğer perakende noktalarında da hediye edilen biletlerin ise milli Piyango bayileri ve şubeleri aracılığıyla satıldığını ifade etti. 240 milyon YTL'lik biletin yüzde 91'inin satıldığını belirten İnce, ?Oran olarak çeyrek biletlerin büyük bir kısmını sattık. Bugün ve yarın bayilere ve şubelere vereceğimiz çeyrek biletler var. Çeyrek biletlerin yüzde 93'ü satıldı' dedi. Bastırılan bilet adetlerini açıklamadıklarına işaret eden İnce, ?Geçen yıl 200 milyon YTL'lik bilet basılmıştı, bunun yüzde 93'ü satıldı. Bu yıl miktar yükseldi 240 milyon YTL'lik bilet basıldı şu ana kadar yüzde 91'i satıldı. 2006'da büyük ikramiye tutarı 20 milyon YTL'ydi. Bu yıl 25 milyon YTL' dedi. Talebin geçen yılla hemen hemen aynı olduğuna dikkat çeken Ergin İnce, ?Talep başa baş diyebiliriz' diye konuştu.

BELMA TOPRAK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber