2 aydır kayıp olan memurun, zimmetine 7 bin YTL geçirdiği anlaşıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2007 16:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Türkiye Büro, Ticaret, Kültür ve Maliye Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Büro-Sen) Kocaeli Şube Başkanı Mehmet Aydın, ''SSK İl Müdürlüğünde görevli bir memurun, bir sigortalının dosyasında usulsüzlük yaparak 7 bin YTL'yi hesabına aktardığını ve 2 aydır da mazeretsiz işe gitmediğini öğrendik'' dedi.

Aydın, düzenlediği basın toplantısında, SSK Kocaeli İl Müdürlüğünde usulsüzlükler yaşandığını ileri sürerek, kurumda görevli bir memurun zimmetine para geçirdiğinin tespit edildiğini iddia etti.

Usulsüzlüğün yine SSK çalışanlarınca tespit edildiğini bildiren Aydın, şunları söyledi:

''SSK İl Müdürlüğünde görevli bir memurun, bir sigortalının dosyasında usulsüzlük yaparak 7 bin YTL'yi hesabına aktardığını ve 2 aydır da mazeretsiz işe gitmediğini öğrendik. Kurum yöneticilerine soruyorum? Uhdenizde çalıştırdığınız memur 2 aydır kayıp, resmi girişimlerde bulundunuz mu? Bu durumla ilgili ne tür bir işlem yaptınız?''

-PERSONELİN KURUMLA İLİŞKİSİ KESİLDİ-

SSK İl Müdür Vekili Muzaffer Erdoğan ise olayın müfettişlerce incelendiğini belirterek, ''Olay doğru, müfettiş incelemesi devam ediyor'' dedi.

M.Ö. isimli çalışanın olayın anlaşılacağı endişesiyle yaklaşık 2 aydır mazeretsiz olarak işe gelmediğini söyleyen Erdoğan, durumu ilgili yerlere bildirdiklerini ve çalışanın kurumla ilişkisinin kesildiğini söyledi.

Erdoğan, müfettişlerin incelemeleri sonucunda konuyu yargıya intikal ettirebileceklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber