Mehmetçik, PKK'ya karşı, kar altında savaşıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2007 20:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zap Suyu dondu, Hakkâri - 32 dereceyi gördü

Hakkâri'nin Yüksekova ve Şemdinli bölgesinde kar yağışı ile beyaza bürünen dağlarda Mehmetçiğin terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları sürdürülüyor. Sıcaklığın sıfırın altında 32 dereceye düştüğü bölgede bütün nehirler donup onlarca köy yolunun ulaşıma kapanırken, operasyonlar bütün hızı ile devam ediyor.

Mehmetçik, kar yağışı nedeniyle beyaza bürünen Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde mayın taramasını ve operasyonlarını güneşin muhteşem doğuşu ile ortaya çıkan tablo gibi manzara içinde devam ettiriyor. Mehmetçik dağlarda yer yer bir metreyi bulan kara rağmen vâdîlerdeki yolları ve mağaraları didik didik ararken bir yandan da yol güzergâhında mayın taramasını titizlikle devam ettiriyor. Hava sıcaklığının eksi 32 dereceyi gösterdiği saatlerde mayın taraması yapan Mehmetçiğe geçici köy korucuları da destek veriyor.

Hava sıcaklığının düşmesi ile bütün nehirler dondu.

Bu arada her tarafından buz pistine döndüğü bölgede her yerde vatandaş kayak yaparken karayolları ekipleri yollarda kar temizleme çalışmasını devam ettiriyor. Yüksekova ve Şemdinli'de ise yüzden fazla köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber