Bitki-meyve çaylarına ilgi artıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ocak 2008 12:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Son yıllarda ciddi bir yükseliş trendi yakalayan bitki ve meyve çayı pazarının, son beş yılda ortalama yüzde 30 büyüdüğü bildirildi.

Bitki-meyve poşet çay pazarının toplam büyüklüğü, siyah poşet çay pazarının büyüklüğüne erişirken, Türkiye'de yıllık bitki-meyve çayı tüketiminin ise yaklaşık 900 milyon poşete ulaştığı bildirildi.

Yaklaşık 874 milyon dolarlık çay pazarında 55 milyon dolara ulaşan bitki ve meyve çayı pazarında Doğadan yüzde 55'lik payla lider konumunda bulunuyor.

Toplam çay pazarının küçük bir kısmını oluştursa da son yıllarda ciddi bir yükseliş trendi yakalayan bitki ve meyve çayı pazarı, son 5 yılda ortalama yüzde 30 büyürken, önümüzdeki yıllarda bu büyümenin, yüzde 15'in altında olmayacağı öngörülüyor.

Kişi başına siyah çay tüketiminde birinciyiz

Dünyanın 4. büyük çay pazarı olan Türkiye, kişi başına yıllık tüketimde 2,6 kilogram ile ilk sırada yer alıyor. Hane başına düşen tüketim miktarı ise 6,8 kilogramı buluyor.

Türkiye'de toplam çay pazarında siyah çay yüzde 94'lük pay alırken, bu segmentin yüzde 95'ini dökme çay oluşturuyor. Bitki, meyve ve yeşil çay segmentinde ise poşet çay yüzde 92'lik pay alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber