Zamma rağmen, doğalgaz, en ucuz yakıt

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2008 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğalgaz, yapılan zamma rağmen 2008 yılında da en ekonomik yakıt olmaya devam ediyor. Ekonomik, konforlu ve temiz yakıt doğalgazı tercih edenler ısınma, mutfak ve sıcak su için yakıt giderlerini yarı yarıya daha az ödeyecekler.

Doğalgaz, en ekonomik yakıt olma özelliğini koruyor. Kış mevsiminin başlaması ile artan ısınma ihtiyacı aile bütçelerine ek maliyet getirirken, konforlu ve temiz yakıt doğalgazı tercih edenler hem ısınmada, hem de mutfak ve banyoda yakıt giderlerini en hesaplı fiyatlar üzerinden ödeyecekler.

Isınma, sıcak su ve mutfakta doğalgaz kullanan 100 m2'lik bir konut sahibi, doğalgaz kullanarak, kömürden yüzde 47.67, LPG'den ise yüzde 67.26 daha az ödeyecek.

Doğalgaz Cihazları Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (DOSİDER) verilerine göre 100 metrekarelik bir alana sahip sobalı konutta ısınma ihtiyacında kömür, mutfak ve sıcak su ihtiyacının giderilmesinde tüp kullanılırsa yıllık bin 712 YTL harcanıyor. Tüm ısınma, sıcak su ve mutfak ihtiyaçlarında LPG kullanılması halinde ise yıllık maliyet 2 bin 736 YTL oluyor.

Bu maliyetler doğalgaz kullanılması halinde ise kömüre ve LPG'ye oranla yaklaşık yarı yarıya oranla düşerek 895,85 YTL'ye geriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber