Verileri doğru bulmayan Valilik, öğretmen hakkında soruşturma açtı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2008 23:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sakarya'da öğrenciler üzerinde sigara, alkol, uyuşturucu ve keyif verici maddelerin kullanımıyla ilgili araştırma yapan ilkokul öğretmeninin ortaya koyduğu verilerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Vali Hüseyin Atak, öğretmenin yaptığı araştırma ile ilgili soruşturma başlattıklarını söyledi.

Vali Atak, Alancuma İlköğretim Okulu öğretmeni ve doktora öğrencisi Cevat Eker'in, öğrenciler üzerinde sigara, alkol, uyuşturucu ve keyif verici maddelerin kullanımıyla ilgili bir araştırma yaptığını söyledi. Eker'in bir sempozyumda araştırma sonucuna dayanarak okullarda uyuşturucu kullanımının arttığı yönünde ifade kullandığını belirten Atak, öğretmenin verdiği rakamların gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Araştırma ile ilgili inceleme başlattıklarını kaydeden Atak, şunları söyledi: "Bir öğretmen arkadaşımızın bir seminerde okullarda uyuşturucu kullanımının arttığı yönünde bir ifadesi olmuş. Biz kendisiyle ilgili bir araştırma ve soruşturma başlattık. Bu soruşturmada kendisine bu bilgileri nasıl aldın? Nasıl araştırma yaptın? Kimlerle görüştün? Öğrencilerle bire bir mi görüştün? gibi sorular soracağız. Bu konu o kadar basit değil. Verdiği rakamlalar yüksek rakamdır. Böyle birşey yok. Tahminim öğretmen kanaatini ifade etmiş olabilir. Elimizde böyle bir veri kesinlikle yok. Ülke genelinde böyle konular olabilir. Ama böyle bir rakam vermek ve genelleme yapmak son derece hatalıdır. Öğrencilerimizi bu şekilde genelleme yaparak suçlamak yanlış. Bilimsel çalışma yaparken bizlere danışmaması ve bize bilgi vermemesi bizleri üzdü, vatandaşları üzdü, bizi de üzdü."

Vali Hüseyin Atak, geçen yıl narkotikle ilgili 276 kişiye işlem yapıldığını, bunlardan sadece 11'inin öğrenci olduğunu bildirdi.

Cevat Eker, sigara, alkol ve uyuşturucu gibi maddelerin kullanımıyla ilgili olarak 4 lisede 320 öğrenci üzerinde bir anket yaptığını belirtmiş, ankette, öğrencilerin yüzde 70'inin sigara, yüzde 46'sının alkol, yüzde 30'unun da uyuşturucu madde ile tanıştığını kaydetmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber