Borç bir sonraki yıla aktarılmasın

İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkanlığı, üniversite hastanelerine ekonomik sorunlarını giderecek bir harcama sistemi getirilmesini öneren rapor hazırladı. Raporda, borcunu ödemeyen hastanenin yeni alım yapmaması, borcun bir sonraki yıla aktarılmaması gerektiği belirtildi

Haber Giriş : 06 Temmuz 2021 07:41, Son Güncelleme : 06 Temmuz 2021 07:43
Borç bir sonraki yıla aktarılmasın

Milliyet'ten BAHAR ATAKAN'ın haberine göre: - İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkanlığı bünyesindeki Sağlık Politikaları Başkan Yardımcılığı'nın hazırladığı raporda, üniversite hastanelerine ekonomik sorunlarını giderecek bir harcama sistemi getirilmesi gerektiğini belirtildi. Raporda "Planlı bütçelemeye geçilmelidir. Borcunu ödemeyen hastane yeni bir alım yapmamalıdır. Borç, bir sonraki yıla aktarılmamalıdır. Borçlar için, 90 günden fazla ödeme süresi konulmamalıdır. 90 günü aşan borçlara, mutlaka vade farkı işletilmelidir. Oluşan borçlanma ve zararlardan, yöneticiler de sorumlu olmalıdır. Ancak bu koşullarda, üniversite hastaneleri çıkmazdan kurtulabilir ve dinamik şekilde yollarına devam edebilirler" denildi.

2. basamak önerisi

Raporda, eğitim ve araştırma hastanesi olmayan devlet hastaneleri ile özel dal ve SSK hastaneleri, Özel Hastaneler Yönetmeliği'ne göre ruhsat almış özel hastane, ayakta teşhis-tedavi yapılan özel tıp ve özel dal merkezleri olarak bilinen, "ikinci basamak sağlık hizmetlerine" ilişkin öneriler de yer aldı. İkinci basamak sağlık hizmetlerinin yeniden oluşturulması önerilen raporda; eğitim ve araştırma hastaneleri, özel dal eğitim ve araştırma hastaneleri ile üniversite hastaneleri olarak bilinen "üçüncü basamak sağlık kurumlarının", yalnızca yatırılarak tanı ve tedavi gerektiren hastalar için kullanılması istendi. Raporda, şöyle denildi: "İkinci basamağı uzman hekimler oluşturmalıdır. Aile hekiminden geçen hastalar, öncelikle uzman hekime yönlendirilmelidir. Uzman hekimler de muayenehane, poliklinik, tıp merkezi, laboratuvar gibi yapılanmalarda çalışabilmelidirler. Uzman hekimlerce hastanede yatırılarak tedavi edilmesi gereken hastalar ise, hastanelere yatırılarak tedavi edilmelidir. Yani, basamakta yer alan hastaneler, gerçek amacına uygun olarak yalnızca yatırılarak tanı ve tedavi gerektiren hastalar için kullanılmalıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber