8 Ocak 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 08 Ocak 2008 08:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MECLİSTE GRUPLAR TOPLANIYOR

-Meclis'te, parti grup toplantıları yapılıyor. Sırasıyla, MHP, AKP, DTP ve CHP gurupları toplanacak. Siyasi parti liderleri son siyasi gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunacak. (Saat:10.30/11.15/12.30/13.30)

-301 MECLİS'TE

-TCK'nın 301. maddesinde düzenlenen ?Türklüğe hakaret? suçuyla ilgili değişiklik tasarısının, bugün Meclis Başkanlığı'na teklif olarak sunulması bekleniyor. 301. madde ile ilgili değişiklik önerileri arasında ?Türklüğü? kelimesi yerine ?Türk Milleti?ne ibaresi yazılması yer alıyor. 301. maddede yer alan ?Cumhuriyeti? ibaresinin yerine ?Türkiye Cumhuriyeti? ibaresi şeklinde düzenlenmesi planlanırken, 301. maddede yer alan 3 yıla kadar hapis cezasının da 2 yıla kadar hapis cezasına şeklinde değiştirilmesi düşünülüyor.

-TBMM GENEL KURULU TOPLANIYOR

-TBMM Genel Kurulu'nda, bir saat boyunca sözlü sorular görüşülecek. Ardından geçen hafta görüşmeleri yarım kalan Temel Ceza Kanunlarına uyum amacıyla hazırlanan 170 özel kanunların görüşmelerine devam edilecek. 651 maddeden oluşan tasarı, bölümler halinde görüşülecek.(Saat: 15.00)

-PLAN BÜTÇE KOMİSYONU TOPLANIYOR

-?Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanun? ile ?Devlet Su İşleri Umum Müdürlüğü Teşkilat ve Vazifeleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı? Plan Bütçe Komisyonunda görüşecek.

Tasarıyla kamunun YİD modeli ile yaptırdığı ancak, kullanımının az olduğu işler için özel sektöre zarar etmemesi için, ?katkı payı? adı altında bütçeden para ödenmesi ve idarelere bu nedenle ödenek ayrılması öngörülüyor. (Saat:14.30)

-CHP MENGÜ'DEN BASIN TOPLANTISI

-CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, TBMM'nde SABAH-ATV Gurubu ihalesine ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.( Saat 10.00)

-SANAYİ ÜRETİMİ AÇIKLANIYOR

-TÜİK, Kasım ayına ait sanayi üretimi verilerini açıklayacak. (Saat:10.00)

-ÖDEMELER DENGESİ VERİLERİ AÇIKLANIYOR

-TÜİK, Kasım ayı ödemeler dengesi istatistikleri ve cari işlemler açığını açıklayacak. (Saat:17.00)

-"7. ULUSAL TARIM KONGRESİ" TOPLANIYOR

-Türkiye Ziraatçiler Derneği (TZD) tarafından düzenlenen 7. Ulusal Tarım Kongresi, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ve DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in katılımıyla ATO Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek (Saat:10.00)

-İNTES VE KAMU İHALE KURUMU KİK KANUNU TARTIŞACAK

-İNTES ve Kamu ihale Kurumu düzenledikleri konferans ile Kamu İhale Kanunu Değişiklikleri ve Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliği çalışmalarını masaya yatıracak. Konferansta Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Erbakan, KİK Başkanı Hasan Gül, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar açılış konuşması yapacak. (Saat:14.30)

-KAMUSEN'DEN MEMURSEN'E ZİYARET

-Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız beraberindeki heyet ile Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu ve Yönetim Kurulunu ziyaret edecek. (Saat:11.30)

-İSMMMO'DAN "KDV UYGULAMALARI" SEMİNERİ

-İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Şükrü Dilaver ve İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Yahya Arıkan ?KDV Uygulamaları ve Yaşanan Sorunlar? seminerine katılacak. (Saat:13.00)

-ULUSLARARASI HUKUK KURULTAYI BAŞLIYOR

-Ankara Barosu tarafından düzenlenen ?Ankara Barosu Uluslararası Hukuk Kurultayı 2008' Ankara Sheraton Otel'de başlıyor. Kurultay 3 gün sürecek. (Saat:13.00)

-GAZETECİ METİN GÖKTEPE ANILIYOR

-Gazeteci Metin Göktepe, gözaltında öldürülüşünün 12. yıldönümünde anılıyor. Göktepe için, Atışalanı Kemer Mezarlığı'ndaki kabri başında anma töreni düzenlenecek. (Saat:11.00)

-193 BİN YTL YATIRIMLA BİR KİŞİYE İŞ

Hazine'nin verdiği teşvik belgelerine göre ortalama 193.3 bin YTL yatırımla bir kişilik istihdam yaratılıyor. Hizmetlerde yaklaşık 67 bin, tarımda 147 bin, madencilikte 160 bin, imalat sanayiinde 180 bin YTL olan ortalama istihdam maliyeti teknoloji-yoğun nitelikteki enerji yatırımlarında 726 bin YTL'ye çıkıyor.

-Bir kişilik istihdam için gerekli yatırım tutarı 16.4 bin YTL ile hizmetler alanındaki alt yapı yatırımlarında.

-DÜNYANIN İKİNCİ BÜYÜK MOZAİK MÜZESİ PARASIZLIK KURBANI

-Dünyanın ikinci büyük Mozaik Müzesi olan Hatay Mozaik Müzesi'nde yer sorunu nedeniyle sergilenemeyen ve depoda çürümeye terk edilen eserlerin parasızlık kurbanı olduğu ortaya çıktı.

-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hatay Valiliğinin, yeni müze yapılması amacıyla bulunan alanın kamulaştırılabilmesi için 7 milyon YTL ödenek talep ettiğini ancak bu ödeneğin temininin mümkün olmadığını bildirdi. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne tüm Türkiye için 2008 yılı kamulaştırma ödeneği olarak 3.5 milyon YTL ayrıldığını belirten Bakan Günay, Hatay'da yeni müze için hazine arazisi arandığını da kaydetti.

-TÜRKİYE İLE AB ARASINDA ?STRATEJİK ENERJİ İŞBİRLİĞİ PLANI? İSTENDİ

-Avrupa Reform Merkezi (CER) nden Katinka Barysch, Türkiye ile AB'nin ?stratejik enerji işbirliği planını geliştirmesi? gerektiğini belirterek ?Eğer AB'nin enerji kaynaklarını çeşitlendirmesi konusunda ciddi ise Ankara ile enerji başlığını açması gerektiğini? söyledi.

-ERTUĞRUL GÜNAY'A ?MADIMAK? MEKTUBU: ?MİSAFİRLERİNİZE NEDEN SAHİP ÇIKMADINIZ??

Sivas'ta 1993 yılında yaşanan Madımak Oteli katliamında kardeşi Gülsün Karababa'yı kaybeden Hüseyin Karababa Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a bir mektup gönderdi. Mektubunda Sivas olaylarının bugüne kadar doğru irdelenmediğini öne süren Karababa, yapılan etkinlikleri Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlediğini hatırlattı. Karababa, ?Bakanlığınıza ait olan bu etkinlik katliama dönüştü ve benim kardeşimle 34 can yoldaşı hayatını kaybetti. Bakanlığınız o günden bu güne kendi davasına sahip çıkmadı? dedi.

-TAKDİR VE ÖDÜLÜ BULUNMAYAN ÖĞRETMEN, YÖNETİCİ OLAMAYACAK

-Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından geçen yıl uygulamaya konmasına karşın Danıştay tarafından iptal edilen "MEB Eğitim Kurumları Yönetilicileri Yönetmeliği"nin bir kez daha hazırlanıyor. Yönetmelik taslağına göre, yönetici atamalarında en belirleyici faktör; alınan ödül ve takdir belgeleri olacak. Yönetmelik hazırlanan haliyle çıkarsa "kadrolaşma" iddialarının tekrar gündeme gelebileceği kaydediliyor.

-BERGAMALI KÖYLÜLERDEN ?ACELE KAMULAŞTIRMA?YA DAVA

-Bergama köylülerinin sözcüsü Oktay Konyar, siyanürle altın aramakla suçlanan Kanadalı Eldorado Gold'un alt kuruluşu Tuprag Metal'in arama faaliyetleri için İzmir'de 35 parsellik alanın kamulaştırılmasına karşı Danıştay'a başvuracaklarını bildirdi.

-TORONTO OKULLARINDA ?ERMENİ SOYKIRIMI? ÖĞRETİLECEK

-Kanada'nın Toronto kentindeki okullarında ?soykırım? dersi kapsamında ?Ermeni soykırımı? iddialarının öğretilecek olmasını protesto eden Türkler, dersin kaldırılması için bin 200 imza topladı.

-SAĞLIK-SEN: ?BECAYİŞ HAKKI BAŞBAKANLIK TARAFINDAN ENGELLENİYOR!?

-Sağlık-Sen, becayiş hakkının 4/B'li personele de tanınmasını istedi. Sağlık-Sen, bu konuda hazırlanan Bakanlar Kurulu Karar Taslağı'nın Başbakanlık'ta bekletildiğini iddia etti.

-ŞOK DİYETLER VEREM YAPIYOR

-Memorial Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü Uzmanı Dr. Füsun Soysal, bilinçsizce yapılan uzun süreli şok diyetlerin vereme davetiye çıkardığını belirtti. Soysal, veremin en çok, şoförler, üniversite öğrencileri ve ev hanımları arasında görüldüğünü kaydetti.

-BORUSAN HOLDİNG'TEN ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ

-Borusan Holding, Otomax bünyesinde sürdürdüğü 2. el oto açık artırma faaliyetleri alanında hayata geçireceği uluslararası işbirliğine ilişkin basın toplantısı düzenleyecek. Toplantıya, Borusan Holding CEO'su Agâh Uğur ve Otomax Genel Müdürü Cengiz Temel katılacak. (Saat:10.00)

-UNILEVER'DEN "BECEL KALBİNİ SEV" KAMPANYASI

-Unilever Gıdadan Sorumlu Pazarlama Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin, kalp ve damar hastalıkları konusunda toplumu harekete geçirmek amacıyla hayata geçirilen "Becel Kalbini Sev" kampanyasına ilişkin basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:10.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber