Sigara intihara yol açıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ocak 2008 14:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Sigara tiryakileri sigara paketlerinin üzerinde "Sigara öldürür" ya da "Sigara kansere yol açar" gibi uyarılara alışıklar ama yapılan araştırmalar bundan sonra tiryakilerin "Sigara, intihar etme riskini arttırır" gibi bir uyarıyla da karşılaşabileceklerini ortaya koydu.

Alman bilim adamlarının gençler üzerinde yaptıkları araştırmalarda sigara içmeyle intihar etme eğilimi arasında açık ve ürkütücü bir irtibat olduğu tespit edildi. Derin psikolojik araştırmanın sonuçları Affective Disorders dergisinde yayımlandı. 1995'te Münih'te 14 ve 24 yaşları arasındaki 3 bin 21 kişi üzerinde araştırmalar başlatıldı. Bunlarla 4 sene sonra tekrar görüşüldü. Bu sefer başlangıçtakilerden 2 bin 548'i cevap verdi. Bunlardan 4'te 1'i hiç sigara içmemişti. Kalanların yüzde 40'ının nadiren

içtiği, yüzde 17'sinin düzenli olarak sigara kullandığı ama bağımlı olmadğı, yüzde 19'unun ise tiryaki olduğu belirlendi. Hiç sigara içmeyenlerde bir zamanlar intihar etmeyi düşündüğünü ifade edenlerin oranı yüzde 15 iken, nadiren sigara içen ve bağımlı olmayanlarda bu oran yüzde 20 olarak tespit edildi. Tiryakilerde ise intiharı düşünenlerin oranı yüzde 30 olarak gerçekleşti. Daha da ötesi, tiryakilerden 69'u intihara teşebbüs etmişti.

İntihar etmeye çalıştığını söyleyenlerin oranı da hiç sigara içmeyenlerde yüzde 0,6, bağımlı olmayanlarda yüzde 1,6, tiryakilerde ise büyük bir farkla yüzde 6,4 olarak belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber