Muhalefetin önergesi yanlışlıkla kabul edildi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 10 Ocak 2008 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diplomasız diş hekimleriyle ilgili muhalefet önergesi, AK Partililerin yanlışlıkla verdiği oylarla kabul edildi. Oturumu yöneten Güldal Mumcu, parti yönetiminin daha sonra yaptığı itirazı reddetti.

Meclis Genel Kurulu'nda dün ilginç bir oylama gerçekleşti. Temel ceza yasalarına ilişkin yasanın görüşmeleri sırasında MHP ve CHP'nin değişiklik önergesi, AK Partili vekillerin yanlışlıkla verdiği oylarla kabul edildi. Böylece sahte doktorlara verilen ceza artırıldı.

Genel Kurul'daki görüşmeler sırasında MHP Eskişehir Milletvekili Beytullah Asil ve CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, kanunun 28'inci maddesinin "Kişisel çıkar amacı olmasa bile diplomasız olarak diş hekimliği mesleğine ilişkin herhangi bir muayene ve müdahale yapan, diş hekimliği klinik hizmetleriyle ilgili işyeri açanların meslek icraları durdurulur. Bu kimseler hakkında üç yıldan beş yıla kadar hapis ve bin güne kadar adli para cezası uygulanır." şeklinde değiştirilmesi için önerge verdi. Oturumu yöneten TBMM Başkan Vekili Güldal Mumcu, önergeyi oylamaya sundu. İktidar partisi milletvekilleri önergenin komisyondan geldiğini düşünerek hep birlikte parmak kaldırdı. Önerge kabul edildi. Ancak bir süre sonra AK Parti yönetimi durumun farkına vararak oylamaya itiraz etti. AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, "Sayın Başkan saymadınız." dedi. MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural ise "Başkan saydı, önerge kabul edildi." diyerek araya girdi. Elitaş, "Sayın Başkan, saymadınız, neye göre "Kabul edildi" dediniz? Kâtiplere sormadınız, saymadınız." şeklinde tepkisini sürdürdü. Bunun üzerine MHP'li Vural, "Öyle bir itirazınız olmadı ki. Oylamadan sonra itiraz ediyorsunuz. Oylamadan önce açık oylama isteseydiniz, karar yeter sayısı isteseydiniz." ifadelerini kullandı. Tartışmayı takip eden Mumcu, geri adım atmadı, maddeyi önerge doğrultusunda kabul edilmiş saydı.

Selim Kuvel, Ankara

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber