Sınava hazırlanırken kalp damarı yırtıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ocak 2008 13:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Üniversite giriş sınavına hazırlanırken kalp ana damarında yırtılma meydana gelen lise öğrencisi genç kız, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalında geçirdiği operasyonla sağlığına kavuştu.

DEÜ Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Eyüp Hazan, 17 yaşındaki Gamze Emek'in şiddetli göğüs ağrısı şikayetiyle acil servise getirildiğini belirterek, ''Hastanın gerekli olan tahlil ve tetkiklerini istedim. Sonuçlar çıkınca, kalp ana damarının patladığı anlaşıldı ve vakit kaybetmeden hastayı hemen ameliyata aldım'' dedi.

Yaklaşık 3 saat süren operasyonla Emek'in patlayan kalp ana damarı (aort) ve aort kapağının değiştirildiğini bildiren Prof. Dr. Hazan, şunları söyledi:

''Hastamızda kalp ana damarı çok genişmiş (marfan sendromu) ve muhtemelen strese bağlı olarak patlamış. Normali 2-2 buçuk santim olması gereken damar genişliği, 4 santimetreydi. Patlayan damarını değiştirdik. Ayrıca hastamıza by-pass ameliyatı yaptık, hastamızın kalbindeki bütün damarlar değişmiş oldu.''

Hazan, Emek'in ameliyattan bir hafta sonra taburcu olabileceğini, okula ise ancak üç hafta sonra gidebileceğini belirtti.

Kalp ana damarı patlağının, genellikle yaşlı erkek hastalarda görüldüğüne dikkati çeken Prof. Dr. Hazan, ''Normal şartlarda gençlerde rastlanmayan kalp ana damarı yırtılmasında stresin büyük etkisi var. Araştırınca, kızımızın üniversite sınavına hazırlandığını öğrendik. Bu da büyük bir stres kaynağı'' dedi.

Atakent Lisesi son sınıf öğrencisi Gamze Emek de evde otururken şiddetli bir göğüs ağrısı hissettiğini belirterek, ''Doğuştan kalbimde bir sorun vardı aslında. Düzenli kontrole gidiyordum. Nedenini bilmiyorum ama evde otururken şiddetli bir ağrı hissettim. Çok korktum'' dedi.

Üniversite sınavına hazırlandığını, bu nedenle okuldan uzak kalacağı için çok üzüldüğünü ifade eden Emek, ''Şu anda gayet iyiyim, bir an önce ders çalışmaya başlamak istiyorum. Üniversite sınavında psikoloji bölümünü kazanmak hedefim'' diye konuştu.

Gamze'nin babası Abdullah Emek, 3 çocuğu daha bulunduğunu, en büyük çocuğunun Gamze olduğunu belirterek, ''Kızım fenalaşınca birkaç hastaneye götürdük, ancak kabul edilmedi. Buraya getirdik, hemen ameliyata alındı. Kızımın sağlık durumu gayet iyi. Doktorlarına çok teşekkür ediyorum'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber