İşte Diyarbakır bombacısının eylemleri

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ocak 2008 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da 5'i çocuk 6 kişinin öldüğü saldırıda uzaktan kumandalı bombayı patlatan Erdal Polat'ın, 'Rızgar' kod adlı A.Y ve 'Amed' kod adlı M.E ile Kandil'de bomba eğitimi aldığını itiraf ederken, Kulp ilçesinde düzenlenen kenevir operasyonu sırasında güvenlik güçleri ile çatışmaya girdiği ve Huzurevleri Polis Merkezi'ne de el bombalı saldırı eylemini gerçekleştirdiği tespit edildi.

3 Ocak günü Diyarbakır'da meydana gelen bombalı saldırının ardından yakalanan ve suçunu itiraf eden Erdal Polat'ın, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulaması sürüyor. 6 kişinin ölümü ve 67 kişinin de yaralandığı olayın ardından yakalanan Polat'ın polisteki ifadesinde, Kandil'deki PKK kamplarındaki Özel Kuvvetler biriminde bomba ve sabotaj üzerine eğitim aldığını söylediği öğrenildi. Erdal Polat'ın, 'Rızgar' kod adlı A.Y ve 'Amed' kod adlı M.E ile Kandil'de bomba eğitimi aldığını itiraf ederken,

örgüt kampında çekilen fotoğraftaki teröristlerin yakalanması için emniyet çalışmalarını sürdürüyor. Sorgusunda eylemi nasıl gerçekleştirdiğini en ince detayına kadar anlatan Erdal Polat'ın adliyeye sevk edilmesi bekleniliyor.

KENEVİR OPERASYONU SIRASINDA GÜVENLİK GÜÇLERİNE ATEŞ AÇTI

5 Temmuz 2006 tarihinde Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Darbii, Reyli, Zovank ve Badinek bölgelerindeki ormanlık arazide 105 dönümlük araziye ekilen 9 milyon 300 bin kök hint keneviri bitkisinin ele geçirildiği olayda söküm işlemi sırasında güvenlik kuvvetlerine pusu kuruan teröristlerin arasında bulunan Erdal Polat'ın taciz ateşi açtığı öğrenildi. Açılan taciz ateşi sonucunda çıkan çatışma 2 saat sürmüş, bombacı Polat bu çatışmadan kaçarak kurtulmuştu. Daha sonra yürüyerek İran sınırına doğru gittiği tespit edilen Erdal Polat'ın sınır bölgesinde İran askerleriyle girilen çatışmada yaralandığı, sağ elinde halen şarapnel parçası bulunduğu kaydedildi.

Erdal Polat'ın Diyarbakır'a Ekim ayında kırsaldan gelerek Huzurevleri mahallesinde bulunan babasına ait evde ikamet ettiği ve 3 ay boyunca hiç dışarı çıkmadığı söyleyen Erdal Polat, 5 Aralık 2007 tarihinde saat 21.40 sıralarında Huzur evleri Polis Merkezi'ne el bombası attığını itiraf etti. Bombanın ses getirmemesi üzerine daha büyük bir eylem talimatı aldığını söyledi.

Bu arada, sorgusu devam eden Erdal Polat'ın yakalandığı evde gözaltına alınan 7 kişiden amcasının oğlu K.P. dün akşam saatlerinde sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber