Özel tıp merkezinde, 250 polis üzerinden emniyeti dolandıran 4 doktor tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2008 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da bir tıp merkezine aralıklarla tedaviye gelen 250 polise kağıt üzerinde bazı tahlilleri yapılmış göstererek emniyeti 26 bin YTL dolandıran tıp merkezinin sahibi ile 2 doktor ve 1 müdür çıkarıldıkları mehkemece tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, aynı kişiye ait bir poliklinik ve tıp merkezine tedavi için giden polislere yapılan tahliller, İl Emniyet Müdürlüğü'nün bütçe biriminde çalışan memurların dikkatini çekti.

Memurlar, tedavi gören polislerin bazıları ile yaptıkları görüşmelerde, poliklinikte ya da tıp merkezinde kendilerine evrakta belirtildiği gibi tahlil yapılmadığını belirledi. Hatta poliklinikten tıp merkezine sevk yapıldığına dair bazı belgelerin de sahte olarak düzenlendiği tespit edildi.

Bunun üzerine harekete geçen Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili delilleri elde ettikten sonra, poliklinik ve tıp merkezinin sahibi olan eczacı V.A, tıp merkezinin mesul müdürü doktor H.M.M. ve personel müdürü H.Ö. ile poliklinikte görevli doktor A.Ç'yi gözaltına aldı.

Şüphelilerin, aralıklarla kendilerine tedaviye gelen toplam 250 polise kağıt üzerinde bazı tahlilleri yapılmış göstererek, sahte belgeler düzenleyerek emniyeti 26 bin YTL dolandırmak istedikleri öne sürülüyor. Polisler dışında bazı kamu kurumlarında çalışanların üzerinden de benzer şekilde dolandırıcılık yapıldığı, olayla ilgili incelemenin sürdüğü öğrenildi. 26 bin YTL tutarındaki ödemenin ise dondurulduğu belirtildi.

Sabah saatlerinde Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen 4 şahıs, çok sayıda belge ile birlikte Konya Adliyesi'ne getirildi. Tıp merkezi sahibi ile 2 doktor ve 1 müdür, savcılıktaki ifadeleri tamamlandıktan sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber