Avrupa'da okul kapattıran virüs Türkiye'ye geliyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 12 Ocak 2008 07:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa ülkelerinde hastanelerin ve okulların kapatılmasına yol açan salgın hastalık Türkiye'yi de tehdit ediyor. ?Norovirüs'ün bulantı, kusma, ateş ve baş ağrısıyla kendini gösterdiğine dikkat çeken Memorial Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Laboratuvarlar Koordinatörü Doç. Dr. Kenan Keskin, ?Norovirüs'ü kapan kişilerde 24-48 saat içinde şiddetli bulantı, kusma, ishal ve kimi zaman da baş ağrısı ile ateş gibi belirtiler meydana geliyor? dedi. Hastalığın özellikle yaşlı ve çocuklarla vücut direnci düşük kişilerde daha şiddetli görüldüğünü söyleyen Dr. Keskin, ?Bir kişi birçok kez bu hastalığa yakalanabilir çünkü virüsün koruyucu aşısı henüz geliştirilmedi? diye konuştu.

AĞIZDAN GİRİYOR

Virüsün restoran, otel ve eğlence yerleri gibi toplu alanlarda bulaştığını dile getiren Keskin şunları söyledi: Hastalık ağız yoluyla vücuda giriyor ve özel bir tedavisi de yok. Yalnızca hastalık sırasında kaybedilen sıvı ve tuzun ağız yoluyla alınması gerekiyor.

DONDURULMUŞ GIDALARA DİKKAT EDİN

Norovİrüs'ün soğukta da canlılığını koruduğunu söyleyen Kenan Keskin, ?Dondurulmuş gıdalardan kaynaklanan salgınlar da bilinmektedir. Ayrıca lağım sularıyla, çiğ sebze ve salata malzemeleri çok iyi yıkanmalı? dedi. Vücuda giren çok az miktardaki virüs bile hastalığa neden olduğu için salgın eğilimi görülüyor.

Türkan Yılmazer

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber