Çetelere aman yok...

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 12 Ocak 2008 11:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CEMRE:

Muğla polisi ?Cemre? adlı operasyonu ile ?ihaleye fesat karıştırmak ve haksız kazanç sağlamak? iddiasıyla aralarında Muğla Bayındırlık İl Müdür Yardımcısı ile 4 personelin de bulunduğu 20 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan 13'ünün müteahhit olduğunu belirten Muğla Emniyet Müdürü Emin Körpe, zanlılar hakkında Marmaris'in Okluk Koyu'nda bulunan Cumhurbaşkanlığı Devlet Konukevi'nin tadilatı ihalesinin de bulunduğu 31 ayrı dosyadan işlem yapıldığını ifade etti. Körpe, zanlılardan 19'unun adliyeye sevk edildiğini bildirdi.

ZİRVE 4:

Bursa'da jandarma ekiplerince düzenlenen ?Zirve 4? adlı operasyonda, piyasaya 2 milyon YTL değerinde sahte fatura sürdükleri iddia edilen 15 kişi gözaltına alındı. Zanlıların iki ayrı matbaada ikiz fatura ve gerçek faturalar üzerinde değişiklik yaparak yeniden düzenleme yaptığı, dolandırdıkları şahıslar adına paravan şirketler kurarak gerçek fatura bastırdıkları, mükellefiyeti sona eren şahısları tespit ederek bunların daha önce bastırmış oldukları faturaları piyasaya sürdükleri tespit edildi. Operasyonda sahte 3 bin faturaya el konuldu.

BAYKUŞ:

Ankara'da çek-senet tahsilatı yapan, ?askerliğe elverişsiz raporu alma ve kamu ihalelerinde rüşvet dağıtma? gibi olaylara karışan 12 kişi ?Baykuş? adlı operasyonla yakalandı. Yapılan sorgulama sonucunda zanlılarının 2 kişiye askerliğe elverişsiz raporu almaya aracılık ettikleri, İzmir'de kamuya ait bir yerin kiralanma ihalesi ile ilgili görevlilere rüşvet verme girişiminde bulundukları, tarihi eser kaçakçılığı ile silah ticareti yaptıkları öne sürüldü. Zanlıların askeri savcılık tarafından tutuklu bulunan bir kişiye kalp ritmini bozucu bir ilacı göndermeye çalışarak, tutuklu bulunan bu kişinin raporunu doğrulamaya çalıştıkları da tespit edildi.

Yapmadıkları sahtekârlık kalmamış!..

İzmir, Muğla, Aydın, Konya ve Batman'da, kimlik, diploma, pasaport, para, ruhsat, sağlık raporu, çalışma belgesi gibi belgelerin sahtesini yaparak, resmi kurumları, bankaları ve vatandaşları dolandıran bir uzun bir takibin ardından çökertildi. Operasyonda 59 kişi gözaltına alınırken, SSK'yı yaklaşık 2 milyon YTL zarara uğrattıkları iddia edilen şebeke üyelerinden 23'ü, İzmir Adliyesine sevk edildi. Çetenin başının kadın olduğu, zanlıların faal olmayan şirketler adına fatura ve sevk irsaliyesi bastırarak komisyon karşılığı piyasaya sürdükleri, bazı kişileri bu şirketlerde çalışıyor gösterip SSK'ya bildirdikleri ve ?doğum yaptı?, ?hastalıktan rapor aldı? gibi göstererek SSK'dan para aldıkları, ?emekli etme? vaadiyle vatandaşları dolandırdıkları, sahte yeşil pasaport ve normal pasaport düzenleyerek yurt dışına adam kaçırma işi yaptıkları, tarihi eser kaçakçılığına aracılık ettikleri, sahte silah ve araç ruhsatları hazırladıkları, Milli Eğitim İl Müdürlüğüne ait sahte kaşeyle çok sayıda kişiye diploma hazırlayarak işe girmelerini sağladıkları, sabıkalı kişilere ?sabıkası yoktur? şeklinde sahte adli sicil raporu düzenledikleri ileri sürüldü.

Emniyeti dolandıracaktı

KONYA (İHA) - Başarılarıyla gündeme gelen Konya polisini kağıt üzerinde bazı tahlilleri yapılmış göstererek 26 bin YTL dolandırmak isteyen 2 doktor yakayı ele verdi. Doktorların kendilerine tedaviye gelen toplam 250 polise kağıt üzerinde bazı tahlilleri yapılmış gösterdikleri, polisler dışında bazı kamu kurumlarında çalışanların üzerinden de benzer şekilde dolandırıcılık yaptıkları kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber