Belediye Norm Kadro Esaslarında Neler Değişti?

22/2/2007 tarihli ve 26442 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe konulan "Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğinin" dört maddesinde değişiklik yapıldı. Çalıştırılacak geçici işçi sayısı, "Koruma, Uygulama ve Denetim Büroları" ve müfettiş/müfettiş yardımcısı norm kadro saylarına ilişkin bilgiler için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Ocak 2008 10:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇALIŞTIRILACAK GEÇİCİ İŞÇİ SAYISI YÜZDE 20 İLE SINIRLANDI

Belediyeler ve mahalli idare birliklerinde kullanılacak geçici iş pozisyonu sayısı, norm kadro standartları cetvellerinde belirlenen memur norm kadro standardı toplamının yüzde kırkını geçemeyecek şeklinde düzenleme yapılmıştı. Bu yüzde 40 rakamı yüzde 20'ye düşürülmüştür.

KORUMA, UYGULAMA VE DENETİM BÜROLARI

2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 10 uncu maddesinin dokuzuncu fıkrası hükmü gereğince, Büyükşehir belediyeleri, valilikler, Bakanlıkça izin verilen belediyeler bünyesinde kültür varlıkları ile ilgili işlemleri ve uygulamaları yürütmek üzere sanat tarihi, mimarlık, şehir plânlama, mühendislik, arkeoloji gibi meslek alanlarından uzmanların görev alacağı koruma, uygulama ve denetim büroları kurması gerekmektedir.

Bu madde hükmünü yerine getirmek amacıyla yönetmelikte düzenleme yapılmıştır. Buna göre;
1- Kapsama dahil büyükşehir belediyeleri ve Bakanlıkça izin verilen belediyeler, yükümlülüklerin yerine getirilmesi amacıyla kendileri için tespit edilen norm içerisinde yeterli sayıda boş kadroyu tahsis ederler.
2- Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihde toplam dolu memur sayısı kendisi için unvanlar ve hizmet grupları itibarıyla tespit edilen normdan fazla veya norma eşit olan belediyelere bir defaya mahsus olmak üzere kadro ihda etme yetkisi verilmiştir. İhdas edilen kadrolara, sadece yukarıda yer verilen 2863 sayılı Kanun hükmünü yerine getirmek üzere, İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenecek sayıdaki personel atanacaktır. Bu şekilde ihdas edilecek kadrolar aynı sınıf veya unvandan olmak üzere sayı itibarıyla tespit edilen norma uygun kadroların boşalması halinde yeni kadrolarla değiştirilecektir.

MÜFETTİŞ VE MÜFETTİŞ YARDIMCILARI

Müfettiş ve müfettiş yardımcılarına ilişkin düzenleme yönetmeliğin geçici 6. maddesinde tek fıkra olarak yer almıştır. Sözkonusu fıkra şu şekildedir:
" Bu Yönetmeliğin 12 nci maddesi çerçevesinde müfettiş kadrolarına yapılacak atamalarda ilgili mahalli idare için tespit edilen norma uygun münhal müfettiş kadrosu bulunmaması durumunda kapsama dahil mahalli idareler, bu Yönetmeliğe ekli norm kadro standartları cetvellerinde kendileri için ayrı ayrı tespit edilen müfettiş/müfettiş yardımcısı norm kadro sayısını aşmamak kaydıyla dolu kadrolardaki müfettiş yardımcısı kadrolarını müfettiş kadrolarıyla meclis kararıyla değiştirebilir."

Bu maddeye ikinci bir fıkra eklenmiştir. 12 Ocak 2008 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan değişiklik ile eklenen fıkra şu şekildedir:

"Belediye ve bağlı kuruluşları; Yönetmeliğe ekli norm kadro standartları cetvellerinde kendi alt grupları için ayrı ayrı tespit edilen müfettiş/müfettiş yardımcısı norm kadro toplam sayısı aşılmamak kaydıyla boş bulunan müfettiş kadrolarını müfettiş yardımcısı, müfettiş yardımcısı kadrolarını müfettiş kadroları ile ihtiyaçları çerçevesinde meclis kararıyla değiştirebilirler.?

MÜFFETTİŞ VE MÜFETTİŞ YARDIMCISI NORMU DEĞİŞTİRİLDİ

Yönetmeliğin 4. maddesi hükmü şekildedir:

Aynı Yönetmeliğin ekinde yer alan; (C) Grubu Büyükşehir İlçe ve İlk Kademe Belediyeleri Norm Kadro Standartları Cetvellerinden (C19) alt grubuna ait Norm Kadro Standartları Cetvelinde gösterilen müfettiş yardımcısı normu 3 adet, müfettiş normu ise 9 adet olarak, buna bağlı olarak toplam memur kadroları normu 500 adet olarak, (C) Grubu Büyükşehir İlçe ve İlk Kademe Belediyeleri Norm Kadro Standartları Cetvellerinden (C20) alt grubuna ait Norm Kadro Standartları Cetvelinde gösterilen müfettiş yardımcısı normu 3 adet, müfettiş normu ise 9 adet olarak, buna bağlı olarak toplam memur kadroları normu 547 adet olarak değiştirilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber