Emekli Bir-Sen: Promosyon emeklinin de hakkıdır

Haber Giriş : 15 Ocak 2008 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekliler Birliği Sendikası (EMEKLİ BİR-SEN) Genel Başkanı İsrafil Odabaş, çalışanların maaşlarını aldıkları bankalardan hakları olan promosyonlarının verilmesine karşın emeklilerin bu konuda unutulduğunu belirtti. Odabaş, ?Hükümet emeklilerin promosyonunu unuttu. Promosyon emeklinin de hakkıdır? dedi.

Odabaş yaptığı yazılı açıklamada, çalışanlara tanınan hakların emeklilere tanınmadığını kaydetti. Emeklilerin de maaşlarını bankalardan aldıklarını belirten Odabaş, bankalar tarafından çalışanlara ödenen promosyonların emeklilere de ödenmesi gerektiğini ifade etti.

Odabaş, Türkiye'de 8 milyon 48 bin emeklinin bulunduğunu belirterek şunları kaydetti:

?Türkiye'de 8 milyon 48 bin emeklinin maaşlarını aldıkları bankalardan hakları olan promosyonu alamamaktadırlar. Bu promosyon en az çalışanlar kadar emeklilerin de hakkıdır. Emekliler hakları olan banka promosyonlarını alamadıklarına göre bu promosyonların kimlerin cebine girdiğini merak etmekteyiz. Çalışanlar bu haklardan yararlanırken en fazla ihtiyaç sahibi olan emekliye niçin ödenmediğini bir türlü anlamak mümkün değildir.?

Hükümetinin promosyon konusunda adaletli davranamadığını kaydeden Odabaş, emeklilerin haklarının korunması gerektiğini ancak emeklilerin dikkate dahi alınmadığını ifade etti. Odabaş, ?Emeklinin de hakkı olan banka promosyonları cebimizden alınmıştır? dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber