İnternet güvenliğinde son yöntemler

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2008 20:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İnternet yayınları yoluyla işlenen suçların önüne geçmek için 2007 yılında başlatılan "İnternet Güvenliği" uygulamasında, şimdiye kadar suç içeren yayın yaptığı tespit edilen 40 internet sitesi kapatıldı.

Vatandaşlar tarafından gelen ihbarların da değerlendirildiği uygulamada, 8 tür yayın suç kapsamına giriyor. Bu tip yayın yapan siteler konusunda vatandaşlar, şikayetlerini (www. ihbarweb.org.tr) internet adresi aracılığıyla veya (ihbar@ ihbarweb. org. tr) adresine elektronik posta yollayarak yapabiliyor.

Uygulamanın toplumun geleceğinin garanti altına alınmasına katkı sağladığına dikkat çeken Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acerer, projenin ayrıntılarını anlattı. Acarer, intihara yönlendirme, çocukların cinsel istismarı, uyuşturucu madde kullanılmasını kolaylaştırma, sağlık için tehlikeli madde temini, müstehcenlik, fuhuş ve kumar oynanması için imkan sağlama, Atatürk aleyhine işlenen suçların erişim engeline takıldığını belirtti. Uygulamanın sansür şeklinde algılanmamasını isteyen Acerer,

projenin toplumun geleceği açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber