Bakan Özak: Beklemeyi bilmiyoruz rüşvete yöneliyoruz

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 18 Ocak 2008 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, tapu dairelerinde işlem yapan vatandaşa seslenerek, ?Vatandaşımızdan duyarlı olmasını ve her türlü şikayetini yetkili mercilere ya da ALO Tapu hattına yapmasını rica ediyorum? dedi. Ankara ve İzmir'deki iki tapu müdürlüğünde gerçekleştirilen rüşvet operasyonları sonrası gazetemizin sorularını cevaplandıran Bakan Özak, rüşvet olaylarının aşırı işlem yoğunluğundan kaynaklandığını ifade etti. ?Nedense vatandaşımız beklemek istemiyor. Bir işlem için birkaç saat beklemek zor geliyor. Sırf işleminin öne alınması için rüşvet vermekten çekinmiyor? diyen Özak, Türkiye genelinde fiziki mekan yetersizliklerini giderici tedbirlerin kısa bir süre içersinde devreye sokulacağını söyledi.

İhbar edin

Özveriyle çalışan tapu personelinin töhmet altında bırakılamayacağına da dikkat çeken Özak, ?Bu konuda çok hassasım. Sorumlu personelime bu olayların bitirilmesi talimatını verdim. Sonuçta tapu dairelerindeki çürükleri temizleyeceğiz. Benim vatandaşımdan ricam yanlış işler yapan personeli şikayet etmesidir? diye konuştu.

Özak, Türkiye genelinde bin 400 tapu müdürlüğünde 17 bin personelle yılda toplam 5 milyon işlem yapıldığını ve 2006 yılı rakamlarıyla Maliye'ye 1.7 milyar YTL kaynak transfer edildiğini açıklayarak, ?Rüşvet olaylarına son vermek üzere 300 tapu dairesini kameralarla takip ediyoruz. Kuşkulu hallerde personelimizin malvarlığına kadar çok detaylı soruşturmalar yapıyoruz? dedi.

Rüşvet çarkını klimadaki kamerayla belgelediler

ANKARA - Türkiye'nin en fazla işlem yapan üçüncü tapu sicil müdürlüğü olan Ankara-Keçiören Tapu ve Sicil Müdürlüğü'nde rüşvet skandalı klimalara yerleştirilen kameralarla belgelendi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali büro ekipleri, 6 ay önce operasyon için düğmeye bastı. Mini kameralar temin eden Ankara polisi, tapu ve sicil müdürlüğünün klimalarına kamera yerleştirdi. Tapu ve sicil işlemleri sırasında alınan rüşvet paraları, kurulan rüşvet çarkı ve çarpık ilişkiler dakika dakika kayıtlara geçirildi. Bir yandan da tapu ve sicil kayıtları incelenerek, yapılan usulsüz iş ve işlemler belirlendi.

Ev alana yakın markaj

Ardından da ?Parsel? adlı operasyonla aralarında Keçiören 4. Bölge Tapu Müdürü Ömer G., Çankaya Tapu Müdürü Ahmet Ş. ve Gölbaşı Tapu Müdür Yardımcısı Ahmet Ö.'nün de bulunduğu toplam 17 memur gözaltına alındı.

Şebekenin, bankadan para çekerek krediyle ev alan vatandaşı özellikle takibe aldığı öğrenildi. Bin türlü zahmetle bankadan kredi temin eden vatandaşın işlemlerini geciktiren şebeke elemanlarının, ?Senin işin birkaç günde zor biter? dediği, aynı gün işlemleri bitmemesi durumunda bankadaki işlemleri yenilemek durumunda kalacağını düşünen vatandaşın ise, işlemlerin aynı günde bitirilmesi için mecburen rüşvet verdiği öğrenildi.

> Süleyman Demir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber