Müdür Yardımcılığı sınav sonuçları Bakana soruldu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Ocak 2008 22:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin Çelik tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim. 21.01.2008

Muharrem İNCE

Yalova Milletvekili

26.03.2005 tarihinde yapılan Eğitim Kurumları Müdür Yardımcılığı Seçme Sınavındaki bazı sorulara yapılan itirazlara yönelik olarak Ankara 9. İdare Mahkemesi ve Ankara 4. İdare Mahkemesi bazı soruların iptaline karar vermiştir. Bu kararlara uygun olarak A kitapçığının 14, 22, 35, 38, 55, 74, 82 ve 85. soruları ile B kitapçığının 7, 21, 34, 48, 61, 66, 69 ve 77. soruları iptal edilip yeniden değerlendirme yapıldığı yönünde bakanlığınızca açıklama yapılmıştır. Bu açıklama doğrultusunda;

1- Ankara 9. İdare Mahkemesi ve Ankara 4. İdare Mahkemesinde açılan bu davalarla ilgili olarak mahkemeler Yürütmeyi Durdurma Kararı mı vermiştir?

2- Son puan hesaplamaları yapılırken değerlendirme; hatalı olan 9 sorunun tamamen devreden çıkarılarak 91 soru üzerinden mi yapılmıştır?

3- Yoksa 100 soru üzerinden değerlendirme yapılıp yanlış olan 9 soruyu herkesin doğru yaptığı şeklinde bir değerlendirmeye mi gidilmiştir?

4- Bu konuda mahkemelerin verdiği Yürütmeyi Durdurma kararlarının Bakanlığınıza tebliğ tarihi nedir?

5- İdari Yargılama Usulü Kanunu iptal ve/veya yürütmeyi durdurma kararlarının yerine getirilmesinde idareye verdiği 30 günlük süreye ve İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun öngördüğü 30 günlük sürenin beklenilmeden, imkanı hasıl olur olmaz yerine getirilmesi şeklinde bir Danıştay içtihadına rağmen, Mahkeme kararının Bakanlığınıza tebliği tarihinin üzerinden 30 günlük süreyi aşan bir zaman geçmesinin ardından yerine getirilmesinin gerekçesi nedir?

6- İlk değerlendirmeye göre daha önce 70 ve üzeri puan alıp son değerlendirmeye göre 70 barajının altında kalan öğretmen sayısı kaçtır? Bu durumdaki öğretmenlerden Müdür Yardımcısı olarak atanmış olanların durumları ne olacaktır?

7- İlk değerlendirmeye göre daha önce 70'in altında puan alıp son değerlendirmeye göre 70 barajının üstünde puan alan öğretmen sayısı kaçtır? Bu durumdaki öğretmenler o süreçte atama isteyemediklerine göre uğradıkları haksız durum nasıl giderilecek?

8- Şu anda kazandığını öğrenen öğretmenlerin sınav sonucu geçerlilik süresi sonuçları açıkladığınız 18.01.2008 tarihi itibari ile 2(iki) yıl olarak tescil edilecek midir?

9- İlk değerlendirmeye göre sınavı kazanıp son değerlendirmeye göre de başarılı görünen öğretmenlerden ataması bugüne kadar yapılmamış olanların sınav geçerlilik süresini uzatmayı düşünüyor musunuz?

10 - Aynı şekilde 30.06.2006 tarihli sınava girip başarılı olanların bir çoğu yönetmelik iptalleri nedeniyle atanamamışlardır. Bu öğretmenlerimizin sınav sonuçlarının geçerlilik sürelerini uzatmayı düşünüyor musunuz?

11- 26.03.2006 tarihli sınavın ilk değerlendirmesinde 70 puan üzerinden puan alıp kazanan öğretmenlerin atamaları iptal edilecek midir?

12- Yeni değerlendirmeler açıklandığı halde aynı zamanda bakanlık bürokratları ve hukuk danışmanlarınız tarafından öğretmenlerin kafalarındaki soruları giderecek bir açıklama neden yapılmamıştır? Bu konuda açıklama yapma sorumluluğu bakanlığınızda değil midir?

13- Yeni çıkaracağınız yönetmelikte bu hukuki durum hakkında nasıl bir düzenleme yapmayı düşünüyorsunuz?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber