KESK'ten, 'maaş zammı' protestosu.

Haber Giriş : 20 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK Platformu İzmir, Manisa, Çanakkale, Balıkesir, Aydın, Uşak ve Denizli temsilcileri, Hükümet'in memurlara önerdiği zam oranını protesto etmek amacıyla eylem yaptı.

Ege Bölgesi'ndeki 7 ilin KESK Platformu temsilcileri, "toplu sözleşme görüşmelerinde, Hükümet'in, çalışanlara hak ettiği zammı vermesini" istedi.

KESK Platformu İzmir, Manisa, Çanakkale, Balıkesir, Aydın, Uşak ve Denizli temsilcileri, Hükümet'in memurlara önerdiği zam oranını protesto etmek amacıyla eylem yaptı.

Basmane Meydanı'nda toplanarak yürüyüşe geçen grup, polisin aldığı güvenlik önlemleri altında Hükümet'i eleştiren sloganlar atarak, Konak Meydanı'na kadar yürüdü.

Eski Sümerbank binası önünde, grup adına basın açıklaması yapan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Adil Serim, 59. Hükümet'in, kamu emekçilerinin hiçbir talebini kabul etmediğini ve tarafsız olan Uzlaştırma Kurulu'nun kararlarını bile hiçe saydığını öne sürdü.

Kamu emekçilerinin, yoksulluk sınırının altında yaşadığını ve hak ettikleri zammın verilmesi gerektiğini belirten Serim, şöyle konuştu:

"Reform yasası aldatmacasıyla, sendikalar, toplusözleşme hakkı yok sayılmaya çalışılıyor ve 1.5 milyon kamu emekçisi sözleşmeli duruma getirilmek isteniyor. Kamu emekçileri, yoksulluk sınırı altında ücretlerle çalıştırılmak zorunda bırakılıyor. Toplusözleşmeli, grevli, özgürlükçü ve demokratik bir sendika yasası çıkarılmalı, çalışanların ortak örgütlenmesinin önündeki engel kaldırılmalıdır. AK Parti iktidarına sesleniyoruz: İsteklerimiz yok sayılır ve göz ardı edilirse, demokratik ve meşru haklarımızı kullanmaya kararlıyız."

AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber