Denizli'de doğalgaz kullanmayana ceza

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2008 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli Belediyesi ile İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, doğalgaz hattı geçmesine rağmen kömürlü kalorifer yakılan apartmanlarda denetime başladı. Kömür kullandığı belirlenen yedi apartmana ihtar verildi.

Belediye ile İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, geçen hafta idari mahkemenin Denizli Valiliği Mahalli Çevre Kurulu kararını onamasının ardından doğalgaz geçen mahallelerde kömür yakan apartmanlar için denetimlere başladı. İlk gün İstiklal Caddesi üzerindeki apartmanlar kontrol edildi. Kalorifer yakanların sertifikası, kalorifer sistemi ve baca gazı ölçümü yapıldı. Gün boyu süren denetimlerde doğalgaza geçip kömürle kalorifer yakan 12 apartmandan yedisine ihtar verildi. beşininse tesisat döşetmek için ilgili firmaya müracaat ettiği öğrenildi.

İl Çevre ve Orman Müdür Yardımcısı Murat Vardar, "Doğalgazla ilgili olarak bir yıl önce karar alındı, denetimi de belediyeye verildi. Doğalgazın geçtiği mahallelerde kömürle kalorifer yakılan binalarda baca gazı ölçümü yapacağız. Sonucu olumsuz çıkanlara kanuni işlem uygulanacak." dedi. Denizli Belediyesi Zabıta Müdürü Emin Akbulut ise kömür yakan bina sahipleri, yöneticileri ve işyeri sahiplerinin doğalgaz kullanımına geçecek şekilde tesisat yaptırmaları konusunda uyarıda bulunularak ihtar verildiğini söyledi. Tekrar yapılacak denetimlerde doğalgaz kullanımına geçmeleri ya da ilgili firmayla gerekli sözleşmelerin yapılması şartı aranacağını da ifade eden Akbulut, "Şartlara uymayanlar hakkında İl Çevre Kurulu Kararı ve Kabahatler Kanunu çerçevesinde cezai işlem uygulanacaktır. Özellikle şehirdeki hava kirliliğinin en aza indirilmesi için denetimler aralıksız devam edecek." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber