Firar eden üsteğmenden 2 aydır haber alınamıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2008 13:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen bir operasyon sonrası kaybolduğu ortaya çıkan Jandarma Tabip Üsteğmen Mehmet Fatih Uluğ ile ilgili aradan geçen 2 aya rağmen bir haber alınamıyor. Jandarma Genel Komutanlığı'nca konuya ilişkin yapılan açıklamada Üsteğmen Mehmet Fatih Uluğ'un firar ettiği belirtilmişti.

Şırnak'ta konuşlu Jandarma Komando Tugay Komutanlığı emrinde görevli Jandarma Tabip Üsteğmen Mehmet Fatih Uluğ'un akıbeti hakkında henüz bir gelişme yok. Aradan geçen 2 aya rağmen Uluğ'un izine henüz rastlanmadı. Olay şöyle gelişti: 1 Aralık 2007 günü birlik, operasyon amacı ile bir bölgeye intikal etti. Ancak kötü hava koşulları nedeniyle 02/03 Aralık 2007 gecesi operasyona son verilerek yine bölgede bulunan bir üs bölgesine yaya olarak intikale başlandı. Fakat birliğe varıldığında Uluğ'un olmadığı anlaşıldı.

Jandarma Genel Komutanlığı ise açıklamasında yaya intikal sırasında Tabur Komutanı dahil bir çok personelin Tabip Üsteğmen Uluğ'un birlikle beraber yürümekte olduğunu ve sabah saat 04.00 sıralarında üs bölgesine varıldığını açıklamıştı.

Açıklamada, üs bölgesinde birliğin unsurları yeniden tertiplendiği ve istirahat verildiği kaydedildi.

Burada da birçok personel tarafından Tabip Üsteğmen Uluğ'un üs bölgesinde bulunduğunn görüldüğü dile getirilen açıklamada, "Aynı gün saat 15.00 sıralarında, birliğin tekrar hareket hazırlığı yaptığı sırada Tabip Üsteğmen Uluğ'un mevcut olmadığı tespit edilmiştir. Yapılan yaklaşık 3 günlük operasyon sırasında bölgede hiçbir terörist ile karşılaşılmamış, herhangi bir temas veya görüntü alma olmamış ve bölgeye ilk intikal dışında helikopter kullanılmamıştır. Personel herhangi bir yerde unutulmuş olması söz konusu değildir." ifadeleri kullanılmıştı.

Tabip Üsteğmen Uluğ'un bulunması amacıyla tüm bölgede yapılan yoğun aramalara rağmen bir ize rastlanmadı.

Uluğ'un ailesi de, şimdiye kadar çocuklarının bulunduğuna dair bir açıklama yapmazken; sağ olarak geri dönmesini istiyor.

Olayla ilgili çok yönlü araştırmalara devam edildiğini dile getiren Jandarma Genel Komutanlığı, mevcut bilgiler ışığında Tabip Üsteğmen Uluğ'un kendi inisiyatifi ile birliğini izinsiz olarak terk etmiş olabileceğini değerlendirdiklerini belirtmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber