En Zengin Türk Listesi; Ülker Bombası Doğan Şoku!

İşte en zengin Türk listesi

  1. Forbes Türkiye'nin bu yıl on birincisini hazırladığı "En Zengin 100 Türk" listesi düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. Serveti 1,5 milyar dolar azalmasına rağmen Murat Ülker 2,9 milyar dolarla üçüncü defa Türkiye'nin "en zengini" oldu.

    Forbes Türkiye'nin bu yıl on birincisini hazırladığı "En Zengin 100 Türk" listesi düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. Serveti 1,5 milyar dolar azalmasına rağmen Murat Ülker 2,9 milyar dolarla üçüncü defa Türkiye'nin "en zengini" oldu.

  2. Toplantıda verilen bilgiye göre, bu yıl "En Zengin 100 Türk" listesinde yer alan iş adamlarının toplam serveti geçen yıla göre yaklaşık 6 milyar dolar azaldı, milyarder sayısı 33’ten 31’e geriledi.

    Toplantıda verilen bilgiye göre, bu yıl "En Zengin 100 Türk" listesinde yer alan iş adamlarının toplam serveti geçen yıla göre yaklaşık 6 milyar dolar azaldı, milyarder sayısı 33’ten 31’e geriledi.

  3. En Zengin 100 Türk"ün toplam serveti geçen yıla göre yaklaşık 6 milyar dolar azaldı, milyarder sayısı 33’ten 31’e geriledi.Bu yılki listede iş adamları Mehmet Emin Karamehmet ve Aydın Doğan, dolar milyarderi unvanını kaybetti

    En Zengin 100 Türk"ün toplam serveti geçen yıla göre yaklaşık 6 milyar dolar azaldı, milyarder sayısı 33’ten 31’e geriledi.Bu yılki listede iş adamları Mehmet Emin Karamehmet ve Aydın Doğan, dolar milyarderi unvanını kaybetti

  4. Aileler bazında yapılan sıralamanın zirvesinde 8,7 milyar dolarla Koç ailesi, 6,2 milyar dolarla Sabancı ailesi, 4,9 milyar dolarla Şahenk ailesi ve 4,8 milyar dolar servetle Ülker ailesi yer aldı.

    Aileler bazında yapılan sıralamanın zirvesinde 8,7 milyar dolarla Koç ailesi, 6,2 milyar dolarla Sabancı ailesi, 4,9 milyar dolarla Şahenk ailesi ve 4,8 milyar dolar servetle Ülker ailesi yer aldı.

  5. Listedeki 31 dolar milyarderi arasında üçü ilk kez olmak üzere beş yeni isim var. Bunlardan ikisi LC Waikiki’nin büyük hissedarları Mustafa Küçük ve Şefik Yılmaz Dizdar. Bu iki isim ilk kez milyarderler liginde.

    Listedeki 31 dolar milyarderi arasında üçü ilk kez olmak üzere beş yeni isim var. Bunlardan ikisi LC Waikiki’nin büyük hissedarları Mustafa Küçük ve Şefik Yılmaz Dizdar. Bu iki isim ilk kez milyarderler liginde.

  6. Akfen Holding’in kurucusu Hamdi Akın daha önce de listedeydi ancak 2016’da ilk kez milyar dolarlık servet rakamına ulaştı.

    Akfen Holding’in kurucusu Hamdi Akın daha önce de listedeydi ancak 2016’da ilk kez milyar dolarlık servet rakamına ulaştı.

  7. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ve şirketin kurucu ortağı Sezai Bacaksız ise daha önce milyarder olarak yer aldıkları listeye, iki yıl aradan sonra yine milyarder olarak geri döndüler. İşte listenin ilk 10 sırası:

    Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ve şirketin kurucu ortağı Sezai Bacaksız ise daha önce milyarder olarak yer aldıkları listeye, iki yıl aradan sonra yine milyarder olarak geri döndüler. İşte listenin ilk 10 sırası:

  8. 1. MURAT ÜLKER YILDIZ HOLDİNG 2.9 MİLYAR DOLAR

    1. MURAT ÜLKER YILDIZ HOLDİNG 2.9 MİLYAR DOLAR

  9. 2. HÜSNÜ ÖZYEĞİN FİBA HOLDİNG 2.6 MİLYAR DOLAR

    2. HÜSNÜ ÖZYEĞİN FİBA HOLDİNG 2.6 MİLYAR DOLAR

  10. 3. FERİT ŞAHENK DOĞUŞ HOLDİNG 2.4 MİLYAR DOLAR

    3. FERİT ŞAHENK DOĞUŞ HOLDİNG 2.4 MİLYAR DOLAR

  11. 4. SEMAHAT ARSEL KOÇ HOLDİNG 2.2 MİLYAR DOLAR

    4. SEMAHAT ARSEL KOÇ HOLDİNG 2.2 MİLYAR DOLAR

  12. 5. ERMAN ILICAK RÖNESANS HOLDİNG 2 MİLYAR DOLAR

    5. ERMAN ILICAK RÖNESANS HOLDİNG 2 MİLYAR DOLAR

  13. 6. MUSTAFA KÜÇÜK LC WAİKİKİ 2 MİLYAR DOLAR

    6. MUSTAFA KÜÇÜK LC WAİKİKİ 2 MİLYAR DOLAR

  14. 7. RAHMİ KOÇ KOÇ HOLDİNG 2 MİLYAR DOLAR

    7. RAHMİ KOÇ KOÇ HOLDİNG 2 MİLYAR DOLAR

  15. 8. ŞARIK TARA ENKA İNŞAAT 2 MİLYAR DOLAR

    8. ŞARIK TARA ENKA İNŞAAT 2 MİLYAR DOLAR

  16. 9. HAMDİ ULUKAYA CHOBANİ YOGHURT 1.8 MİLYAR DOLAR

    9. HAMDİ ULUKAYA CHOBANİ YOGHURT 1.8 MİLYAR DOLAR

  17. 10. SUNA KIRAÇ KOÇ HOLDİNG 1.8 MİLYAR DOLAR

    10. SUNA KIRAÇ KOÇ HOLDİNG 1.8 MİLYAR DOLAR