Şans Eseri Bulunmuş 9 İcat

Şans eseri bulunmuş 9 icadı sizler için listeledik.

  1. Penisilin  <br>  Sir Alexander Fleming, bakteri ürettiği bir kapta oluşan küfün çevresindeki tüm bakterileri öldürdüğünü gördü. Küf üzerinde araştırmalarına devam eden Fleming, hastalıkları büyük derecede yok eden bir antibiyotik olan Penicilin aşısını keşfetti.

    Penisilin
    Sir Alexander Fleming, bakteri ürettiği bir kapta oluşan küfün çevresindeki tüm bakterileri öldürdüğünü gördü. Küf üzerinde araştırmalarına devam eden Fleming, hastalıkları büyük derecede yok eden bir antibiyotik olan Penicilin aşısını keşfetti.

  2. Patlamış Mısır  <br>  John ve Will Kellogg kardeşler 1898 yılında mısırdan granola yayı üretmeye çalışırken patlamış mısırı keşfetti ve tadına bakınca tüm dünyaya yayıldı. :)

    Patlamış Mısır
    John ve Will Kellogg kardeşler 1898 yılında mısırdan granola yayı üretmeye çalışırken patlamış mısırı keşfetti ve tadına bakınca tüm dünyaya yayıldı. :)

  3. Not Kağıdı    <br>3M şirketinin araştırmacıları yapışkanlığı çok sürmeyen belli bir süre idare edebilecek yapıştırıcı ararlarken post-it olarak geçen yani not kağıtlarını icat ettiler.

    Not Kağıdı
    3M şirketinin araştırmacıları yapışkanlığı çok sürmeyen belli bir süre idare edebilecek yapıştırıcı ararlarken post-it olarak geçen yani not kağıtlarını icat ettiler.

  4. Sakarin (Tatlandırıcı)  <br>  Araştırmacı Constantine Fahlberg, 1879 yılında kömür katranı üzerine çalıştığı sıralarda labarotuvardan eve dönerken eşinin verdiği bisküvilerin daha tatlı geldiğini farketti. Sonradan bunun sebebinin, çalışmaları sırasında eline bulaşan kimyasallar olduğunu farketti.

    Sakarin (Tatlandırıcı)
    Araştırmacı Constantine Fahlberg, 1879 yılında kömür katranı üzerine çalıştığı sıralarda labarotuvardan eve dönerken eşinin verdiği bisküvilerin daha tatlı geldiğini farketti. Sonradan bunun sebebinin, çalışmaları sırasında eline bulaşan kimyasallar olduğunu farketti.

  5. Mikrodalga Fırın  <br>  Savunma ürünleri üreten bir şirkette elektriği bir arada toplayan yeni bir sistem üzerine çalışırlarken mikrodalga fırınlarımız icat edildi.

    Mikrodalga Fırın
    Savunma ürünleri üreten bir şirkette elektriği bir arada toplayan yeni bir sistem üzerine çalışırlarken mikrodalga fırınlarımız icat edildi.

  6. Oyun Hamuru  <br>  General Electric'te mühendis olarak çalışan James Wright, İkinci Dünya Savaşı sırasında uçak lastikleri, asker postalları ve benzeri şeyler için ülkesinin ihtiyaç duyduğu plastiği silikon ile değil plastikle yapmaya çalıştı. 1943 senesinde silikon yağının içine borik asit ekledi ve şekil alabilen yumuşak bir hamur ortaya çıktı. Böylelikle de oyun hamurları icat edilmiş oldu.

    Oyun Hamuru
    General Electric'te mühendis olarak çalışan James Wright, İkinci Dünya Savaşı sırasında uçak lastikleri, asker postalları ve benzeri şeyler için ülkesinin ihtiyaç duyduğu plastiği silikon ile değil plastikle yapmaya çalıştı. 1943 senesinde silikon yağının içine borik asit ekledi ve şekil alabilen yumuşak bir hamur ortaya çıktı. Böylelikle de oyun hamurları icat edilmiş oldu.

  7. Patates cipsi  <br>  Bir lokantada aşçının, müşterisine hazırladığı patates kızartmasını beğenmeyen müşterisinin bunlar çok kalın yenisini istiyorum demesinden sonra inat yapıp patatesleri inanılmaz derecede çok ince kesti ve tamamen kuruyana dek kızarttı. Müşteri bu halini çok sevince daha çok üretildi ve tüm dünyada patates cipsi üretilmeye başlandı.

    Patates cipsi
    Bir lokantada aşçının, müşterisine hazırladığı patates kızartmasını beğenmeyen müşterisinin bunlar çok kalın yenisini istiyorum demesinden sonra inat yapıp patatesleri inanılmaz derecede çok ince kesti ve tamamen kuruyana dek kızarttı. Müşteri bu halini çok sevince daha çok üretildi ve tüm dünyada patates cipsi üretilmeye başlandı.

  8. Coca-Cola      <br>İlaç sektöründe hizmet veren John Pemperton, koka özü ve şarap birleşiminden bir ilaç üzerinde çalışıyordu. Pemperton bu icadını, baş ağrısını gideren ilaç olarak satmaya başladı. 1885 yılında, Atlanta'da alkol satışı yasaklandı, mucit bu şurubun içine karbonatlı su ekledi ve soda benzeri asitli bir hal almasını sağladı. Coca-Cola da bu şekilde hayatımıza girdi.

    Coca-Cola
    İlaç sektöründe hizmet veren John Pemperton, koka özü ve şarap birleşiminden bir ilaç üzerinde çalışıyordu. Pemperton bu icadını, baş ağrısını gideren ilaç olarak satmaya başladı. 1885 yılında, Atlanta'da alkol satışı yasaklandı, mucit bu şurubun içine karbonatlı su ekledi ve soda benzeri asitli bir hal almasını sağladı. Coca-Cola da bu şekilde hayatımıza girdi.

  9. Çikolata taneli kurabiye  <br>  1930'lu yıllarda bir fırıncı, bir gün çikolatalı kurabiye yapıcakken çikolata kalmadığını farketti ve oğlunun bar halinde olan çikolatasında bir dilim alıp ufak parçalara ezip kurabiyesinin içine atmasıyla çoko damla kurabiyelerimizde bulunmuş oldu.

    Çikolata taneli kurabiye
    1930'lu yıllarda bir fırıncı, bir gün çikolatalı kurabiye yapıcakken çikolata kalmadığını farketti ve oğlunun bar halinde olan çikolatasında bir dilim alıp ufak parçalara ezip kurabiyesinin içine atmasıyla çoko damla kurabiyelerimizde bulunmuş oldu.