Dünya Okullarına Göz Atın

İşte farklı ülkelerden eğitim manzaraları…

  1. Fotoğrafçı Julian Jermaine 2004-2012 yılları arasında 20 ülkede tam 450 okulu ziyaret ederek fotoğraflar çekmiş. Amacı dünya ülkelerinde çocukların eğitim açısından maruz kaldığı eşitsizliği gözler önüne sermek olan Jermain, yolculuğunun sonunda ortaya çıkan kareleri kitaba dönüştürmüş. İşte sanatçının ortaya çıkardığı farklı ülkelerden eğitim manzaraları…

    Fotoğrafçı Julian Jermaine 2004-2012 yılları arasında 20 ülkede tam 450 okulu ziyaret ederek fotoğraflar çekmiş. Amacı dünya ülkelerinde çocukların eğitim açısından maruz kaldığı eşitsizliği gözler önüne sermek olan Jermain, yolculuğunun sonunda ortaya çıkan kareleri kitaba dönüştürmüş. İşte sanatçının ortaya çıkardığı farklı ülkelerden eğitim manzaraları…

  2. Fotoğraf Brezilya'nın işçi kesiminin yaşadığı bir mahallenin okulundan. Bu okuldaki öğrencilerden sadece %10'u üniversiteye gidebilecek.

    Fotoğraf Brezilya'nın işçi kesiminin yaşadığı bir mahallenin okulundan. Bu okuldaki öğrencilerden sadece %10'u üniversiteye gidebilecek.

  3. Bu fotoğraf ise Almanya'nın Düsseldorf şehrinde yer alan bir okuldan.

    Bu fotoğraf ise Almanya'nın Düsseldorf şehrinde yer alan bir okuldan.

  4. Yemen Al-Akamat megabit kentindeki Al Ishraq İlköğretim Okulu. Okul ülkenin dağlık kesiminde yer alıyor. Öğrencilerin yaşı 5 ile 12 arasında değişiyor. Bu sınıftaki öğrencilerin sadece %15'i orta öğretime geçebilecek. Üniversite ise kimsenin düşlemediği bir hayal.

    Yemen Al-Akamat megabit kentindeki Al Ishraq İlköğretim Okulu. Okul ülkenin dağlık kesiminde yer alıyor. Öğrencilerin yaşı 5 ile 12 arasında değişiyor. Bu sınıftaki öğrencilerin sadece %15'i orta öğretime geçebilecek. Üniversite ise kimsenin düşlemediği bir hayal.

  5. Fotoğraf ABD'nin Beaumont Lisesi'nden. Okul çoğunlukla siyah insanların yaşadığı bir şehirde olduğu hissini yansıtıyor. Eski bir binaya sahip olan okulun eğitim kalitesi çok güçlü. Bu okuldaki öğrenciler son derece iyi eğitim alabiliyor ve birçoğu üniversiteye gidebiliyor.

    Fotoğraf ABD'nin Beaumont Lisesi'nden. Okul çoğunlukla siyah insanların yaşadığı bir şehirde olduğu hissini yansıtıyor. Eski bir binaya sahip olan okulun eğitim kalitesi çok güçlü. Bu okuldaki öğrenciler son derece iyi eğitim alabiliyor ve birçoğu üniversiteye gidebiliyor.

  6. Fotoğraf Hollanda'dan ve okulun adı Bornago Koleji. Fotoğrafçı Jermaine'nin belirttiğine göre gezdiği ülkelerdeki öğrencilere göre en huzurlu ve mutlu öğrenciler bu okula aitmiş. 13-14 yaşlarındaki bu öğrenciler 9'uncu sınıfa gidiyor.

    Fotoğraf Hollanda'dan ve okulun adı Bornago Koleji. Fotoğrafçı Jermaine'nin belirttiğine göre gezdiği ülkelerdeki öğrencilere göre en huzurlu ve mutlu öğrenciler bu okula aitmiş. 13-14 yaşlarındaki bu öğrenciler 9'uncu sınıfa gidiyor.

  7. İspanya'nın başkenti Madrid'te yer alan bir okulun müzik sınıfı. Bu sınıfa müzik eğitimi Madrid Flarmoni çalışanları tarafından verilmektedir.

    İspanya'nın başkenti Madrid'te yer alan bir okulun müzik sınıfı. Bu sınıfa müzik eğitimi Madrid Flarmoni çalışanları tarafından verilmektedir.

  8. Fotoğraf İngiltere'nin Seaham kasabasındaki ana okulundan. Öğrenciler genelde işsiz ailelerin çocukları. İngiltere'nin diğer bölgelerine kıyasla sınıfın neredeyse tamamen beyaz öğrencilerden oluşması fotoğrafçı Jermaine'nin dikkatini çeken diğer bir konu.

    Fotoğraf İngiltere'nin Seaham kasabasındaki ana okulundan. Öğrenciler genelde işsiz ailelerin çocukları. İngiltere'nin diğer bölgelerine kıyasla sınıfın neredeyse tamamen beyaz öğrencilerden oluşması fotoğrafçı Jermaine'nin dikkatini çeken diğer bir konu.

  9. Ülke Peru, okul ise dağlık bölgede yer alan Escolar Secundaria Tiracanchi. Okulda sadece bir öğretmen bulunuyor ve tüm sınıflara eğitimi o veriyor. Köyde ve okulda elektrik yok. Bu öğrencilerin hiçbiri liseye gidemeyecek.

    Ülke Peru, okul ise dağlık bölgede yer alan Escolar Secundaria Tiracanchi. Okulda sadece bir öğretmen bulunuyor ve tüm sınıflara eğitimi o veriyor. Köyde ve okulda elektrik yok. Bu öğrencilerin hiçbiri liseye gidemeyecek.

  10. Etiyopya'daki Gambella İlköğretim okulu Başkent Addis Ababa'ya 420 km mesafedeki küçük bir köy okulu.

    Etiyopya'daki Gambella İlköğretim okulu Başkent Addis Ababa'ya 420 km mesafedeki küçük bir köy okulu.

  11. Bangladeş'in Essore Zilla okulundaki öğrencilerin neredeyse tamamı erkek. Tüm dünyada olduğu gibi onlarda üzerine giydikleri okul formalarıyla gurur duyuyor. Bir çoğu doktor veya avukat olmak istiyor ama olamayacaklar. Genelde bu okuldan mezun olan öğrenciler asker oluyor.

    Bangladeş'in Essore Zilla okulundaki öğrencilerin neredeyse tamamı erkek. Tüm dünyada olduğu gibi onlarda üzerine giydikleri okul formalarıyla gurur duyuyor. Bir çoğu doktor veya avukat olmak istiyor ama olamayacaklar. Genelde bu okuldan mezun olan öğrenciler asker oluyor.

  12. Nijerya'nın en büyük şehirlerinden Lagos yakınlarındaki Victoria Adası. Bir açık hava okulu iken bir petrol şirketi sosyal sorumluluk projesi olarak bu okulu ve içindeki mobilyaları yaptırmış.

    Nijerya'nın en büyük şehirlerinden Lagos yakınlarındaki Victoria Adası. Bir açık hava okulu iken bir petrol şirketi sosyal sorumluluk projesi olarak bu okulu ve içindeki mobilyaları yaptırmış.

  13. Burası Küba. Eski Havana bölgesinde yer alan bu okuldaki öğrencilerin aileleri Avrupalı ailelere göre oldukça fakir. Ancak bu okulda eğitim, sağlık ve beslenme öğrencilere ücretsiz olarak sağlanmaktadır.

    Burası Küba. Eski Havana bölgesinde yer alan bu okuldaki öğrencilerin aileleri Avrupalı ailelere göre oldukça fakir. Ancak bu okulda eğitim, sağlık ve beslenme öğrencilere ücretsiz olarak sağlanmaktadır.

  14. Katar'ın başkenti Doha'daki Ömer Bin Al-Hattab Eğitim Kompleksi. Okul son derece lüks ve birçok öğrenmen Avrupa'dan getirtilmiş. Ancak fotoğrafçı Jermaine öğrencilerin çok ruhsuz olduğu söylüyor ayrıca çocukların neden bıyık bıraktıklarını hala anlamamış.

    Katar'ın başkenti Doha'daki Ömer Bin Al-Hattab Eğitim Kompleksi. Okul son derece lüks ve birçok öğrenmen Avrupa'dan getirtilmiş. Ancak fotoğrafçı Jermaine öğrencilerin çok ruhsuz olduğu söylüyor ayrıca çocukların neden bıyık bıraktıklarını hala anlamamış.

  15. Okul Rusya'nın St Petersburg şehrinden. Jermaine seyahati boyunca en iddialı öğrencilerin bu okulda olduğunu söylüyor. Okuldaki öğrencilerin hepsinin üniversiteye gideceğini ve bir çoğunun iş dünyasında söz sahibi olacağını bildiriyor.

    Okul Rusya'nın St Petersburg şehrinden. Jermaine seyahati boyunca en iddialı öğrencilerin bu okulda olduğunu söylüyor. Okuldaki öğrencilerin hepsinin üniversiteye gideceğini ve bir çoğunun iş dünyasında söz sahibi olacağını bildiriyor.