'İnşaat Sanatı'nın En İyi Fotoğrafları

İşte en iyi fotoğraflar

  1. 2016 yılının Mimari Fotoğrafçılık Yarışması "Art of Building"in (İnşaat Sanatı) 15 finalisti binlerce fotoğraf arasından seçildi.     En iyi fotoğraf internet üzerinde yapılan oylama sonucu seçilecek.     İşte Chartered İnşaat Enstitüsü tarafından düzenlenen yarışmada finalist fotoğraflar ve haklarındaki yorumlar:

    2016 yılının Mimari Fotoğrafçılık Yarışması "Art of Building"in (İnşaat Sanatı) 15 finalisti binlerce fotoğraf arasından seçildi. En iyi fotoğraf internet üzerinde yapılan oylama sonucu seçilecek. İşte Chartered İnşaat Enstitüsü tarafından düzenlenen yarışmada finalist fotoğraflar ve haklarındaki yorumlar:

  2. Jonathan Walland: Bu fotoğraf, ışığın yokluğunun gözlemcinin dikkatini fotoğrafçının aydınlatmak istediği yere yönlendirebileceğini gösteren bir fotoğraf serisinden

    Jonathan Walland: Bu fotoğraf, ışığın yokluğunun gözlemcinin dikkatini fotoğrafçının aydınlatmak istediği yere yönlendirebileceğini gösteren bir fotoğraf serisinden

  3. Senad Tahmaz: Olağandışı, minimalist bir mimari detay

    Senad Tahmaz: Olağandışı, minimalist bir mimari detay

  4. Michele Palazzo: New York'un ikonik Flatiron binası kar fırtınası sırasında, rüzgarı ve karı yaran kocaman bir geminin başı gibi, beliriyor. Bu fotoğraf, 23 Ocak 2016'da tarihe geçen Jonas fırtınası sırasında çekildikten sonra viral olmuştu.

    Michele Palazzo: New York'un ikonik Flatiron binası kar fırtınası sırasında, rüzgarı ve karı yaran kocaman bir geminin başı gibi, beliriyor. Bu fotoğraf, 23 Ocak 2016'da tarihe geçen Jonas fırtınası sırasında çekildikten sonra viral olmuştu.

  5. Derek Snee: Bitkileri rüzgarı toplamak için kullanabildiğimizi hayal edin. Aslında, artık bunu yapabiliriz. Baylar ve bayanlar, kızlar ve erkekler... İşte Turbo Karahindiba Rüzgar Santrali.

    Derek Snee: Bitkileri rüzgarı toplamak için kullanabildiğimizi hayal edin. Aslında, artık bunu yapabiliriz. Baylar ve bayanlar, kızlar ve erkekler... İşte Turbo Karahindiba Rüzgar Santrali.

  6. Barbara Rossi: Yıkım anının fotoğrafını çektim - dönüşüm, eylem ve güzelliği gösteriyor

    Barbara Rossi: Yıkım anının fotoğrafını çektim - dönüşüm, eylem ve güzelliği gösteriyor

  7. Oleksandr Nesterovskyi: Bu fotoğraf doğanın ve mimarinin bir araya gelmesini gösteriyor, titanyum bir ark ile bir ağacın ahengini

    Oleksandr Nesterovskyi: Bu fotoğraf doğanın ve mimarinin bir araya gelmesini gösteriyor, titanyum bir ark ile bir ağacın ahengini

  8. James Tarry: Bu fotoğraf serisi, kusurların ötesine bakmak ve 'hatalı' mimari fotoğrafçılığı tekniklerini görmek üzerine. Süresi geçmiş bir Kodak Ektachrome filmi 'yanlış' kimyasalların içinde banyo edildi ve bu kalın dilimli tuhaf renkleri oluşturdu. Bazı binalar gibi bunlar da kusurlu ve uğraştırıcı.

    James Tarry: Bu fotoğraf serisi, kusurların ötesine bakmak ve 'hatalı' mimari fotoğrafçılığı tekniklerini görmek üzerine. Süresi geçmiş bir Kodak Ektachrome filmi 'yanlış' kimyasalların içinde banyo edildi ve bu kalın dilimli tuhaf renkleri oluşturdu. Bazı binalar gibi bunlar da kusurlu ve uğraştırıcı.

  9. Oleg Dashkov: Riga'nın kule sayıcısı yağmur çamur dinlemeden her mevsim kaydını tutar. Kablo köprüsü hiç dikkatini dağıtıyor mu acaba?

    Oleg Dashkov: Riga'nın kule sayıcısı yağmur çamur dinlemeden her mevsim kaydını tutar. Kablo köprüsü hiç dikkatini dağıtıyor mu acaba?

  10. Bülent Suberk: Geleneksel olmayan bir camiinin modern mimarisi.

    Bülent Suberk: Geleneksel olmayan bir camiinin modern mimarisi.

  11. Shibasish Saha: Bu karade kadınlar ve erkekler ailelerinin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için zor koşullarda çalışıyorlar. Kadınlar acılarını unutuyor ve tuğla harmanında erkeklere katılıyorlar.

    Shibasish Saha: Bu karade kadınlar ve erkekler ailelerinin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için zor koşullarda çalışıyorlar. Kadınlar acılarını unutuyor ve tuğla harmanında erkeklere katılıyorlar.

  12. Marco Grassi: Haziran 2016'dan itibaren Larung Gar'da her şey değişti ama neredeyse kimse bilmiyor. Daha önce dünyanın en büyük Budist yerleşimi olarak bilinen, Budist keşiş ve rahibelerin pasif bir hayat yaşadığı yer şimdi Çin yetkililer tarafından yıkılıyor.

    Marco Grassi: Haziran 2016'dan itibaren Larung Gar'da her şey değişti ama neredeyse kimse bilmiyor. Daha önce dünyanın en büyük Budist yerleşimi olarak bilinen, Budist keşiş ve rahibelerin pasif bir hayat yaşadığı yer şimdi Çin yetkililer tarafından yıkılıyor.

  13. Gina Soden: Fas mimarisinin çok iyi bir örneği - ancak İtalya'da bir kalenin içinde. Bu odaların hepsi elle yapılmış ve bu güzel kaleyi otel yapmak isteyen tek bir adam tarafından boyanmış.

    Gina Soden: Fas mimarisinin çok iyi bir örneği - ancak İtalya'da bir kalenin içinde. Bu odaların hepsi elle yapılmış ve bu güzel kaleyi otel yapmak isteyen tek bir adam tarafından boyanmış.

  14. Naf Selmani: Kew Bahçeleri'ndeki arıların kovanınlarından ilham alan 'The Hive' (kovan) heykeli... Ziyaretçilerden biri tepedeki cam zemine yatarak poz verirken çektim. Bu çok algılı deneyim; sanat, bilim ve peyzaj mimarisini birleştiriyor.

    Naf Selmani: Kew Bahçeleri'ndeki arıların kovanınlarından ilham alan 'The Hive' (kovan) heykeli... Ziyaretçilerden biri tepedeki cam zemine yatarak poz verirken çektim. Bu çok algılı deneyim; sanat, bilim ve peyzaj mimarisini birleştiriyor.

  15. Enrique Gimenez-Velilla: Bu fotoğraf adları bilinmemesine rağmen modern dünyanın altyapılarını onarmaya ve kurmaya devam eden tüm akıllı işçilere saygı gösteriyor.

    Enrique Gimenez-Velilla: Bu fotoğraf adları bilinmemesine rağmen modern dünyanın altyapılarını onarmaya ve kurmaya devam eden tüm akıllı işçilere saygı gösteriyor.