Doğudaki 15 İlden İlginç Anket Sonuçları...

Kürtler'in oyu kime gidecek?

  1. 24 Haziran seçimine doğru geri sayım sürerken anketler de peş peşe açıklanıyor... AK Parti, anketlere göre yüzde 46-48 bandında olduklarını açıkladı. RAWEST Araştırma'nın bölgedeki 15 şehirde Kürtlerle yaptığı anketin sonuçlarına göre, HDP'nin oylarında düşüş var... Kürt oyları kime gidiyor?

    24 Haziran seçimine doğru geri sayım sürerken anketler de peş peşe açıklanıyor... AK Parti, anketlere göre yüzde 46-48 bandında olduklarını açıkladı. RAWEST Araştırma'nın bölgedeki 15 şehirde Kürtlerle yaptığı anketin sonuçlarına göre, HDP'nin oylarında düşüş var... Kürt oyları kime gidiyor?

  2. TÜRKİYE 24 Haziran'da hem cumhurbaşkanı hem milletvekili seçimine gidiyor... Geri sayım sürerken anket üstüne anket açıklanıyor... AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, yaptırdıkları anketlere göre oy oranlarının yüzde 46-48 bandında olduğunu açıkladı. En çarpıcı anket sonucu ise Kürt oylarıyla ilgili yapılan araştırmadan geldi... RAWEST Araştırma'nın bölgedeki 15 şehirde Kürtlerle yaptığı anketin sonuçlarına göre, HDP'nin oylarında düşüş var... Bölgede Erdoğan'ın oyları artarken HDP'nin adayı Demirtaş'ın oyları da gerilemiş gözüküyor... İkinci tur için Demirtaş'ın da önüne çıkan isim ise Muharrem İnce olmuş... SONAR Araştırma'nın anketi cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalacağını gösterirken, Gezici Araştırma ise "İkk kez oy kullanacak gençlerin yüzde 70'inin Erdoğan'a oy vermeyeceği sonucuna ulaşmış...

    TÜRKİYE 24 Haziran'da hem cumhurbaşkanı hem milletvekili seçimine gidiyor... Geri sayım sürerken anket üstüne anket açıklanıyor... AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, yaptırdıkları anketlere göre oy oranlarının yüzde 46-48 bandında olduğunu açıkladı. En çarpıcı anket sonucu ise Kürt oylarıyla ilgili yapılan araştırmadan geldi... RAWEST Araştırma'nın bölgedeki 15 şehirde Kürtlerle yaptığı anketin sonuçlarına göre, HDP'nin oylarında düşüş var... Bölgede Erdoğan'ın oyları artarken HDP'nin adayı Demirtaş'ın oyları da gerilemiş gözüküyor... İkinci tur için Demirtaş'ın da önüne çıkan isim ise Muharrem İnce olmuş... SONAR Araştırma'nın anketi cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalacağını gösterirken, Gezici Araştırma ise "İkk kez oy kullanacak gençlerin yüzde 70'inin Erdoğan'a oy vermeyeceği sonucuna ulaşmış...

  3. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Şu anda bizim kamuoyu araştırmalarında cumhurbaşkanlığı seçimlerine dönük 54-56 bandındayız. AK Parti de 1 Kasım'daki pozisyonunu koruyor, o da 46-48 bandında" değerlendirmesinde bulundu.

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Şu anda bizim kamuoyu araştırmalarında cumhurbaşkanlığı seçimlerine dönük 54-56 bandındayız. AK Parti de 1 Kasım'daki pozisyonunu koruyor, o da 46-48 bandında" değerlendirmesinde bulundu.

  4. KÜRT OYLARI KİME GİDECEK?.. RAWEST Araştırma'nın 5–6 Mayıs 2018 tarihleri arasında, bölgedeki 15 şehirde, (Ağrı, Antep, Batman, Bingöl, Bitlis, Dersim, Diyarbakır, Erzurum, Hakkari, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Urfa, Van.) 1.537 kişi ile hanelerde yüz yüze görüşülerek, yüzde 95 güven aralığı, yüzde 2.5 hata payı ile gerçekleştirdiği ankete göre Kürt oyları nereye gidecek? Katılımcıların yüzde 88.2'si 24 Haziran'da seçime gideceğini ve oy kullanacağını açıklamış...

    KÜRT OYLARI KİME GİDECEK?.. RAWEST Araştırma'nın 5–6 Mayıs 2018 tarihleri arasında, bölgedeki 15 şehirde, (Ağrı, Antep, Batman, Bingöl, Bitlis, Dersim, Diyarbakır, Erzurum, Hakkari, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Urfa, Van.) 1.537 kişi ile hanelerde yüz yüze görüşülerek, yüzde 95 güven aralığı, yüzde 2.5 hata payı ile gerçekleştirdiği ankete göre Kürt oyları nereye gidecek? Katılımcıların yüzde 88.2'si 24 Haziran'da seçime gideceğini ve oy kullanacağını açıklamış...

  5. HDP'DEN SAADET'E KAYIŞ VAR... 1 Kasım 2015 ve 5-6 Mayıs 2018 araştırma sonuçları karşılaştırıldığında 1 Kasım’daki yüzde 55 HDP oyunun yüzde 47’ye gerilediği görülüyor. HDP kendisinin 16 Nisan oylarının üstünde, 1 Kasım oylarının altında görünüyor. Araştırma, HDP’den % 6 civarında oyun millet ittifakına kaydığını düşündürüyor. Bu oyların en çok Saadet Partisi’ne yöneldiği ihtimali daha güçlü bulunuyor.

    HDP'DEN SAADET'E KAYIŞ VAR... 1 Kasım 2015 ve 5-6 Mayıs 2018 araştırma sonuçları karşılaştırıldığında 1 Kasım’daki yüzde 55 HDP oyunun yüzde 47’ye gerilediği görülüyor. HDP kendisinin 16 Nisan oylarının üstünde, 1 Kasım oylarının altında görünüyor. Araştırma, HDP’den % 6 civarında oyun millet ittifakına kaydığını düşündürüyor. Bu oyların en çok Saadet Partisi’ne yöneldiği ihtimali daha güçlü bulunuyor.

  6. ERDOĞAN'IN OYU ARTTI, DEMİRTAŞ'INKİ AZALDI... “Cumhurbaşkanlığının ilk turunda hangi adaya oy vereceksiniz?” sorusuna Erdoğan yüzde 40, Demirtaş yüzde 49.5 oranları var, diğerleri oldukça düşük oranlardadır. Erdoğan için bölgede beklenenden yüksek, Demirtaş için beklenenden düşük bir oran çıktığı görülüyor. Öte yandan Demirtaş’ın oy oranının HDP’nin oy oranının üstüne çıktığı da bir gerçek olarak ortaya çıkmış.

    ERDOĞAN'IN OYU ARTTI, DEMİRTAŞ'INKİ AZALDI... “Cumhurbaşkanlığının ilk turunda hangi adaya oy vereceksiniz?” sorusuna Erdoğan yüzde 40, Demirtaş yüzde 49.5 oranları var, diğerleri oldukça düşük oranlardadır. Erdoğan için bölgede beklenenden yüksek, Demirtaş için beklenenden düşük bir oran çıktığı görülüyor. Öte yandan Demirtaş’ın oy oranının HDP’nin oy oranının üstüne çıktığı da bir gerçek olarak ortaya çıkmış.

  7. İKİNCİ TURA KALIRSA İNCE DEMİRTAŞ'I GEÇİYOR... “Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırsa Erdoğan karşısında kazanma şansı en yüksek olan aday” sorusuna Demirtaş’ın da üstüne çıkan oran yüzde 38.5 ile Muharrem İnce olmuş. Bölgede İnce ikinci tur için her geçen gün puan kazanıyor ve şansı artıyor.

    İKİNCİ TURA KALIRSA İNCE DEMİRTAŞ'I GEÇİYOR... “Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırsa Erdoğan karşısında kazanma şansı en yüksek olan aday” sorusuna Demirtaş’ın da üstüne çıkan oran yüzde 38.5 ile Muharrem İnce olmuş. Bölgede İnce ikinci tur için her geçen gün puan kazanıyor ve şansı artıyor.

  8. SONAR'IN SON ANKETİ... SONAR Araştırma, seçime 37 gün kala Türkiye’nin nabzını tuttu. İşte SONAR Araştırma Şirketi tarafından yapılan anketin detayları..26 ilde yapılan cumhurbaşkanlığı son seçim anketine göre Tayyip Erdoğan, yüzde 42’lik oy oranı ile ilk turun birincisi. İnce ve Akşener’in toplam oyu, Erdoğan’ın ilk turdaki oyunu geçiyor.

    SONAR'IN SON ANKETİ... SONAR Araştırma, seçime 37 gün kala Türkiye’nin nabzını tuttu. İşte SONAR Araştırma Şirketi tarafından yapılan anketin detayları..26 ilde yapılan cumhurbaşkanlığı son seçim anketine göre Tayyip Erdoğan, yüzde 42’lik oy oranı ile ilk turun birincisi. İnce ve Akşener’in toplam oyu, Erdoğan’ın ilk turdaki oyunu geçiyor.

  9. İlk turda Erdoğan yüzde 42 oy alırken, CHP'nin adayı Muharrem İnce yüzde 21.91 oy ile 2. sırayı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de yüzde 21 oy ile 3. sırayı paylaştı. HDP'nin adayı eski Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş yüzde 11.01, SP lideri Temel Karamollaoğlu'na yüzde 2.10, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e de yüzde 1.98 oy çıktı.

    İlk turda Erdoğan yüzde 42 oy alırken, CHP'nin adayı Muharrem İnce yüzde 21.91 oy ile 2. sırayı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de yüzde 21 oy ile 3. sırayı paylaştı. HDP'nin adayı eski Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş yüzde 11.01, SP lideri Temel Karamollaoğlu'na yüzde 2.10, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e de yüzde 1.98 oy çıktı.

  10. SONAR, Temmuz 2014'de yapılan ilk cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi de araştırma yapmış ve Erdoğan'ın yüzde 53.3 ile seçimi ilk turda kazanabileceğini açıklamıştı. Seçim de yüzde 52 oy oranı ile Erdoğan lehine çıkmıştı.

    SONAR, Temmuz 2014'de yapılan ilk cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi de araştırma yapmış ve Erdoğan'ın yüzde 53.3 ile seçimi ilk turda kazanabileceğini açıklamıştı. Seçim de yüzde 52 oy oranı ile Erdoğan lehine çıkmıştı.

  11. İLK KEZ OY KULLANACAKLAR'IN YÜZDE 70'İ... Gezici Araştırma'nın sahibi Murat Gezici, ilginç iddialarda bulundu. 24 Haziran'da ilk kez oy kullanacakların yüzde 70'inin Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermeyeceğini iddia eden Gezici, gençlerin yüzde 55'inin ise Meral Akşener'e oy vereceğini söyledi.

    İLK KEZ OY KULLANACAKLAR'IN YÜZDE 70'İ... Gezici Araştırma'nın sahibi Murat Gezici, ilginç iddialarda bulundu. 24 Haziran'da ilk kez oy kullanacakların yüzde 70'inin Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermeyeceğini iddia eden Gezici, gençlerin yüzde 55'inin ise Meral Akşener'e oy vereceğini söyledi.

  12. "AK PARTİ SEÇMENİNİN YÜZDE 40'I..." AK Parti'ye oy veren seçmenin yüzde 40'ının "ekonomik sorunlarım var. Sebebi iktidar" dediğini söyleyen Gezici, "Suriyelileri sorun olarak görenlerin çoğu AK Partili." diye konuştu.

    "AK PARTİ SEÇMENİNİN YÜZDE 40'I..." AK Parti'ye oy veren seçmenin yüzde 40'ının "ekonomik sorunlarım var. Sebebi iktidar" dediğini söyleyen Gezici, "Suriyelileri sorun olarak görenlerin çoğu AK Partili." diye konuştu.