Siyaset, Sanat, İş Ve Spor Dünyasının Önemli İsimleri Külliye'deki Törendeydi

Ünlü isimler Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni'ne katıldı.

  1. Siyaset, spor, iş ve sanat dünyasının önde gelen isimleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni'ne katıldı.

    Siyaset, spor, iş ve sanat dünyasının önde gelen isimleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni'ne katıldı.

  2. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'ilk başkanlık' töreni için dün akşam Beştepe'de 'Cumhurbaşkanı Göreve Başlama Töreni' düzenlendi.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'ilk başkanlık' töreni için dün akşam Beştepe'de 'Cumhurbaşkanı Göreve Başlama Töreni' düzenlendi.

  3. Tören, Erdoğan'ın Beştepe'ye gelişiyle başladı.

    Tören, Erdoğan'ın Beştepe'ye gelişiyle başladı.

  4. Erdoğan, kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları selamladı.

    Erdoğan, kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları selamladı.

  5. Makam aracıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gelen Erdoğan'ın konvoyuna, girişte Atlı Tören Birliği eşlik etti.

    Makam aracıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gelen Erdoğan'ın konvoyuna, girişte Atlı Tören Birliği eşlik etti.

  6. Yaklaşık 5 bin kişinin yer aldığı tören, protokol tören alanında yapıldı.

    Yaklaşık 5 bin kişinin yer aldığı tören, protokol tören alanında yapıldı.

  7. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni"ne katılan misafirleri onuruna yemek verdi. Yuvarlak masada verilen akşam yemeğinde, eski Almanya Şansölyesi Gerhard Schröder ve Tunus Nahda Hareketi lideri Raşid Gannuşi gibi Erdoğan'ın özel dostları da vardı.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni"ne katılan misafirleri onuruna yemek verdi. Yuvarlak masada verilen akşam yemeğinde, eski Almanya Şansölyesi Gerhard Schröder ve Tunus Nahda Hareketi lideri Raşid Gannuşi gibi Erdoğan'ın özel dostları da vardı.

  8. 101 PARE TOP ATIŞI    Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga karşıladı. Erdoğan'ın süvari birliğiyle Beştepe'ye girişi sırasında 101 pare, Hava, Kara ve Deniz Komutanlıkları'na bağlı ordu karargahlarında da 101 pare top atışı yapıldı.

    101 PARE TOP ATIŞI Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga karşıladı. Erdoğan'ın süvari birliğiyle Beştepe'ye girişi sırasında 101 pare, Hava, Kara ve Deniz Komutanlıkları'na bağlı ordu karargahlarında da 101 pare top atışı yapıldı.

  9. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, vatandaşların arasından özel olarak hazırlanan koridordan geçerek tören alanındaki yerini aldı.

    Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, vatandaşların arasından özel olarak hazırlanan koridordan geçerek tören alanındaki yerini aldı.

  10. 22 BAŞKAN VE 28 BAŞBAKAN    Göreve başlama törenine 22 devlet başkanı, 28 başbakan ve parlamento başkanı ile 6 uluslararası örgütün genel sekreteri katıldı.

    22 BAŞKAN VE 28 BAŞBAKAN Göreve başlama törenine 22 devlet başkanı, 28 başbakan ve parlamento başkanı ile 6 uluslararası örgütün genel sekreteri katıldı.

  11. ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER DE VARDI    Törene şehit yakınları ve gaziler, STK temsilcileri, akademisyenler, iş ve sanat dünyasından isimler ile değişik kesimlerden vatandaşlar da katıldı.

    ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER DE VARDI Törene şehit yakınları ve gaziler, STK temsilcileri, akademisyenler, iş ve sanat dünyasından isimler ile değişik kesimlerden vatandaşlar da katıldı.

  12. Erdoğan, törende konuşma yaptı.

    Erdoğan, törende konuşma yaptı.

  13. Erdoğan, törende konuşma yaptı.

    Erdoğan, törende konuşma yaptı.

  14. Erdoğan'ın konuşma yaptığı kürsünün sağında dini temsilciler ve gençler, sol tarafında ise bilim insanları yer aldı.

    Erdoğan'ın konuşma yaptığı kürsünün sağında dini temsilciler ve gençler, sol tarafında ise bilim insanları yer aldı.

  15. Konuklar, açılış töreninde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın okuduğu duaya eşlik etti.

    Konuklar, açılış töreninde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın okuduğu duaya eşlik etti.

  16. Törene katılan Alişan, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile bu fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı.

    Törene katılan Alişan, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile bu fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı.

  17. Sunucu Ece Erken, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile bu fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı.

    Sunucu Ece Erken, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile bu fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı.

  18. Erdoğan, törene katılan sanatçı Orhan Gencebay ve Sevim Emre ile sohbet etti.

    Erdoğan, törene katılan sanatçı Orhan Gencebay ve Sevim Emre ile sohbet etti.

  19. Törene Esra Erol da katıldı.

    Törene Esra Erol da katıldı.

  20. Erdoğan, törene katılan sanatçı Orhan Gencebay ve Yavuz Bingöl ile sohbet etti.

    Erdoğan, törene katılan sanatçı Orhan Gencebay ve Yavuz Bingöl ile sohbet etti.

  21. Oyuncu Wilma Elles ve İtalya Eski Başbakanı Silvio Berlusconi

    Oyuncu Wilma Elles ve İtalya Eski Başbakanı Silvio Berlusconi

  22. ABDULLAH GÜL TÖRENDEYDİ    Törene 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AK Parti'nin Meclis Başkan adayı Binali Yıldırım ve eşi, Orgeneral Hulusi Akar ve eşi, kuvvet komutanları, bakanlar, milletvekilleri, yüksek yargı organlarının başkanları, MİT Başkanı Hakan Fidan, eski başbakanlar Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz ile eski Meclis Başkanları Bülent Arınç, Cemil Çiçek ve Mehmet Ali Şahin de katıldı.

    ABDULLAH GÜL TÖRENDEYDİ Törene 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AK Parti'nin Meclis Başkan adayı Binali Yıldırım ve eşi, Orgeneral Hulusi Akar ve eşi, kuvvet komutanları, bakanlar, milletvekilleri, yüksek yargı organlarının başkanları, MİT Başkanı Hakan Fidan, eski başbakanlar Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz ile eski Meclis Başkanları Bülent Arınç, Cemil Çiçek ve Mehmet Ali Şahin de katıldı.

  23. Nobel ödüllü bilim adamı Prof. Dr, Aziz Sancar, Yale Üniversitesi'nden Prof. Dr. Murat Günel, Antartika'daki bilim heyeti üyeleri, madalyası olan sporcular ile dini cemaatlerin ruhani liderleri de törende yer aldı. Dini cemaat temsilcileri ve öğrenciler kürsünün solunda, bilim insanları ise sağında durdu.

    Nobel ödüllü bilim adamı Prof. Dr, Aziz Sancar, Yale Üniversitesi'nden Prof. Dr. Murat Günel, Antartika'daki bilim heyeti üyeleri, madalyası olan sporcular ile dini cemaatlerin ruhani liderleri de törende yer aldı. Dini cemaat temsilcileri ve öğrenciler kürsünün solunda, bilim insanları ise sağında durdu.

  24. Davetlilere turkuaz renkli çanta içinde sandviç, meyve suyu, akide şekeri ve "Abıhayat" (yaşam suyu) ismi verilen içerisinde mineralli su, mango, kavun, çubuk vanilya ile taze adaçayı yapraklarının bulunduğu soğuk içecek ikram edildi.

    Davetlilere turkuaz renkli çanta içinde sandviç, meyve suyu, akide şekeri ve "Abıhayat" (yaşam suyu) ismi verilen içerisinde mineralli su, mango, kavun, çubuk vanilya ile taze adaçayı yapraklarının bulunduğu soğuk içecek ikram edildi.

  25. Törende günün anısına özel olarak basılan madeni 1 lira dağıtıldı.

    Törende günün anısına özel olarak basılan madeni 1 lira dağıtıldı.

  26. Konuklara, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin minyatürü, ay ve yıldızın yer aldığı, üzerinde "Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni" yazılı turkuaz renkteki özel rozet hediye edildi.

    Konuklara, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin minyatürü, ay ve yıldızın yer aldığı, üzerinde "Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni" yazılı turkuaz renkteki özel rozet hediye edildi.

  27. Konuklara, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin minyatürü, ay ve yıldızın yer aldığı, üzerinde "Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni" yazılı turkuaz renkteki özel rozet hediye edildi.

    Konuklara, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin minyatürü, ay ve yıldızın yer aldığı, üzerinde "Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni" yazılı turkuaz renkteki özel rozet hediye edildi.

  28. Törende, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, TSK Armoni Mızıkası, TSK Mehteran Takımı ile TSK Tarihi Birlik de yöresel kıyafetlerle hazır bulundu. Plevne Marşı'ndan Mozart'ın Türk Marşı'na ve Mehteran'ın Fetih Marşı'na kadar pek çok eser, 500 kişilik sanatçı tarafından seslendirildi.

    Törende, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, TSK Armoni Mızıkası, TSK Mehteran Takımı ile TSK Tarihi Birlik de yöresel kıyafetlerle hazır bulundu. Plevne Marşı'ndan Mozart'ın Türk Marşı'na ve Mehteran'ın Fetih Marşı'na kadar pek çok eser, 500 kişilik sanatçı tarafından seslendirildi.

  29. Törende, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, TSK Armoni Mızıkası, TSK Mehteran Takımı ile TSK Tarihi Birlik de yöresel kıyafetlerle hazır bulundu. Plevne Marşı'ndan Mozart'ın Türk Marşı'na ve Mehteran'ın Fetih Marşı'na kadar pek çok eser, 500 kişilik sanatçı tarafından seslendirildi.

    Törende, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, TSK Armoni Mızıkası, TSK Mehteran Takımı ile TSK Tarihi Birlik de yöresel kıyafetlerle hazır bulundu. Plevne Marşı'ndan Mozart'ın Türk Marşı'na ve Mehteran'ın Fetih Marşı'na kadar pek çok eser, 500 kişilik sanatçı tarafından seslendirildi.

  30. İstiklal Marşı ile başlayan törene MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Geçici TBMM Başkanı ve İYİ Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz da eşiyle birlikte katıldı. Beştepe'deki törene CHP, HDP ve İYİ Parti'den temsilci gelmezken, bazı MHP'li milletvekilleri tören alanında yer bulamadığı için ayakta kaldı.

    İstiklal Marşı ile başlayan törene MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Geçici TBMM Başkanı ve İYİ Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz da eşiyle birlikte katıldı. Beştepe'deki törene CHP, HDP ve İYİ Parti'den temsilci gelmezken, bazı MHP'li milletvekilleri tören alanında yer bulamadığı için ayakta kaldı.

  31. Törenin sonunda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş dua okudu.

    Törenin sonunda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş dua okudu.

  32. Töreni ulusal basının yanı sıra çeşitli ülkelerden çok sayıda yabancı basın mensubu da takip etti.

    Töreni ulusal basının yanı sıra çeşitli ülkelerden çok sayıda yabancı basın mensubu da takip etti.

  33. Tören alanına dev ekranlar kurulurken, ana binaya dev bir kalpaklı Atatürk posteri ve Türk Bayrağı asıldı.

    Tören alanına dev ekranlar kurulurken, ana binaya dev bir kalpaklı Atatürk posteri ve Türk Bayrağı asıldı.

  34. Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni"ne katılan misafirleri onuruna yemek verdi.

    Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni"ne katılan misafirleri onuruna yemek verdi.

  35. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen törene katılan İtalya Eski Başbakanı Silvio Berlusconi ile sohbet etti

    Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen törene katılan İtalya Eski Başbakanı Silvio Berlusconi ile sohbet etti

  36. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen törene katılan Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof.Dr. Zühtü Arslan ve Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ile sohbet etti.

    Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen törene katılan Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof.Dr. Zühtü Arslan ve Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ile sohbet etti.

  37. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen törene katılan AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım ile sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

    Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen törene katılan AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım ile sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

  38. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen törene katılan Kazakistan Başbakanı Bakitjan Sagintayev ile sohbet etti.

    Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen törene katılan Kazakistan Başbakanı Bakitjan Sagintayev ile sohbet etti.

  39. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen törene katılan Moritanya Cumhurbaşkanı Mohamed Ould Abdel Aziz (sağda) ile sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

    Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen törene katılan Moritanya Cumhurbaşkanı Mohamed Ould Abdel Aziz (sağda) ile sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

  40. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen törene katılan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

    Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen törene katılan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

  41. Rusya Federasyonu Başbakanı Dmitry Medvedev

    Rusya Federasyonu Başbakanı Dmitry Medvedev

  42. Törene Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic de katıldı.

    Törene Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic de katıldı.

  43. Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte törene katılan Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge Ivanov ile fotoğraf çektirdi.

    Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte törene katılan Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge Ivanov ile fotoğraf çektirdi.

  44. Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov

    Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov

  45. Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Omar Guelleh

    Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Omar Guelleh

  46. Tunus Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi

    Tunus Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi

  47. Kuveyt Meclis Başkanı Marzouq Al-Ghanim

    Kuveyt Meclis Başkanı Marzouq Al-Ghanim

  48. Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullahi Muhammed Farmajo

    Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullahi Muhammed Farmajo

  49. Cezayir Başbakanı Ahmed Uyahya

    Cezayir Başbakanı Ahmed Uyahya

  50. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro

    Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro

  51. Almanya Eski Şansölyesi Gerhard Schröder

    Almanya Eski Şansölyesi Gerhard Schröder

  52. Bosna Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegovic

    Bosna Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegovic

  53. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

  54. Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon

    Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon

  55. Çad Cumhurbaşkanı Idriss Deby Itno

    Çad Cumhurbaşkanı Idriss Deby Itno

  56. Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo Ondimba

    Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo Ondimba

  57. Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge Ivanov

    Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge Ivanov

  58. Törene Dini cemaatlerin ruhani liderleri de katıldı.

    Törene Dini cemaatlerin ruhani liderleri de katıldı.