Fişten Çekmeden Önce Dikkat

Okuyunca çok şaşıracaksınız

  1. Telefonun şarjı bitmeden yeniden şarj etmeyin; bataryaya zarar verir    YANLIŞ. Bu durum bugün pek çok telefonda bulunan Lityum-ion piller için geçerli değil. Bu piller eski tür piller ile aynı ham maddeyi içermezler. Bu nedenle tamamen bitmeden yani içinde şarj varken yeniden doldurulabilir; bataryaya bir zararı olmaz.

    Telefonun şarjı bitmeden yeniden şarj etmeyin; bataryaya zarar verir YANLIŞ. Bu durum bugün pek çok telefonda bulunan Lityum-ion piller için geçerli değil. Bu piller eski tür piller ile aynı ham maddeyi içermezler. Bu nedenle tamamen bitmeden yani içinde şarj varken yeniden doldurulabilir; bataryaya bir zararı olmaz.

  2. Doğru mu yanlış mı?    Akıllı telefonları gece şarjda bırakmak piline zarar verir.

    Doğru mu yanlış mı? Akıllı telefonları gece şarjda bırakmak piline zarar verir.

  3. Doğru mu yanlış mı?  <br>  Akıllı telefonlar pil dolduğunda elektrik akımını keserler. Yani yüzde 100 şarj dolumu olduğunda telefonu fişten çekmezseniz hiçbir şey olmaz; ne telefon patlar ne de batarya ömrü kısalır.

    Doğru mu yanlış mı?
    Akıllı telefonlar pil dolduğunda elektrik akımını keserler. Yani yüzde 100 şarj dolumu olduğunda telefonu fişten çekmezseniz hiçbir şey olmaz; ne telefon patlar ne de batarya ömrü kısalır.

  4. Suya tuz atarsanız daha çabuk kaynar<br>    Aslına bakarsanız tuz attığınızda kaynama süresini uzatırsınız.

    Suya tuz atarsanız daha çabuk kaynar
    Aslına bakarsanız tuz attığınızda kaynama süresini uzatırsınız.

  5. Doğru mu yanlış mı?  <br>  Yutulan sakızın sindirilmesi 7 yıl sürer.

    Doğru mu yanlış mı?
    Yutulan sakızın sindirilmesi 7 yıl sürer.

  6. Doğru mu yanlış mı?  <br>  Sakızın çiğnenen kısmı sindirilemez, olduğu gibi vücuttan atılır. Geri kalan (şeker,nişasta gibi) maddeler ise vücut tarafından emilir.

    Doğru mu yanlış mı?
    Sakızın çiğnenen kısmı sindirilemez, olduğu gibi vücuttan atılır. Geri kalan (şeker,nişasta gibi) maddeler ise vücut tarafından emilir.

  7. Doğru mu yanlış mı?  <br>  Megapiksel ne kadar yüksek ise, kamera o kadar iyidir

    Doğru mu yanlış mı?
    Megapiksel ne kadar yüksek ise, kamera o kadar iyidir

  8. Doğru mu yanlış mı?  <br>  Megapikselin yüksek olmasını takiben, daha kaliteli fotoğraflar çekilebileceği gerçeği yansıtmamaktadır. Var olan megapikselin değeri, yalnızca fotoğrafın boyutunu gösterir. Mercek kalitesi, sensör ebatı vb. dinamikler ile fotoğrafın kalitesi belirlenebilir. Megapiksel yalnızca bir etkendir ve en önemli etken değildir.

    Doğru mu yanlış mı?
    Megapikselin yüksek olmasını takiben, daha kaliteli fotoğraflar çekilebileceği gerçeği yansıtmamaktadır. Var olan megapikselin değeri, yalnızca fotoğrafın boyutunu gösterir. Mercek kalitesi, sensör ebatı vb. dinamikler ile fotoğrafın kalitesi belirlenebilir. Megapiksel yalnızca bir etkendir ve en önemli etken değildir.

  9. Doğru mu yanlış mı?  <br>  iPhone'ların batarya ömürleri, kapatılan uygulamalarla uzar.

    Doğru mu yanlış mı?
    iPhone'ların batarya ömürleri, kapatılan uygulamalarla uzar.

  10. Doğru mu yanlış mı?  <br>  Batarya ömrü ile ilgili olarak ortaya atılan birçok rivayet arasından bu sav da gerçeği yansıtmamaktadır. Şarj ile ilgili bir probleminiz olmadığı takdirde, acele bir biçimde uygulamaları kapatmanıza lüzum yok.

    Doğru mu yanlış mı?
    Batarya ömrü ile ilgili olarak ortaya atılan birçok rivayet arasından bu sav da gerçeği yansıtmamaktadır. Şarj ile ilgili bir probleminiz olmadığı takdirde, acele bir biçimde uygulamaları kapatmanıza lüzum yok.

  11. Doğru mu yanlış mı?    Cam katı bir maddedir!

    Doğru mu yanlış mı? Cam katı bir maddedir!

  12. Doğru mu yanlış mı?    Cam şekilsiz bir maddedir.

    Doğru mu yanlış mı? Cam şekilsiz bir maddedir.

  13. Doğru mu yanlış mı?    Bu demektir ki cam çok yavaş bir şekilde akmaktadır.

    Doğru mu yanlış mı? Bu demektir ki cam çok yavaş bir şekilde akmaktadır.

  14. Doğru mu yanlış mı?    Bu yüzden eski cam pencerelerinin alt tarafları daha kalındır.

    Doğru mu yanlış mı? Bu yüzden eski cam pencerelerinin alt tarafları daha kalındır.

  15. Doğru mu yanlış mı?    Çin Seddi uzaydan çıplak gözle görülebilir.

    Doğru mu yanlış mı? Çin Seddi uzaydan çıplak gözle görülebilir.

  16. Doğru mu yanlış mı?    Çin Seddi çok büyük olabilir, fakat uzaydan görülebilecek kadar geniş değildir.

    Doğru mu yanlış mı? Çin Seddi çok büyük olabilir, fakat uzaydan görülebilecek kadar geniş değildir.

  17. Doğru mu yanlış mı?    İnsan ürünü uzaydan görülebilir en belirgin şey aslında ışıklardır.

    Doğru mu yanlış mı? İnsan ürünü uzaydan görülebilir en belirgin şey aslında ışıklardır.

  18. Doğru mu yanlış mı?    Çok yüksekten düşen bozuk para bir insanı öldürebilir!

    Doğru mu yanlış mı? Çok yüksekten düşen bozuk para bir insanı öldürebilir!

  19. Doğru mu yanlış mı?    Bozuk parayı ne kadar yüksekten düşürmüş olursanız olun, ulaşabileceği son hız 50-80 km'dir. Ki bu öldürecek kadar hızlı değildir ama acıtır.

    Doğru mu yanlış mı? Bozuk parayı ne kadar yüksekten düşürmüş olursanız olun, ulaşabileceği son hız 50-80 km'dir. Ki bu öldürecek kadar hızlı değildir ama acıtır.

  20. Doğru mu yanlış mı?    Birçok teknolojik cihazda bulunan sinyal göstergesi, sinyalin gücünü gösterir.

    Doğru mu yanlış mı? Birçok teknolojik cihazda bulunan sinyal göstergesi, sinyalin gücünü gösterir.

  21. Doğru mu yanlış mı?    Cihazlarda bulunan sinyal göstergesinin dolu olması, cihazın tam olarak çektiği ve yüksek performansta çalışabileceğini yansıtmaz. Baz istasyonuna yakınlık-uzaklık bu bağlamda kilit rolü oynuyor.

    Doğru mu yanlış mı? Cihazlarda bulunan sinyal göstergesinin dolu olması, cihazın tam olarak çektiği ve yüksek performansta çalışabileceğini yansıtmaz. Baz istasyonuna yakınlık-uzaklık bu bağlamda kilit rolü oynuyor.

  22. Doğru mu yanlış mı?    Köpekler salya akıtarak terler.

    Doğru mu yanlış mı? Köpekler salya akıtarak terler.

  23. Doğru mu yanlış mı?    Hayır. Ağızlarından hızlı bir şekilde soluk alıp vererek vücut sıcaklıklarını düzenlerler. Terleme işlemini aslında ayak tabanlarından yaparlar.

    Doğru mu yanlış mı? Hayır. Ağızlarından hızlı bir şekilde soluk alıp vererek vücut sıcaklıklarını düzenlerler. Terleme işlemini aslında ayak tabanlarından yaparlar.

  24. Doğru mu yanlış mı?    Balık yanında yoğurt yenmez.

    Doğru mu yanlış mı? Balık yanında yoğurt yenmez.

  25. Doğru mu yanlış mı?    Bilinenin aksine balık tazeyse yoğurtla birlikte yenilmesinde sakınca yok. Zehirlenmenin sebebi yoğurt değil, balığın içinde bulunan 'histamin' proteini. Bu madde yoğurtta da olduğundan, birlikte yenildiğinde vücuttaki 'histamin' miktarı artabiliyor ve alerjik durumu olan kişilerde kızarıklığa ya da kaşıntıya neden olabiliyor. Balığınızın tazeliğine güveniyorsanız, yoğurtla birlikte tüketmenizin hiçbir sakıncası yok.

    Doğru mu yanlış mı? Bilinenin aksine balık tazeyse yoğurtla birlikte yenilmesinde sakınca yok. Zehirlenmenin sebebi yoğurt değil, balığın içinde bulunan 'histamin' proteini. Bu madde yoğurtta da olduğundan, birlikte yenildiğinde vücuttaki 'histamin' miktarı artabiliyor ve alerjik durumu olan kişilerde kızarıklığa ya da kaşıntıya neden olabiliyor. Balığınızın tazeliğine güveniyorsanız, yoğurtla birlikte tüketmenizin hiçbir sakıncası yok.

  26. Doğru mu yanlış mı?    Gökkuşağında yedi renk vardır.

    Doğru mu yanlış mı? Gökkuşağında yedi renk vardır.

  27. Doğru mu yanlış mı?    Gökkuşağındaki renkler kırmızı, turuncu, sarı, yeşil, mavi, çivit mavisi ve mor olarak bilinir.İşin aslı, gökkuşağında kesintisiz bir renk spektrumu vardır, ancak insanın renk algısı, ortada bir kuşak serisi olduğu yanılgısını yaratır. Kimi gökkuşaklarında ise insan gözünün görebileceği 7'den fazla kuşak bulunur.

    Doğru mu yanlış mı? Gökkuşağındaki renkler kırmızı, turuncu, sarı, yeşil, mavi, çivit mavisi ve mor olarak bilinir.İşin aslı, gökkuşağında kesintisiz bir renk spektrumu vardır, ancak insanın renk algısı, ortada bir kuşak serisi olduğu yanılgısını yaratır. Kimi gökkuşaklarında ise insan gözünün görebileceği 7'den fazla kuşak bulunur.

  28. Doğru mu yanlış mı?    Pisa Kulesi yamuk yapılmıştır.

    Doğru mu yanlış mı? Pisa Kulesi yamuk yapılmıştır.

  29. Doğru mu yanlış mı?    İtalyanların bu ünlü çan kulesi aslında dik olarak tasarlanmış. Fakat yapıldığı tarih olan 1173 yılından itibaren temeldeki yumuşak zemin sebebiyle güneye doğru kaymaya başlamış.

    Doğru mu yanlış mı? İtalyanların bu ünlü çan kulesi aslında dik olarak tasarlanmış. Fakat yapıldığı tarih olan 1173 yılından itibaren temeldeki yumuşak zemin sebebiyle güneye doğru kaymaya başlamış.

  30. Doğru mu yanlış mı?    Kelebeklerin ömrü bir gündür.

    Doğru mu yanlış mı? Kelebeklerin ömrü bir gündür.

  31. Doğru mu yanlış mı?    Bazı ergin kelebeklerin ömrü 1-2 aya kadar varabilir. Ömürlerinde birkaç mevsim yaşayabilenler, kış uykusuna yatabilir veya daha sıcak bölgelere göç edebilir.

    Doğru mu yanlış mı? Bazı ergin kelebeklerin ömrü 1-2 aya kadar varabilir. Ömürlerinde birkaç mevsim yaşayabilenler, kış uykusuna yatabilir veya daha sıcak bölgelere göç edebilir.

  32. Doğru mu yanlış mı?    Vejeteryanler asla hayvansal ürün tüketmezler.

    Doğru mu yanlış mı? Vejeteryanler asla hayvansal ürün tüketmezler.

  33. Doğru mu yanlış mı?    Vejeteryanlık bünyesinde birçok alt grubu barındıran bir tarzdır. Balık ve kümes hayvanları, yumurta ve mandıra ürünlerini tüketen vejeteryanların oluşturduğu gruplar vardır.

    Doğru mu yanlış mı? Vejeteryanlık bünyesinde birçok alt grubu barındıran bir tarzdır. Balık ve kümes hayvanları, yumurta ve mandıra ürünlerini tüketen vejeteryanların oluşturduğu gruplar vardır.

  34. Doğru mu yanlış mı?    Çok şeker yiyen şeker hastası olur.

    Doğru mu yanlış mı? Çok şeker yiyen şeker hastası olur.

  35. Doğru mu yanlış mı?    Fazla şeker alımı ile diyabetli olmak arasında herhangi bir ilişki yoktur.

    Doğru mu yanlış mı? Fazla şeker alımı ile diyabetli olmak arasında herhangi bir ilişki yoktur.

  36. Doğru mu yanlış mı?    Yemek yanında su içilmez.

    Doğru mu yanlış mı? Yemek yanında su içilmez.

  37. Doğru mu yanlış mı?    Birçoğumuz yemek yerken su içmenin kilo aldıracağını düşünürüz. Ne kadar susasak da su içmeyi yemekten 1-2 saat sonrasına saklarız veya yemeğe başlamadan içeriz. Kulaktan dolma bu inancın tersine yemek sırasında su içmek kilo aldırmaz, tam tersi iştahı yatıştırmaya yardımcı olur. Yalnızca sindirim sorunu olanlar yemek sırasında su içmemeli.

    Doğru mu yanlış mı? Birçoğumuz yemek yerken su içmenin kilo aldıracağını düşünürüz. Ne kadar susasak da su içmeyi yemekten 1-2 saat sonrasına saklarız veya yemeğe başlamadan içeriz. Kulaktan dolma bu inancın tersine yemek sırasında su içmek kilo aldırmaz, tam tersi iştahı yatıştırmaya yardımcı olur. Yalnızca sindirim sorunu olanlar yemek sırasında su içmemeli.

  38. Doğru mu yanlış mı?    Timsah kovalaması durumunda zikzak yaparak kaçmak daha etkilidir.

    Doğru mu yanlış mı? Timsah kovalaması durumunda zikzak yaparak kaçmak daha etkilidir.

  39. Doğru mu yanlış mı?    Timsahlar karada çok nadir avlanırlar.

    Doğru mu yanlış mı? Timsahlar karada çok nadir avlanırlar.

  40. Doğru mu yanlış mı?    Ortalama bir timsahın karadaki maksimum hızı saatte 15 km civarındadır.

    Doğru mu yanlış mı? Ortalama bir timsahın karadaki maksimum hızı saatte 15 km civarındadır.

  41. Doğru mu yanlış mı?    İnsanlar beyinlerinin sadece %10'unu kullanırlar.

    Doğru mu yanlış mı? İnsanlar beyinlerinin sadece %10'unu kullanırlar.

  42. Doğru mu yanlış mı?    Beyin görüntüleme tekniklerindeki gelişmeler gösteriyor ki, beynimizdeki tüm sinirler çeşitli eylemler sırasında kullanılıyor.

    Doğru mu yanlış mı? Beyin görüntüleme tekniklerindeki gelişmeler gösteriyor ki, beynimizdeki tüm sinirler çeşitli eylemler sırasında kullanılıyor.

  43. Doğru mu yanlış mı?    Bir arabanın benzin deposuna gelebilecek bir kurşun arabayı patlatabilir.

    Doğru mu yanlış mı? Bir arabanın benzin deposuna gelebilecek bir kurşun arabayı patlatabilir.

  44. Doğru mu yanlış mı?    Bu sadece filmlerde olur.

    Doğru mu yanlış mı? Bu sadece filmlerde olur.

  45. Doğru mu yanlış mı?    Gerçekte kurşun ya kapakta takılır ya da patlama olmadan deler geçer.

    Doğru mu yanlış mı? Gerçekte kurşun ya kapakta takılır ya da patlama olmadan deler geçer.

  46. Doğru mu yanlış mı?    Boğalar kırmızı renginden nefret ederler.

    Doğru mu yanlış mı? Boğalar kırmızı renginden nefret ederler.

  47. Doğru mu yanlış mı?    Boğaları sinirlendiren şey aslında matadorların hareketleridir.

    Doğru mu yanlış mı? Boğaları sinirlendiren şey aslında matadorların hareketleridir.

  48. Doğru mu yanlış mı?    Deprem için daha fazla enerjinin ortaya çıkması gerekmektedir.

    Doğru mu yanlış mı? Deprem için daha fazla enerjinin ortaya çıkması gerekmektedir.