Çocukların Zekası Nasıl Artar?

Yapılan araştırmalara göre çocuklar zekasını babadan değil anneden alırlar

  1. İskoçya'da yapılan araştırmalara göre çocuklar zekasını babadan değil anneden alırlar. Birçoğumuz çocukların zekasını genetik özelliklere bağlı geliştiğini düşünebiliriz.

    İskoçya'da yapılan araştırmalara göre çocuklar zekasını babadan değil anneden alırlar. Birçoğumuz çocukların zekasını genetik özelliklere bağlı geliştiğini düşünebiliriz.

  2. Oysa araştırmalara göre sadece genlerin etkili olmayıp anne ve babanın davranışları da son derece önemlidir. Peki çocukların zekasını arttırabileceğimiz öneriler nelerdir?​

    Oysa araştırmalara göre sadece genlerin etkili olmayıp anne ve babanın davranışları da son derece önemlidir. Peki çocukların zekasını arttırabileceğimiz öneriler nelerdir?​

  3. Abur cuburları yedirmeyi bırakın!  <br>  Abur cubur yerine besin değeri yüksek olan yiyecekler yedirin. Yanlış beslenen çocukların enfeksiyona yakalanma ihtimalleri daha yüksektir.

    Abur cuburları yedirmeyi bırakın!
    Abur cubur yerine besin değeri yüksek olan yiyecekler yedirin. Yanlış beslenen çocukların enfeksiyona yakalanma ihtimalleri daha yüksektir.

  4. Çocukların beyin dokularının gelişmesi için bolca demir gerekir. Çocuklarınıza bol bol ceviz, yumurta gibi besin değeri zengin olan yiyecekleri tüketmesini sağlayın.

    Çocukların beyin dokularının gelişmesi için bolca demir gerekir. Çocuklarınıza bol bol ceviz, yumurta gibi besin değeri zengin olan yiyecekleri tüketmesini sağlayın.

  5. Anne sütü  <br>  Anne sütü özelliklede ilk 6 ay bebeğin gelişimi açısından inanılmaz faydaları vardır. Çocuğu tehlikelerden korur ve sağlık beslenip büyümesini sağlar. Araştırmalara göre anne sütü ile beslenen bebeklerin, mama ile beslenen bebeklere göre zeka puanlarının daha yüksek olduğu görülmüştür.

    Anne sütü
    Anne sütü özelliklede ilk 6 ay bebeğin gelişimi açısından inanılmaz faydaları vardır. Çocuğu tehlikelerden korur ve sağlık beslenip büyümesini sağlar. Araştırmalara göre anne sütü ile beslenen bebeklerin, mama ile beslenen bebeklere göre zeka puanlarının daha yüksek olduğu görülmüştür.

  6. Beyin oyunları<br>    Satranç, bulmaca gibi çocukları düşünmeye sevk eden zihin açıcı oyunlar, çocuğunuzun zekasını geliştirmektedir. Çocuklarınıza bu tür oyunları sevdirmekle başlayabilirsiniz.

    Beyin oyunları
    Satranç, bulmaca gibi çocukları düşünmeye sevk eden zihin açıcı oyunlar, çocuğunuzun zekasını geliştirmektedir. Çocuklarınıza bu tür oyunları sevdirmekle başlayabilirsiniz.

  7. Kahvaltı    <br>Çocukların güne enerjik başlayabilmeleri için mutlaka kahvaltı yapmaları gerekir. Kahvaltı yapmayan çocuklarda halsizlik, yorgunluk ve aşırı sinir belirtileri gözükebiliyor.

    Kahvaltı
    Çocukların güne enerjik başlayabilmeleri için mutlaka kahvaltı yapmaları gerekir. Kahvaltı yapmayan çocuklarda halsizlik, yorgunluk ve aşırı sinir belirtileri gözükebiliyor.

  8. Kendine özgüveni olmalı    <br>Çocuğunuzun içine kapanıklığını, takım sporlarına katılmak ve sosyal aktiviteler de özgüven edinmek için etkili yollardır.

    Kendine özgüveni olmalı
    Çocuğunuzun içine kapanıklığını, takım sporlarına katılmak ve sosyal aktiviteler de özgüven edinmek için etkili yollardır.

  9. Merak<br>    Merak duygusu daha bebeklik zamanlarında kendisini göstermeye başlar. Anne babalarını bıktırana kadar sorular sorarlar. Bizim bile aklımıza gelmeyen ilginç soruları vardır. Sorular sorarak  hobilerini ve ilgi alanlarını destekleyin.

    Merak
    Merak duygusu daha bebeklik zamanlarında kendisini göstermeye başlar. Anne babalarını bıktırana kadar sorular sorarlar. Bizim bile aklımıza gelmeyen ilginç soruları vardır. Sorular sorarak hobilerini ve ilgi alanlarını destekleyin.

  10. Okumak<br>    Çocuğunuzun okuma öğrenebilmesi için okul yaşına gelmesini beklemeyin. Daha bebekken bile ona yaşına uygun görsel ağırlıklı ya da sesli anlatımlı kitaplarla tanıştırabilirsiniz.

    Okumak
    Çocuğunuzun okuma öğrenebilmesi için okul yaşına gelmesini beklemeyin. Daha bebekken bile ona yaşına uygun görsel ağırlıklı ya da sesli anlatımlı kitaplarla tanıştırabilirsiniz.

  11. Uyumadan önce kısa kısa masallar anlatabilirsiniz. Çocuğunuz biraz büyüdüğü zaman kütüphanelere üye edip kitaplarla iç içe olamsını sağlayabilirsiniz.

    Uyumadan önce kısa kısa masallar anlatabilirsiniz. Çocuğunuz biraz büyüdüğü zaman kütüphanelere üye edip kitaplarla iç içe olamsını sağlayabilirsiniz.

  12. Video oyunları    <br>Video oyunları çocukta zekayı nasıl açar gibi sorular oluştuysa kafanızda, evet haklısınız oyunların çoğu sakıncalı.

    Video oyunları
    Video oyunları çocukta zekayı nasıl açar gibi sorular oluştuysa kafanızda, evet haklısınız oyunların çoğu sakıncalı.

  13. Fakat araştırmalara göre, video oyunları oynayan çocuklar görsel ipuçları toplamak ve bunları değerlendirmek konusunda da oynamayanlara göre çok daha başarılıdır.

    Fakat araştırmalara göre, video oyunları oynayan çocuklar görsel ipuçları toplamak ve bunları değerlendirmek konusunda da oynamayanlara göre çok daha başarılıdır.

5 Mart 2019