Yeşil Çayın Saça Faydaları Nelerdir?

Yeşil çay maskesi

  1. Eski çağlardan beri metabolizmayı hızlandırması nedeniyle zayıflattığı bilinen yeşil çayın saçlarınızın parlak görünmesini sağladığını biliyor muydunuz? Uzmanların yaptığı araştırmalara göre yeşil çay yalnızca vücut sağlığına değil, cilt ve saçlara da birçok faydası bulunuyor. Peki bu faydalar neler? Yeşil çay saça nasıl sürülür?

    Eski çağlardan beri metabolizmayı hızlandırması nedeniyle zayıflattığı bilinen yeşil çayın saçlarınızın parlak görünmesini sağladığını biliyor muydunuz? Uzmanların yaptığı araştırmalara göre yeşil çay yalnızca vücut sağlığına değil, cilt ve saçlara da birçok faydası bulunuyor. Peki bu faydalar neler? Yeşil çay saça nasıl sürülür?

  2. Çin’de tarihin en eski zamanlarından beri sağlık faydaları için kullanılan çayların başında gelen yeşil çay, ülkemizde de oldukça popüler hale gelmiştir. Yeşil çay tüketimini yanı sıra kozmetik sektörünün de radarına girmiş ve özellikle de saç ve cilt bakım ürünlerinin içerisinde yeşil çay özleri kullanılmıştır.

    Çin’de tarihin en eski zamanlarından beri sağlık faydaları için kullanılan çayların başında gelen yeşil çay, ülkemizde de oldukça popüler hale gelmiştir. Yeşil çay tüketimini yanı sıra kozmetik sektörünün de radarına girmiş ve özellikle de saç ve cilt bakım ürünlerinin içerisinde yeşil çay özleri kullanılmıştır.

  3. Yeşil çayın saça faydaları üzerine yapılan araştırma sonuçlarına göre, saç için en gerekli maddelerden biri olan panthenol içeriğinin yeşil çayda bol miktarda bulunması nedeniyle saça oldukça faydalı olduğu saptanmıştır.

    Yeşil çayın saça faydaları üzerine yapılan araştırma sonuçlarına göre, saç için en gerekli maddelerden biri olan panthenol içeriğinin yeşil çayda bol miktarda bulunması nedeniyle saça oldukça faydalı olduğu saptanmıştır.

  4. Saç büyümesini ve saçın sağlıklı görünmesini destekleyen panthenol maddesi, bu özelliği nedeniyle çoğu saç kremi ve şampuanın içeriğinde de kullanılır.    Ancak uzmanlara göre yeşil çayın saça faydaları için, panthenol desteğinin bakım ürünlerinin içeriğinden çok doğrudan ve doğal yoldan yeşil çay ile alınması, yeşil çay ve saç üzerindeki olumlu etkilerini arttırmaya yardımcıdır.

    Saç büyümesini ve saçın sağlıklı görünmesini destekleyen panthenol maddesi, bu özelliği nedeniyle çoğu saç kremi ve şampuanın içeriğinde de kullanılır. Ancak uzmanlara göre yeşil çayın saça faydaları için, panthenol desteğinin bakım ürünlerinin içeriğinden çok doğrudan ve doğal yoldan yeşil çay ile alınması, yeşil çay ve saç üzerindeki olumlu etkilerini arttırmaya yardımcıdır.

  5. Yeşil çayın saça faydaları arasında en dikkat çekenlerinden biri yeşil çayın saç dökülmesini engelleyici özelliğidir.         Yeşil çayın içerisinde bulunan antioksidanlar, E, C vitaminleri ile panthenol gibi saç için gerekli olan en temel vitamin ve mineraller saç dökülmesini engelleme konusunda oldukça başarılıdır.         Eğer yeşil çayı saç dökülmesini önleme amaçlı kullanacaksanız, her gün düzenli olarak yeşil çay içmenin yanı sıra, doğrudan yeşil çay demleyip ılınan su ile saçlarınıza bakım yapabilirsiniz.

    Yeşil çayın saça faydaları arasında en dikkat çekenlerinden biri yeşil çayın saç dökülmesini engelleyici özelliğidir. Yeşil çayın içerisinde bulunan antioksidanlar, E, C vitaminleri ile panthenol gibi saç için gerekli olan en temel vitamin ve mineraller saç dökülmesini engelleme konusunda oldukça başarılıdır. Eğer yeşil çayı saç dökülmesini önleme amaçlı kullanacaksanız, her gün düzenli olarak yeşil çay içmenin yanı sıra, doğrudan yeşil çay demleyip ılınan su ile saçlarınıza bakım yapabilirsiniz.

  6. Yeşil Çaylı Saç Bakım Maskesi<br>  Malzemeler:<br>    1 Fincan demlenmiş ve süzülmüş yeşil çay  1 adet yumurta sarısı  Bir kaç damla çam terebentin yağı  Bir kaç damla susam yağı  Yeşil çaylı saç bakım maskesi<br>    uygulanışı:    Yukarıdaki tüm malzemeler cam bir kase içerisinde iyice karıştırılır. Bir saç boyama fırçası yardımı ile saç diplerine sürülür ve sonrasında masaj yaparak iyice uygulanır. Kalan karışım da saç uçlarına kadar tüm saça güzelce yedirilir. 1 saat kadar saçınızda bekletip, ardından saçlarınızı güzelce yıkayabilirsiniz.    Yeşil çay saç bakım maskesini haftada bir kez uygulayabilirsiniz. Düzenli kullanımda saçlarınızdaki olumlu değişimi fark edeceksiniz.

    Yeşil Çaylı Saç Bakım Maskesi
    Malzemeler:
    1 Fincan demlenmiş ve süzülmüş yeşil çay 1 adet yumurta sarısı Bir kaç damla çam terebentin yağı Bir kaç damla susam yağı Yeşil çaylı saç bakım maskesi
    uygulanışı: Yukarıdaki tüm malzemeler cam bir kase içerisinde iyice karıştırılır. Bir saç boyama fırçası yardımı ile saç diplerine sürülür ve sonrasında masaj yaparak iyice uygulanır. Kalan karışım da saç uçlarına kadar tüm saça güzelce yedirilir. 1 saat kadar saçınızda bekletip, ardından saçlarınızı güzelce yıkayabilirsiniz. Yeşil çay saç bakım maskesini haftada bir kez uygulayabilirsiniz. Düzenli kullanımda saçlarınızdaki olumlu değişimi fark edeceksiniz.