Akıllı Telefonlardan Bulaşan Hastalıklar!

WhatsApppitis, hikikomori fenomeni, selfitis...

  1. Teknolojinin gelişmesi akıllar telefonların hayatımıza girmesi bir çok isminin duymadığımız hastalıkları da beraberinde getirdi.

    Teknolojinin gelişmesi akıllar telefonların hayatımıza girmesi bir çok isminin duymadığımız hastalıkları da beraberinde getirdi.

  2. Tekoolojinin gelişmesi ve akıllı telefonların hayatımıza girmesi ile birlikte bir çok yeni hastalıkta hayatımızın bir parçası oldu. Milyonlarca insanın ellerinde düşürmedikleri akıllı telefonların meydana getirdiği bir birinde ilginç hastalıkların isimlerini duyunca çok şaşıracaksınız. İşte o hastalıklar.

    Tekoolojinin gelişmesi ve akıllı telefonların hayatımıza girmesi ile birlikte bir çok yeni hastalıkta hayatımızın bir parçası oldu. Milyonlarca insanın ellerinde düşürmedikleri akıllı telefonların meydana getirdiği bir birinde ilginç hastalıkların isimlerini duyunca çok şaşıracaksınız. İşte o hastalıklar.

  3. Akıllı telefonların hayatımıza girmesi yeni hastalıkları da beraberinde getirdi.Hemen hepimiz elimize telefon aldıktan sonra bu hastalıklara yakalanmaktan kurtulamıyoruz.

    Akıllı telefonların hayatımıza girmesi yeni hastalıkları da beraberinde getirdi.Hemen hepimiz elimize telefon aldıktan sonra bu hastalıklara yakalanmaktan kurtulamıyoruz.

  4. WhatsApppitis, hikikomori fenomeni, selfitis, plagomani, siberhondrik, crackberry bunlardan bazıları olurken gelin bu hastalıkların ne olduğuna hep beraber bakalım.

    WhatsApppitis, hikikomori fenomeni, selfitis, plagomani, siberhondrik, crackberry bunlardan bazıları olurken gelin bu hastalıkların ne olduğuna hep beraber bakalım.

  5. Nomofobi: 'No mobile phone'un kısaltması. Yani telefondan ayrı kalma hastalığı.

    Nomofobi: 'No mobile phone'un kısaltması. Yani telefondan ayrı kalma hastalığı.

  6. Siberhondrik: Hastalığını internette teşhis etme hastalığı.

    Siberhondrik: Hastalığını internette teşhis etme hastalığı.

  7. Google stalker: Yakın çevresini arama hastalığı.

    Google stalker: Yakın çevresini arama hastalığı.

  8. Crackberry: Sürekli maili kontrol etme hastalığı.

    Crackberry: Sürekli maili kontrol etme hastalığı.

  9. Hikikomori fenomeni: Eve kapanma hastalığı.

    Hikikomori fenomeni: Eve kapanma hastalığı.

  10. Fomo: Gelişmeleri kaçırmaktan korkma hastalığı

    Fomo: Gelişmeleri kaçırmaktan korkma hastalığı

  11. Ego sörfü: Sosyal medyada sürekli kendini arama hastalığı. YouTube narsizmi.

    Ego sörfü: Sosyal medyada sürekli kendini arama hastalığı. YouTube narsizmi.

  12. Plagomani: Şarjsızlık kalma korkusu.

    Plagomani: Şarjsızlık kalma korkusu.

  13. bileklerin kullanılmasından dolayı sinirlerin sıkışması sonucu uyuşma, bazen hareket edememeyle giden hastalık. Esasinda Carpal Tunnel Sendromu.

    bileklerin kullanılmasından dolayı sinirlerin sıkışması sonucu uyuşma, bazen hareket edememeyle giden hastalık. Esasinda Carpal Tunnel Sendromu.

  14. Selfitis: Aşırı selfie çekme hastalığı

    Selfitis: Aşırı selfie çekme hastalığı