İşte Sinirleri Yatıştıran Rahatlatıcı İçecekler

Gergin ve yorgun geçen bir günün ardından rahatlatıcı özellikleri olan bu içecekler ile gevşeyin. İşte sinirleri rahatlatan, gevşetici o içecekler...

  1. SÜT  <br>  Süt ve süt ürünlerinin içerisinde tirosin isimli bir madde bulunur. Bu madde beyinde serotonin salgılanmasını tetikler. Serotonin, mutluluk hissi uyandıran, rahatlatan ve strese karşı yanınızda olan bir hormondur.

    SÜT
    Süt ve süt ürünlerinin içerisinde tirosin isimli bir madde bulunur. Bu madde beyinde serotonin salgılanmasını tetikler. Serotonin, mutluluk hissi uyandıran, rahatlatan ve strese karşı yanınızda olan bir hormondur.

  2. Yeşil Çay<br>  Kuru çay yapraklarında 1-2% oranında bulunan L-Theanine maddesi, rahatlama hissi arttırıcı özellikleri sayesinde stresi azaltıyor ve beynin gevşemesine yardımcı oluyor.

    Yeşil Çay
    Kuru çay yapraklarında 1-2% oranında bulunan L-Theanine maddesi, rahatlama hissi arttırıcı özellikleri sayesinde stresi azaltıyor ve beynin gevşemesine yardımcı oluyor.

  3. Papatya Çayı  <br>Papatya çayı tükettikten sonra çok daha dingin hissetmek en büyük faydalarından bir tanesi.   Gerginliği alır, yatıştırır ve migren ağrılarına iyi gelir.

    Papatya Çayı
    Papatya çayı tükettikten sonra çok daha dingin hissetmek en büyük faydalarından bir tanesi. Gerginliği alır, yatıştırır ve migren ağrılarına iyi gelir.

  4. C Vitamini yüksek meyve suları  <br>Stresli kişilerin vücudunda C vitamini ihtiyacı artıyor. C vitamini vücudun strese yanıt vermesine yardımcı oluyor.

    C Vitamini yüksek meyve suları
    Stresli kişilerin vücudunda C vitamini ihtiyacı artıyor. C vitamini vücudun strese yanıt vermesine yardımcı oluyor.

  5. Kedi Otu Kökü Çayı  <br>Kedi otu, psikolojik rahatsızlıklara ve depresyona karşı çokça kullanılan bir bitki. Sakinleştirici, mide rahatlatıcı ve sinir-stres gibi durumlara kullanılan bu bitki alternatif tedavilerde tercih edilenlerin başında yer alıyor.

    Kedi Otu Kökü Çayı
    Kedi otu, psikolojik rahatsızlıklara ve depresyona karşı çokça kullanılan bir bitki. Sakinleştirici, mide rahatlatıcı ve sinir-stres gibi durumlara kullanılan bu bitki alternatif tedavilerde tercih edilenlerin başında yer alıyor.

  6. Ginseng Çayı  <br>Ginseng&#8217;in tüm şifalı bitkiler içerisinde en etkili adaptogen (strese karşı direnci artıran bir ajan) olduğu düşünülür.

    Ginseng Çayı
    Ginseng’in tüm şifalı bitkiler içerisinde en etkili adaptogen (strese karşı direnci artıran bir ajan) olduğu düşünülür.

  7. Su<br>  Yapılan bir araştırmada su alımı yüksek olanlarda gerginlik, öfke, şaşkınlık, depresyon ve yorgunluk skorları düşük; canlılık düzeyleri daha yüksek bulunmuştur.

    Su
    Yapılan bir araştırmada su alımı yüksek olanlarda gerginlik, öfke, şaşkınlık, depresyon ve yorgunluk skorları düşük; canlılık düzeyleri daha yüksek bulunmuştur.