Soğuk Algınlığınız Varsa Bunlara Dikkat !

Soğuk algınlığı yaşayanların yemesi ve kaçınması gereken 5 yiyecek

  1. Salamura yiyecekler  <br>  Yemeklerin yanına çok yakışan bu yiyeceklerin tadı çok güzel ancak hastalık sürecinde uzak durmalısınız.

    Salamura yiyecekler
    Yemeklerin yanına çok yakışan bu yiyeceklerin tadı çok güzel ancak hastalık sürecinde uzak durmalısınız.

  2. Çünkü bu yiyecekler, boğaz ağrısı ve iltihabını artırabilecek oranda sirke veya tuz içerir .

    Çünkü bu yiyecekler, boğaz ağrısı ve iltihabını artırabilecek oranda sirke veya tuz içerir .

  3. Çilek<br>  Muhtemelen bu süper yiyeceğin soğuk algınlığı yaşadığınızda çok iyi geleceğini düşünüyorsunuz ancak maalesef öyle değil...Çilek, tıkanıklık yaratarak burnunuza ve sinüslerinize rahatsızlık verecek derecede yüksek histamin salgılanmasına yol açar.

    Çilek
    Muhtemelen bu süper yiyeceğin soğuk algınlığı yaşadığınızda çok iyi geleceğini düşünüyorsunuz ancak maalesef öyle değil...Çilek, tıkanıklık yaratarak burnunuza ve sinüslerinize rahatsızlık verecek derecede yüksek histamin salgılanmasına yol açar.

  4. İşlenmiş gıdalar  <br>Tüm işlenmiş gıdalar sağlıksız ya da kötü bir seçimdir. Ancak bunların içerisinde yüksek miktarda tuz, şeker ve yağ içerenler en tehlikelileri. Neden mi? Çünkü içerisinde yer alan maddeler vücutta iltihaplanmaya yol açarak iyileşme sürecini geciktirebilir. Bu nedenle iyileşene kadar tuzlu atıştırmalıklar, kahvaltılık gevrekler, şarküteri ürünlerinden uzak durmakta fayda var.

    İşlenmiş gıdalar
    Tüm işlenmiş gıdalar sağlıksız ya da kötü bir seçimdir. Ancak bunların içerisinde yüksek miktarda tuz, şeker ve yağ içerenler en tehlikelileri. Neden mi? Çünkü içerisinde yer alan maddeler vücutta iltihaplanmaya yol açarak iyileşme sürecini geciktirebilir. Bu nedenle iyileşene kadar tuzlu atıştırmalıklar, kahvaltılık gevrekler, şarküteri ürünlerinden uzak durmakta fayda var.

  5. Tatlılar  <br>Şeker yemek, bağışıklık sisteminizi ve beyaz kan hücrelerinizin sizi hasta eden mikroplarla savaşma yeteneğini geçici olarak baskılayabilir .Bu nedenle daha da kötüleşmemek için şeker arzunuzu kontrol altında tutmaya çalışmalısınız.

    Tatlılar
    Şeker yemek, bağışıklık sisteminizi ve beyaz kan hücrelerinizin sizi hasta eden mikroplarla savaşma yeteneğini geçici olarak baskılayabilir .Bu nedenle daha da kötüleşmemek için şeker arzunuzu kontrol altında tutmaya çalışmalısınız.

  6. Çıtır yiyecekler<br>  Öksürüğünüz veya boğaz ağrınız varsa kraker, cips, patates cipsi veya simit gibi gevrek atıştırmalıklar boğazınızda zımpara etkisi yaratabilir!Bu yiyecekler hastalıktan dolayı kurumuş boğazınızı kötü şekilde tahriş edebilir, bu da acınızı uzatmanız anlamına gelir.

    Çıtır yiyecekler
    Öksürüğünüz veya boğaz ağrınız varsa kraker, cips, patates cipsi veya simit gibi gevrek atıştırmalıklar boğazınızda zımpara etkisi yaratabilir!Bu yiyecekler hastalıktan dolayı kurumuş boğazınızı kötü şekilde tahriş edebilir, bu da acınızı uzatmanız anlamına gelir.

  7. Tavuk suyu çorba<br>  Dumanı üstünde tüten bir kase tavuk çorbası neye iyi gelmez ki... Vücudunuzun su ihtiyacını karşılar, besleyicidir, yatıştırıcıdır. Araştırmalar, soğuk algınlığı belirtilerine karşı anti-inflamatuar bir etkiye sahip olduğunu göstermektedir.

    Tavuk suyu çorba
    Dumanı üstünde tüten bir kase tavuk çorbası neye iyi gelmez ki... Vücudunuzun su ihtiyacını karşılar, besleyicidir, yatıştırıcıdır. Araştırmalar, soğuk algınlığı belirtilerine karşı anti-inflamatuar bir etkiye sahip olduğunu göstermektedir.

  8. Acı biber<br>  Acı biber, soğuk algınlığı belirtilerini hafifletebilecek bir bileşen olan kapsaisin içerir.Bu bileşen, bir nefes açıcı ve balgam söktürücü gibi çalışır. Yani mukusu parçalayabilir, öksürüğü ve tıkalı bir burnu rahatlatabilir.

    Acı biber
    Acı biber, soğuk algınlığı belirtilerini hafifletebilecek bir bileşen olan kapsaisin içerir.Bu bileşen, bir nefes açıcı ve balgam söktürücü gibi çalışır. Yani mukusu parçalayabilir, öksürüğü ve tıkalı bir burnu rahatlatabilir.

  9. Zencefil  <br>Soğuk algınlığı sırasında sıcak bir fincan zencefil çayı en iyi arkadaşınız olabilir. Bu güçlü kök, virüsle savaşmaya yardımcı olan analjezik ve antienflamatuar etkilere sahiptir. Zencefil tıkanıklığı giderir, öksürüğü bastırır ve boğazınızı rahatlatır. Öyleyse neden denemiyorsunuz?

    Zencefil
    Soğuk algınlığı sırasında sıcak bir fincan zencefil çayı en iyi arkadaşınız olabilir. Bu güçlü kök, virüsle savaşmaya yardımcı olan analjezik ve antienflamatuar etkilere sahiptir. Zencefil tıkanıklığı giderir, öksürüğü bastırır ve boğazınızı rahatlatır. Öyleyse neden denemiyorsunuz?

  10. Mantar  <br>Sadece lezzetli değil, aynı zamanda mantarın iyileştirici harika özellikleri de var.Mantar, bağışıklık güçlendiriciler ve zengin bir selenyum, magnezyum ve çinko kaynağıdır. Güçlü antiviral özelliği, onu faydalı bir soğuk algınlığı yemeği yapar.

    Mantar
    Sadece lezzetli değil, aynı zamanda mantarın iyileştirici harika özellikleri de var.Mantar, bağışıklık güçlendiriciler ve zengin bir selenyum, magnezyum ve çinko kaynağıdır. Güçlü antiviral özelliği, onu faydalı bir soğuk algınlığı yemeği yapar.

  11. Kızılcık  <br>Çok küçük ama yine de çok güçlü... Bu yakut kırmızısı mücevherler, C vitamini ve bağışıklık sisteminizi destekleyecek quercetin adı verilen bir antioksidan ile doludur .Florida Üniversitesi'nde yapılan bir çalışmaya göre araştırmacılar, kızılcık suyu içenlerin içmeyenlere göre soğuk algınlığını daha hafif geçirdiğini ortaya koydular.

    Kızılcık
    Çok küçük ama yine de çok güçlü... Bu yakut kırmızısı mücevherler, C vitamini ve bağışıklık sisteminizi destekleyecek quercetin adı verilen bir antioksidan ile doludur .Florida Üniversitesi'nde yapılan bir çalışmaya göre araştırmacılar, kızılcık suyu içenlerin içmeyenlere göre soğuk algınlığını daha hafif geçirdiğini ortaya koydular.