50 Tl'lik Lahmacundan Sonra Bin Liraya Su: 26 Bin Lira Hesap!

BODRUM'da 50 liraya lahmacun şokundan sonra 26 bin liralık hesap gündeme bomba gibi düştü! Muğla Bodrum'da ünlülerin uğrak mekanı olan ve sosyal medyada çok popüler olan bir restoranda 26 bin liralık bir adisyon kesildiğine ilişkin fotoğraflar sosyal medyayı salladı.

  1. 'Ne yenilip içilmiş olabilir de 26 bin lira tutabilir'  <br>  Tatil denilince ilk akla gelen, hem yurtiçinde hem yurtdışından gelen yabancıların bir numaralı gözdesi olan Bodrum'da fiyatlar aldı başını gidiyor. Yaz aylarında yüksek sezonda özellikle fiyatların kabardığı Bodrum'da bu yaz yine 'yok artık' dedirtecek bir 'adisyon' sosyal medyada elden ele dolaşıyor. Özellikle ünlülerin tercih etmesiyle ün salan ve pahalı fiyatlarıyla bilinen bir restoran, 'pahalının da pahalısı' denilecek bir hesap çıkardı. 26 bin liralık fiş kesti! Muğla'nın tatil gözdesi Bodrum Göltürkbükü'nde işletilen bu restoran hakkında sosyal medya kullanıcıları 'Ne yenilip içilmiş olabilir de 26 bin lira tutabilir' yorumu yaptı.

    'Ne yenilip içilmiş olabilir de 26 bin lira tutabilir'
    Tatil denilince ilk akla gelen, hem yurtiçinde hem yurtdışından gelen yabancıların bir numaralı gözdesi olan Bodrum'da fiyatlar aldı başını gidiyor. Yaz aylarında yüksek sezonda özellikle fiyatların kabardığı Bodrum'da bu yaz yine 'yok artık' dedirtecek bir 'adisyon' sosyal medyada elden ele dolaşıyor. Özellikle ünlülerin tercih etmesiyle ün salan ve pahalı fiyatlarıyla bilinen bir restoran, 'pahalının da pahalısı' denilecek bir hesap çıkardı. 26 bin liralık fiş kesti! Muğla'nın tatil gözdesi Bodrum Göltürkbükü'nde işletilen bu restoran hakkında sosyal medya kullanıcıları 'Ne yenilip içilmiş olabilir de 26 bin lira tutabilir' yorumu yaptı.

  2. Daha önceki yıllarda tanesi 50 tl'den başlayan pahalı lahmacun furyasını 'moda' haline getiren bu mekan, bu kez yemeğe gelen bir müşteri grubuna '26 bin tl'lik adisyon kesti. Bu adisyon görüntüsü sosyal medyada defalarca paylaşıldı.

    Daha önceki yıllarda tanesi 50 tl'den başlayan pahalı lahmacun furyasını 'moda' haline getiren bu mekan, bu kez yemeğe gelen bir müşteri grubuna '26 bin tl'lik adisyon kesti. Bu adisyon görüntüsü sosyal medyada defalarca paylaşıldı.

  3. Instagram'dan yayın yapan magazin sayfaları da bu mekanı yerden yere vurarak, fiyatları eleştirdi. Faturada yazan bilgilere göre, 24 adet küçük 33 ml'lik sular bile toplamda 1000 tl tutuyor!

    Instagram'dan yayın yapan magazin sayfaları da bu mekanı yerden yere vurarak, fiyatları eleştirdi. Faturada yazan bilgilere göre, 24 adet küçük 33 ml'lik sular bile toplamda 1000 tl tutuyor!

  4. Mekanın sahibi, daha önce de lahmacunun 50 tl'den başlayan fiyatlarla satılmasını savunmuştu. 2012 yılında verdiği bir ropörtajda şöyle konuşmuştu:

    Mekanın sahibi, daha önce de lahmacunun 50 tl'den başlayan fiyatlarla satılmasını savunmuştu. 2012 yılında verdiği bir ropörtajda şöyle konuşmuştu:

  5. Gerçekten bir lahmacun 50 lira mı? Sizin lahmacunun ne özelliği var?  <br>  - Bir lahmacun, bir ayran bizde 50 lira. Bizim lahmacun çok özeldir.  <br>  - Ne kadar özel olursa olsun, yine de Türkiye?de bir lahmacunu, yanında bir ayran da olsa 50 liraya satmak doğru mu?  <br>  - Ben burada sadece lahmacun satmıyorum ki. Bir konsept ve hizmet var onun içinde.

    Gerçekten bir lahmacun 50 lira mı? Sizin lahmacunun ne özelliği var?
    - Bir lahmacun, bir ayran bizde 50 lira. Bizim lahmacun çok özeldir.
    - Ne kadar özel olursa olsun, yine de Türkiye?de bir lahmacunu, yanında bir ayran da olsa 50 liraya satmak doğru mu?
    - Ben burada sadece lahmacun satmıyorum ki. Bir konsept ve hizmet var onun içinde.

  6. - Otelde bırakın ufak tefek yenilemeleri, sadece tabak, bardak, havlu yenileme gibi işlere bile her yıl 500 bin dolar harcıyorum. Örneğin her turizm sezonunda 4 bin bardak kırılıyor. 500 ila 1000 arası havlu yenileniyor.  <br>  - Ben öyle basit bardak ve tabak kullanmıyorum. Tabaklarımızın her biri 10 dolardan aşağı değil.

    - Otelde bırakın ufak tefek yenilemeleri, sadece tabak, bardak, havlu yenileme gibi işlere bile her yıl 500 bin dolar harcıyorum. Örneğin her turizm sezonunda 4 bin bardak kırılıyor. 500 ila 1000 arası havlu yenileniyor.
    - Ben öyle basit bardak ve tabak kullanmıyorum. Tabaklarımızın her biri 10 dolardan aşağı değil.

  7. 'Marka değeri'<br>    Koyduğu fiyatların 'marka değeri'ne göre normal olduğunu savunan işletme sahibi, sadece lahmacunu 50 tl'ye satmasıyla değil, salataya da 65 tl fiyat koymasıyla uzun süre sosyal medyada tartışılmıştı.

    'Marka değeri'
    Koyduğu fiyatların 'marka değeri'ne göre normal olduğunu savunan işletme sahibi, sadece lahmacunu 50 tl'ye satmasıyla değil, salataya da 65 tl fiyat koymasıyla uzun süre sosyal medyada tartışılmıştı.

  8. Bodrum'daki popüler restoranlar, plajlar hali hazırda zaten ucuz değil...

    Bodrum'daki popüler restoranlar, plajlar hali hazırda zaten ucuz değil...

  9. Yıllardır sosyal medyada hep tartışılan, konuşulan bu fiyatlar bu yazın da en çok yorum yapılan konusu olacağa benziyor...

    Yıllardır sosyal medyada hep tartışılan, konuşulan bu fiyatlar bu yazın da en çok yorum yapılan konusu olacağa benziyor...

  10. Pahalılığın nedenini bakın nasıl açıklıyorlar...  <br>  Özellikle de Michelin yıldızlı yahut ambiyansı yıkılan bir restoran olmamasına rağmen bu fiyatların sunulmasıyla eleştirilen bu tarz mekanların işletmecileri ya da sahipleri, genel olarak yaptıkları açıklamada 'Bodrum'daki yemek malzemelerinin İstanbul'a göre pahalı olduğu için fiyatların böyle üst seviyelere tırmandığından' bahsediyor.

    Pahalılığın nedenini bakın nasıl açıklıyorlar...
    Özellikle de Michelin yıldızlı yahut ambiyansı yıkılan bir restoran olmamasına rağmen bu fiyatların sunulmasıyla eleştirilen bu tarz mekanların işletmecileri ya da sahipleri, genel olarak yaptıkları açıklamada 'Bodrum'daki yemek malzemelerinin İstanbul'a göre pahalı olduğu için fiyatların böyle üst seviyelere tırmandığından' bahsediyor.