Sıcaklık 12 Derece Düşüyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre hava sıcaklıkları çarşamba gününden itibaren 6-12 derece azalacak. Ülkenin büyük bir bölümünün yağışlı havanın etkisi altına girecek. Bazı illerde ise kar yağışının etkili olacağı açıklandı.

  1. Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre, halen mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen soğuk havayla birlikte Çarşamba gününden itibaren 6-12 derece azalması bekleniyor. Sıcaklık kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin altına, güney ve batı kesimlerde ise mevsim normalleri civarına ineceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Profesörü Orhan Şen, hava sıcaklığının cuma gününe kadar düşmeye devam edeceğini duyurdu. İşte soğukların gelişini haber veren Meteoroloji ile ünlü uzmanların son hava durumu tahmini:

    Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre, halen mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen soğuk havayla birlikte Çarşamba gününden itibaren 6-12 derece azalması bekleniyor. Sıcaklık kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin altına, güney ve batı kesimlerde ise mevsim normalleri civarına ineceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Profesörü Orhan Şen, hava sıcaklığının cuma gününe kadar düşmeye devam edeceğini duyurdu. İşte soğukların gelişini haber veren Meteoroloji ile ünlü uzmanların son hava durumu tahmini:

  2. Meteoroloji Profesörü Orhan Şen bu hafta şiddetli yağış ve sis beklendiğini duyurdu. Sosyal medyadan açıklama yapan Orhan Şen şu bilgileri verdi:  <br>-Bugün akşam Marmara, Batı ve Orta Karadeniz kıyı ve iç kesimleri ile Doğu karadeniz kıyısi ile İç Anadolunun kuzeyi yağmurlu Trabzon'un batısı ile Giresun Samsun, Ordu da kuvvetli yağış. Sabah ve akşam kuzey ve iç kesimlerde sis'e devam.Batı karadeniz ve Ege de rüzgar kuvvetli

    Meteoroloji Profesörü Orhan Şen bu hafta şiddetli yağış ve sis beklendiğini duyurdu. Sosyal medyadan açıklama yapan Orhan Şen şu bilgileri verdi:
    -Bugün akşam Marmara, Batı ve Orta Karadeniz kıyı ve iç kesimleri ile Doğu karadeniz kıyısi ile İç Anadolunun kuzeyi yağmurlu Trabzon'un batısı ile Giresun Samsun, Ordu da kuvvetli yağış. Sabah ve akşam kuzey ve iç kesimlerde sis'e devam.Batı karadeniz ve Ege de rüzgar kuvvetli

  3. Orhan Şen'in verdiği bilgiye göre sıcaklıklar cuma gününe kadar sürekli düşüş gösterecek. İşte verdiği bilgiler:  <br>-Sıcaklıklar bu akşamdan itibaren kuzeyde 4-5 C iç doğu bölgelerde 7-8 C düşecek. Bu düşüş 2 gün sürecek Cuma günü yağışla birlikte soğuk hava terk ederek geçtiğimiz hafta gibi olmasa da sıcaklıklar 3-4 C yükselecek. Gene güney bölgelerde YAĞIŞ YOK

    Orhan Şen'in verdiği bilgiye göre sıcaklıklar cuma gününe kadar sürekli düşüş gösterecek. İşte verdiği bilgiler:
    -Sıcaklıklar bu akşamdan itibaren kuzeyde 4-5 C iç doğu bölgelerde 7-8 C düşecek. Bu düşüş 2 gün sürecek Cuma günü yağışla birlikte soğuk hava terk ederek geçtiğimiz hafta gibi olmasa da sıcaklıklar 3-4 C yükselecek. Gene güney bölgelerde YAĞIŞ YOK

  4. Bu illerdekiler dikkat! <br>Çarşamba günü Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Ağrı, Kars ve Ardahan'da; perşembe günü Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Kars, Artvin, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari'de kar ve karla karışık yağmur yağacak.

    Bu illerdekiler dikkat!
    Çarşamba günü Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Ağrı, Kars ve Ardahan'da; perşembe günü Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Kars, Artvin, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari'de kar ve karla karışık yağmur yağacak.

  5. Cuma ve Cumartesi ciddi bir yağış yok  <br>  Cuma ve Cumartesi günleri ülke genelinde önemli bir yağış beklenmiyor.

    Cuma ve Cumartesi ciddi bir yağış yok
    Cuma ve Cumartesi günleri ülke genelinde önemli bir yağış beklenmiyor.

  6. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şubesi Eski Müdürü Ahmet Uçar, sosyal medya hesabından uyarıda bulundu:

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şubesi Eski Müdürü Ahmet Uçar, sosyal medya hesabından uyarıda bulundu:

  7. Kasım ayı başından bu yana takip ettiğimiz ve 10 Kasımda ülkemizi etkilemesi beklenilen sistem bu akşam saatlerinden sonra Marmara'nın doğusu ve Batı Karadenizden başlayarak Çarşamba günü yurdumuzun kuzey ve doğu bölgelerinde etkili olması bekleniliyor.

    Kasım ayı başından bu yana takip ettiğimiz ve 10 Kasımda ülkemizi etkilemesi beklenilen sistem bu akşam saatlerinden sonra Marmara'nın doğusu ve Batı Karadenizden başlayarak Çarşamba günü yurdumuzun kuzey ve doğu bölgelerinde etkili olması bekleniliyor.

  8. -Bu sistemle birlikte Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri hava sıcaklığının ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde hissedilir derecede olmak üzere ülke genelinde 6-12 derece arasında azalacağı tahmin ediliyor.

    -Bu sistemle birlikte Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri hava sıcaklığının ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde hissedilir derecede olmak üzere ülke genelinde 6-12 derece arasında azalacağı tahmin ediliyor.

  9. -Bu sistemde Salı gecesi Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'de hafif yağmur geçişi, Çarşamba günü ise Karadeniz bölgesi, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Doğu Anadolu'da yağış bekleniyor, Yağışın 1000 metre üzeri rakımlarda kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

    -Bu sistemde Salı gecesi Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'de hafif yağmur geçişi, Çarşamba günü ise Karadeniz bölgesi, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Doğu Anadolu'da yağış bekleniyor, Yağışın 1000 metre üzeri rakımlarda kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

  10. Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusunun yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi bekleniyor. Rüzgarın akşam saatlerinde sonra kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa), bölgenin kuzey ve batı kesimlerinde yer yer kısa süreli fırtına (50-70/km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

    Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusunun yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi bekleniyor. Rüzgarın akşam saatlerinde sonra kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa), bölgenin kuzey ve batı kesimlerinde yer yer kısa süreli fırtına (50-70/km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

  11. Ege: Az bulutlu, akşam saatlerinden sonra kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde kuzey ve iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın, gece saatlerinde kuzey kesimlerinde kuvvetli (30-50 km/sa), Kuzey Ege kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

    Ege: Az bulutlu, akşam saatlerinden sonra kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde kuzey ve iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın, gece saatlerinde kuzey kesimlerinde kuvvetli (30-50 km/sa), Kuzey Ege kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

  12. Akdeniz: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

    Akdeniz: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

  13. İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, akşam saatlerinden sonra kuzey kesimlerinin parçalı çok bulutlu, gece saatlerinde Eskişehir, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat ve Kırşehir çevrelerinin yağmur ve yer yer sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın gece saatlerinde bölgenin kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

    İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, akşam saatlerinden sonra kuzey kesimlerinin parçalı çok bulutlu, gece saatlerinde Eskişehir, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat ve Kırşehir çevrelerinin yağmur ve yer yer sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın gece saatlerinde bölgenin kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

  14. Batı Karadeniz: Parçalı bulutlu, akşam saatlerinden sonra çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellike yağmur ve sağanak, gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın akşam saatlerinden itibaren kuvvetli (30-60 km/sa), kıyı kesiminde yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

    Batı Karadeniz: Parçalı bulutlu, akşam saatlerinden sonra çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellike yağmur ve sağanak, gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın akşam saatlerinden itibaren kuvvetli (30-60 km/sa), kıyı kesiminde yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

  15. Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde Orta Karadeniz'in kıyı kesimlerinin, gece saatlerinde Orta Karadeniz bölgesi ile Doğu Karadeniz kıyılarının yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın akşam saatlerinden sonra Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

    Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde Orta Karadeniz'in kıyı kesimlerinin, gece saatlerinde Orta Karadeniz bölgesi ile Doğu Karadeniz kıyılarının yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın akşam saatlerinden sonra Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

  16. Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.    Güney Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

    Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Güney Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.