Dünya'dan Daha Yaşanabilir Bir Yer Mi?

Kepler 442b gezegeni

  1. Dünya'dan yaklaşık bin 200 ışık yılı uzaklıkta bulunan ötegezegen Kepler-442b şu ana kadar Güneş sistemi dışında keşfedilen gezegenler arasında yaşamaya en elverişli gök cismi olarak tanımlanıyor.    Sıvı suyun olabileceği bir konumda bulunan ötegezegen, Lyra takımyıldızında yer alıyor. Kepler Uzay Teleskobu tarafından 6 Ocak 2015 tarihinde keşfedilen Kepler-442b hakkında bazı temel bilgiler.

    Dünya'dan yaklaşık bin 200 ışık yılı uzaklıkta bulunan ötegezegen Kepler-442b şu ana kadar Güneş sistemi dışında keşfedilen gezegenler arasında yaşamaya en elverişli gök cismi olarak tanımlanıyor. Sıvı suyun olabileceği bir konumda bulunan ötegezegen, Lyra takımyıldızında yer alıyor. Kepler Uzay Teleskobu tarafından 6 Ocak 2015 tarihinde keşfedilen Kepler-442b hakkında bazı temel bilgiler.

  2. Samanyolu Galaksisi'nde yeralan Kepler-442b, "süper Dünya" olarak adlandırılan bir gezegen sınıfına giriyor.    Bu gezegen, Dünya'dan daha büyük fakat Uranüs ve Neptün'den daha küçük bir yapıya sahip.

    Samanyolu Galaksisi'nde yeralan Kepler-442b, "süper Dünya" olarak adlandırılan bir gezegen sınıfına giriyor. Bu gezegen, Dünya'dan daha büyük fakat Uranüs ve Neptün'den daha küçük bir yapıya sahip.

  3. SÜPER DÜNYA    Güneş'ten daha küçük ve daha soğuk olan ötegezegen yıldızının etrafında bir turunu yaklaşık 112 günde tamamlıyor.     Dünya'dan biraz daha büyük olup, yarıçapı Dünya'nın yaklaşık 1.34 katıdır. Kütlesi, Dünya'nın yaklaşık 2.3 katı olarak tahmin edilmektedir.    Yüzey sıcaklığının ve atmosfer basıncının sıvı suyun var olmasına elverişli olabileceği düşünülmektedir.

    SÜPER DÜNYA Güneş'ten daha küçük ve daha soğuk olan ötegezegen yıldızının etrafında bir turunu yaklaşık 112 günde tamamlıyor. Dünya'dan biraz daha büyük olup, yarıçapı Dünya'nın yaklaşık 1.34 katıdır. Kütlesi, Dünya'nın yaklaşık 2.3 katı olarak tahmin edilmektedir. Yüzey sıcaklığının ve atmosfer basıncının sıvı suyun var olmasına elverişli olabileceği düşünülmektedir.

  4. YAŞANABİLİR BÖLGE     Gezegen, ana yıldızı Kepler-442'nin etrafında dönerken yaşanabilir bölgede konumlanıyor.     Bu bölge, suyun sıvı halde bulunabileceği koşulların mevcut olabileceği bir bölge olarak kabul ediliyor.    Ancak, olası bir yaşam için  gezegenin atmosferik ve yüzey koşullarına dair daha fazla bilgiye ihtiyaç duyuluyor.

    YAŞANABİLİR BÖLGE Gezegen, ana yıldızı Kepler-442'nin etrafında dönerken yaşanabilir bölgede konumlanıyor. Bu bölge, suyun sıvı halde bulunabileceği koşulların mevcut olabileceği bir bölge olarak kabul ediliyor. Ancak, olası bir yaşam için gezegenin atmosferik ve yüzey koşullarına dair daha fazla bilgiye ihtiyaç duyuluyor.

  5. Mesafenin uzak olduğu ötegezegene, yakın gelecekte gitmek neredeyse imkansız.    Yüzeyi ve atmosferi hakkında kesin bilgi şu anlık bulunmayan gezegenin yanındaki diğer unsurlar gezegene sürekli olarak tehdit sağlıyor olabilir. Örneğin, gezegene yıldızlardan parçaçıklar çarpıyor, meteorlar düşüyor olabilir veya radyasyondan dolayı yaşama uygun olmayabilir.

    Mesafenin uzak olduğu ötegezegene, yakın gelecekte gitmek neredeyse imkansız. Yüzeyi ve atmosferi hakkında kesin bilgi şu anlık bulunmayan gezegenin yanındaki diğer unsurlar gezegene sürekli olarak tehdit sağlıyor olabilir. Örneğin, gezegene yıldızlardan parçaçıklar çarpıyor, meteorlar düşüyor olabilir veya radyasyondan dolayı yaşama uygun olmayabilir.

  6. YILDIZ VE KEŞİF    Kepler-442, kırmızı cüce tipi bir yıldız olup, galakside en yaygın yıldız türlerinden biri. Gezegen, Kepler teleskobu tarafından transit yöntemiyle keşfedildi.    Bu yöntemde, gezegenin yıldızın önünden geçerken yarattığı ışık değişimleri gözlemlenerek varlığı tespit edildi.

    YILDIZ VE KEŞİF Kepler-442, kırmızı cüce tipi bir yıldız olup, galakside en yaygın yıldız türlerinden biri. Gezegen, Kepler teleskobu tarafından transit yöntemiyle keşfedildi. Bu yöntemde, gezegenin yıldızın önünden geçerken yarattığı ışık değişimleri gözlemlenerek varlığı tespit edildi.

  7. Kepler-442b?nin yaşanabilir bölgedeki konumu, gezegenin gelecekteki araştırmalar için umut verici bir aday olmasını sağlıyor. Ancak, gezegenin yaşanabilirliği hakkında kesin bilgiye ulaşmak için daha fazla araştırma ve veri toplamaya ihtiyaç duyulmakta.

    Kepler-442b?nin yaşanabilir bölgedeki konumu, gezegenin gelecekteki araştırmalar için umut verici bir aday olmasını sağlıyor. Ancak, gezegenin yaşanabilirliği hakkında kesin bilgiye ulaşmak için daha fazla araştırma ve veri toplamaya ihtiyaç duyulmakta.