Dişi Beyazlattığı Sanılsa Da Gerçek Başka!
Meğer yanlış yapmışız, içten içe bitiriyor
-
Karbonat, aşındırıcı bir yapıya sahip olduğu için dişlerin dış yüzeyini kaplayan mine tabakasına zarar verebilir. Mine tabakasının incelmesi, dişlerde hassasiyete, çürük oluşumuna ve sararmaya yol açabilir.
-
Dişleri karbonatla sık sık fırçalamak, diş etlerinin tahriş olmasına ve zamanla çekilmesine neden olabilir. Bu durum diş hassasiyetini artırarak diş kayıplarına kadar gidebilecek sorunlara yol açabilir.
-
İlk başta dişleri beyazlattığı düşünülen karbonat, uzun süreli kullanımda mine tabakasının aşınmasına bağlı olarak dentin tabakasını ortaya çıkarabilir.
-
Dentin tabakası doğal olarak sarımsı bir renge sahiptir, bu da dişlerin zamanla daha koyu bir renkte görünmesine sebep olabilir.
-
Diş hekimleri, doğal yöntemlerle diş beyazlatmak isteyenlerin karbonat yerine daha güvenli alternatifleri tercih etmelerini öneriyor.
-
Diş rengini korumak için düzenli diş fırçalama, şekerli ve asitli içeceklerden kaçınma, diş ipi kullanımı ve profesyonel beyazlatma yöntemleri önerilen çözümler arasında yer alıyor.
-
Uzmanlar, karbonatın ara sıra kullanılmasının büyük bir risk oluşturmayacağını ancak düzenli kullanımının diş sağlığı için sakıncalı olabileceğini vurguluyor.
-
Sağlıklı bir gülüş için diş bakımında bilinçli hareket etmek ve bir diş hekimine danışarak doğru yöntemleri tercih etmek büyük önem taşıyor.