Günlük Hayatta Sinir Olduğumuz 30 Şey

Hepimizin sinirini bozuyor!

  1. Evde, sokakta, trafikte ve her yerde... Ne çok insan tipi ve davranış türü var bizi sinir eden... İşte, günlük hayatta bizi en çok sinir eden nedenler...

    Evde, sokakta, trafikte ve her yerde... Ne çok insan tipi ve davranış türü var bizi sinir eden... İşte, günlük hayatta bizi en çok sinir eden nedenler...

  2. 1. Evlilik ya da sünnet gibi, düzenleyenler için önemli ama bizi hiç ilgilendirmeyen durumlarda arabalarının kornalarını avaz avaz bağırtıp gürültü yapanlar.

    1. Evlilik ya da sünnet gibi, düzenleyenler için önemli ama bizi hiç ilgilendirmeyen durumlarda arabalarının kornalarını avaz avaz bağırtıp gürültü yapanlar.

  3. 2. Otoyolda, hızlı şeritte giderken arkanızdan acil bir vaka olduğunu varsaydıracak şiddetle selektör yapıp, yol vermenizi sağladıktan hemen sonra, ani bir manevra ile direksiyonu sağa kırarak, zaten çıkacak olduğu sapağa yönelenler.

    2. Otoyolda, hızlı şeritte giderken arkanızdan acil bir vaka olduğunu varsaydıracak şiddetle selektör yapıp, yol vermenizi sağladıktan hemen sonra, ani bir manevra ile direksiyonu sağa kırarak, zaten çıkacak olduğu sapağa yönelenler.

  4. 3. Araba kullanmanın olmazsa olmaz kurallarından birini korna çalmak zannedenler.

    3. Araba kullanmanın olmazsa olmaz kurallarından birini korna çalmak zannedenler.

  5. 4. Her yere devamlı geç kalanlar. Üstelik bu geç kalmaların işi aksatma gibi sonuçlarına aldırmayanlar.

    4. Her yere devamlı geç kalanlar. Üstelik bu geç kalmaların işi aksatma gibi sonuçlarına aldırmayanlar.

  6. 5. Tam tersi, çağırıldığı saatten 20 dakika önce gelerek hazırlıksız yakalayanlar.

    5. Tam tersi, çağırıldığı saatten 20 dakika önce gelerek hazırlıksız yakalayanlar.

  7. 6. Çocuk yetiştirme konusunda her zaman bir adım önde olanlar. Düşünün, çocukları sizinkinden sadece birkaç ay bile büyük olsa arayı kapatamayacağınız bir bilgi dağarcığına ve tecrübeye sahip olduklarını düşünürler.

    6. Çocuk yetiştirme konusunda her zaman bir adım önde olanlar. Düşünün, çocukları sizinkinden sadece birkaç ay bile büyük olsa arayı kapatamayacağınız bir bilgi dağarcığına ve tecrübeye sahip olduklarını düşünürler.

  8. 7. Siz henüz asansörden ya da metrodan inmeden basit fizik kurallarını algılayamadığından olsa gerek, içeri girmek için hummalı bir mücadeleye girişenler.

    7. Siz henüz asansörden ya da metrodan inmeden basit fizik kurallarını algılayamadığından olsa gerek, içeri girmek için hummalı bir mücadeleye girişenler.

  9. 8. Yol verme nezaketini göstermeyenler ile yol verdiğinizde teşekkür etmeyi bilmeyenler.

    8. Yol verme nezaketini göstermeyenler ile yol verdiğinizde teşekkür etmeyi bilmeyenler.

  10. 9. Yolda çarptıktan sonra özür dilemeyenler. Özür dilemeyi bir kenara bırakın, haksız olduğu halde üste çıkıp, ?Önüne baksana be!? diye çıkışanlar.

    9. Yolda çarptıktan sonra özür dilemeyenler. Özür dilemeyi bir kenara bırakın, haksız olduğu halde üste çıkıp, ?Önüne baksana be!? diye çıkışanlar.

  11. 10. ?Hep aklımdasın, arayamadım seni? ya da ?Ay size çok borçluyuz, bir akşam yemeğe çağırmak istiyoruz? diyerek bu dileklerini sizi her gördüklerinde iki yıl boyunca tekrarlamalarına rağmen aramayanlar.

    10. ?Hep aklımdasın, arayamadım seni? ya da ?Ay size çok borçluyuz, bir akşam yemeğe çağırmak istiyoruz? diyerek bu dileklerini sizi her gördüklerinde iki yıl boyunca tekrarlamalarına rağmen aramayanlar.

  12. 11. Trafikte önünüzdeki araba ile arkanızda bıraktığınız güvenlik mesafesini kendisine ayrılmış alan olarak algılayıp hızla oraya girerek, üçünüz arasındaki mesafeyi sıfıra indiren şoförler.

    11. Trafikte önünüzdeki araba ile arkanızda bıraktığınız güvenlik mesafesini kendisine ayrılmış alan olarak algılayıp hızla oraya girerek, üçünüz arasındaki mesafeyi sıfıra indiren şoförler.

  13. 12. Markette ödeme sırasında ya da bankamatik kuyruğundayken, sırada beklemenin dip dibe durmak olduğuna inanarak hemen ensenizde bitenler...

    12. Markette ödeme sırasında ya da bankamatik kuyruğundayken, sırada beklemenin dip dibe durmak olduğuna inanarak hemen ensenizde bitenler...

  14. Önünüzdeki ile aranızda makul bir boşluk bırakarak beklediğinizde de arkadakinin öne geçmeye çalışması ya da size "İlerler misiniz?" demesi. Oysa sırada ilerlemeyi gerektirecek bir hızlanma olmamıştır, sadece öndekine yapışmak istemiyorsunuzdur.

    Önünüzdeki ile aranızda makul bir boşluk bırakarak beklediğinizde de arkadakinin öne geçmeye çalışması ya da size "İlerler misiniz?" demesi. Oysa sırada ilerlemeyi gerektirecek bir hızlanma olmamıştır, sadece öndekine yapışmak istemiyorsunuzdur.

  15. 13. Kendi müzik zevklerini arabalarına taktırdıkları, tın tın sesler çıkaran bir hoparlör vasıtasıyla tüm mahalle ile paylaşmak isteyenler.

    13. Kendi müzik zevklerini arabalarına taktırdıkları, tın tın sesler çıkaran bir hoparlör vasıtasıyla tüm mahalle ile paylaşmak isteyenler.

  16. 14. Bir hava atma aracı olarak arabalarına gürültülü motor taktırıp gaza bastıkça arabayı bağırtmaktan zevk alanlar.

    14. Bir hava atma aracı olarak arabalarına gürültülü motor taktırıp gaza bastıkça arabayı bağırtmaktan zevk alanlar.

  17. 15. Restoran, bar ya da kafe önünde yürürken ?Buyruuunnn? diye çekiştiren garson ya da çığırtkanlar.

    15. Restoran, bar ya da kafe önünde yürürken ?Buyruuunnn? diye çekiştiren garson ya da çığırtkanlar.

  18. 16. Mağazada gezerken hemen ensenizde biten ve sürekli müdahale etmeye çalışan satış görevlileri.

    16. Mağazada gezerken hemen ensenizde biten ve sürekli müdahale etmeye çalışan satış görevlileri.

  19. 17. Gitmek istediğiniz yönde çok trafik olduğunu söyleyip aslında daha yoğun olan yola sokan taksi şoförleri.

    17. Gitmek istediğiniz yönde çok trafik olduğunu söyleyip aslında daha yoğun olan yola sokan taksi şoförleri.

  20. 18. Sokakta yere tükürenler.

    18. Sokakta yere tükürenler.

  21. 19. Ağzını kapatmadan hapşıran ya da öksürenler.

    19. Ağzını kapatmadan hapşıran ya da öksürenler.

  22. 20. Eşofman yerine "eşortman", şarj yerine "şarz" diyenler.

    20. Eşofman yerine "eşortman", şarj yerine "şarz" diyenler.

  23. 21. Alışveriş için çıktıktan sonra listeyi evde bıraktığını fark etmek.

    21. Alışveriş için çıktıktan sonra listeyi evde bıraktığını fark etmek.

  24. 22. Arabasının camından pet şişe, kağıt, boş içecek kutusu savuranlar.

    22. Arabasının camından pet şişe, kağıt, boş içecek kutusu savuranlar.

  25. 23. Otobüse ya da metroya bindiklerinde boş alanlara ilerlemek yerine kapı önlerinde pinekleyenler.

    23. Otobüse ya da metroya bindiklerinde boş alanlara ilerlemek yerine kapı önlerinde pinekleyenler.

  26. 24. Kurumakta olan temiz çamaşırların üzerine halı ya da başka şeyler silkelenmesi.

    24. Kurumakta olan temiz çamaşırların üzerine halı ya da başka şeyler silkelenmesi.

  27. 25. Devlet dairelerine giriş için birden çok kapı olmasına rağmen sadece en dar ve en uzak olanın kilitsiz olarak kullanıma açık olması.

    25. Devlet dairelerine giriş için birden çok kapı olmasına rağmen sadece en dar ve en uzak olanın kilitsiz olarak kullanıma açık olması.

  28. 26. Uçak ve otobüslerde her yolcunun yeri numaralı ve önceden belli olmasına rağmen, hareket için yolcular çağırıldığında yaşanan izdiham ve itiş kakış.

    26. Uçak ve otobüslerde her yolcunun yeri numaralı ve önceden belli olmasına rağmen, hareket için yolcular çağırıldığında yaşanan izdiham ve itiş kakış.

  29. 27. Hafta sonu sabah erken saatlerde arayıp da ("Müsait misin?", "Rahatsız ediyor muyum?" yerine) "Rahatsız etmiyorum umarım" diye söze giren ve dünyanın en gereksiz konusunu anlatanlar.

    27. Hafta sonu sabah erken saatlerde arayıp da ("Müsait misin?", "Rahatsız ediyor muyum?" yerine) "Rahatsız etmiyorum umarım" diye söze giren ve dünyanın en gereksiz konusunu anlatanlar.

  30. 28. Hiçbir ürüne etiket koymayıp her şeyi sormak zorunda bırakan satıcılar.

    28. Hiçbir ürüne etiket koymayıp her şeyi sormak zorunda bırakan satıcılar.

  31. 29. Yapmacık sevgi gösterisinde bulunanlar.

    29. Yapmacık sevgi gösterisinde bulunanlar.

  32. 30. Hep arkasından biri onun eksiklerini toparlayacakmış gibi düşünüp üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmeyenler.

    30. Hep arkasından biri onun eksiklerini toparlayacakmış gibi düşünüp üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmeyenler.