Yeni İnternet Yasasında Merak Edilenler

Mecliste görüşülmekte olan internet yasasının değerlendirilmesi, 17 Aralık operasyonuna nasıl baktığınıza göre değişiyor.

  1. Mecliste görüşülmekte olan internet yasasının değerlendirilmesi, 17 Aralık operasyonuna nasıl baktığınıza göre değişiyor.

    Mecliste görüşülmekte olan internet yasasının değerlendirilmesi, 17 Aralık operasyonuna nasıl baktığınıza göre değişiyor.

  2. Kanun tasarısı 3 önemli düzenleme içeriyor. Bunlardan internet sitesi yöneticilerine hapis cezanın kaldırılmasını ve sitenin tümünü değil ilgili sayfasını engellemeyi öngören hükümleri önemlidir.

    Kanun tasarısı 3 önemli düzenleme içeriyor. Bunlardan internet sitesi yöneticilerine hapis cezanın kaldırılmasını ve sitenin tümünü değil ilgili sayfasını engellemeyi öngören hükümleri önemlidir.

  3. Ancak başka bir önemli düzenleme daha bulunmaktadır. TİB'e direkt olarak internet sitelerini kapama yetkisi veriliyor. Peki TİB hangi durumda siteleri direkt kapatacak?

    Ancak başka bir önemli düzenleme daha bulunmaktadır. TİB'e direkt olarak internet sitelerini kapama yetkisi veriliyor. Peki TİB hangi durumda siteleri direkt kapatacak?

  4. Özel hayatın gizliliğinin ihlali durumunda Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ilgili sayfayı direkt olarak engelleyebilecektir.

    Özel hayatın gizliliğinin ihlali durumunda Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ilgili sayfayı direkt olarak engelleyebilecektir.

  5. Peki bu düzenleme neden çok ses getiriyor? Çünkü, bu düzenleme, özel hayatın gizliliğini ihlal eden ses kayıtlarını yayınlayan sitelerin engellenmesini sağlayacak.

    Peki bu düzenleme neden çok ses getiriyor? Çünkü, bu düzenleme, özel hayatın gizliliğini ihlal eden ses kayıtlarını yayınlayan sitelerin engellenmesini sağlayacak.

  6. Paralel Devlet olarak adlandırılan yapının çok sayıda ses kaydına ve video kaydına sahip olduğu biliniyor. Ses kayıtlarının yayımlanarak hükümeti devirmeye veya hükümet üzerinde baskı kurulmasını isteyenler bu yasaya karşı çıkmaktadır.

    Paralel Devlet olarak adlandırılan yapının çok sayıda ses kaydına ve video kaydına sahip olduğu biliniyor. Ses kayıtlarının yayımlanarak hükümeti devirmeye veya hükümet üzerinde baskı kurulmasını isteyenler bu yasaya karşı çıkmaktadır.

  7. Ancak, hukuka aykırı olarak, kişilerin özel hayatlarının kayıt altına alınmış olunmasına karşı çıkanlar ise yasayı desteklemektedir.

    Ancak, hukuka aykırı olarak, kişilerin özel hayatlarının kayıt altına alınmış olunmasına karşı çıkanlar ise yasayı desteklemektedir.

  8. Tekrar söyleyecek olursak, bu yasa sadece özel hayatın gizliliğinin ihlal eden yayınlar durumunda, kişinin şikayetine bağlı olarak TİB'e yasaklama yetkisi vermektedir.

    Tekrar söyleyecek olursak, bu yasa sadece özel hayatın gizliliğinin ihlal eden yayınlar durumunda, kişinin şikayetine bağlı olarak TİB'e yasaklama yetkisi vermektedir.

  9. Peki bir içeriğin özel hayatı ihlal edip etmediğine kim karar verecek?

    Peki bir içeriğin özel hayatı ihlal edip etmediğine kim karar verecek?

  10. Buradaki kapama yetkisi TİB'de olmakla birlikte, şikayetçi kişiye de eşzamanlı olarak Sulh Ceza Mahkemesine başvurma zorunluluğu getirilmektedir.

    Buradaki kapama yetkisi TİB'de olmakla birlikte, şikayetçi kişiye de eşzamanlı olarak Sulh Ceza Mahkemesine başvurma zorunluluğu getirilmektedir.

  11. İlgili içeriğin özel hayatın gizliliğinin ihlal edip etmediğine mahkeme karar verecektir. Mahkeme, ihlal yok derse ilgili içerik yeniden yayına açılacaktır.

    İlgili içeriğin özel hayatın gizliliğinin ihlal edip etmediğine mahkeme karar verecektir. Mahkeme, ihlal yok derse ilgili içerik yeniden yayına açılacaktır.