Tv Dizilerinin Unutulmayan Karakterleri

İşte TV ekranlarının en komik karakterleri.

  1. Yerli diziler genellikle seyirciyi ağlatıyor. Ama aralarında bazı istisnalar da var. Yıllar boyunca ekranda öyle karakterleri izledik ki bazen ağızlarından tek kelime bile çıkmadan daha ekranda görünür görünmez seyiriyi kahkahalara boğdular.

    Yerli diziler genellikle seyirciyi ağlatıyor. Ama aralarında bazı istisnalar da var. Yıllar boyunca ekranda öyle karakterleri izledik ki bazen ağızlarından tek kelime bile çıkmadan daha ekranda görünür görünmez seyiriyi kahkahalara boğdular.

  2. HER KARAKTERİ BİR BAŞKA  <br>Gülse Birsel'in kaleminden çıkma Avrupa Yakası'nın karakterlerinin hiçbiri kolay unutulmayacak türden.  <br>  Ekranın en uzun soluklu dizilerinden biri olan Avrupa Yakası'nın her karakteri aslında adına film yapılacak kadar zengindi. Başta Gazanfer Özcan'ın oynadığı Tahsin Sütçüoğlu ve Hümeyra'nın oynadığı İffet olmak üzere..

    HER KARAKTERİ BİR BAŞKA
    Gülse Birsel'in kaleminden çıkma Avrupa Yakası'nın karakterlerinin hiçbiri kolay unutulmayacak türden.
    Ekranın en uzun soluklu dizilerinden biri olan Avrupa Yakası'nın her karakteri aslında adına film yapılacak kadar zengindi. Başta Gazanfer Özcan'ın oynadığı Tahsin Sütçüoğlu ve Hümeyra'nın oynadığı İffet olmak üzere..

  3. Dizide birbirinden ilginç ve deyim yerindeyse seyirciyi "gülmekten bayıltan karakterler" vardı.

    Dizide birbirinden ilginç ve deyim yerindeyse seyirciyi "gülmekten bayıltan karakterler" vardı.

  4. BEN DE NİŞANTAŞI ÇOCUĞUYUM<br>  Bunların ilk anda akla gelenlerinden biri de Engin Günaydın'ın canlandırdığı Burhan Altıntop karakteri.

    BEN DE NİŞANTAŞI ÇOCUĞUYUM
    Bunların ilk anda akla gelenlerinden biri de Engin Günaydın'ın canlandırdığı Burhan Altıntop karakteri.

  5. "Ben de Nişantaşı çocuğuyum" repliğiyle hafızalara kazınan Altıntop karakteri hala Günaydın ile birlikte anılıyor.

    "Ben de Nişantaşı çocuğuyum" repliğiyle hafızalara kazınan Altıntop karakteri hala Günaydın ile birlikte anılıyor.

  6. DİLBER HALA NASIL UNUTULUR<br>  Diziye sonradan katılan Dilber Hala karakteri de ekran karşısındaki milyonları gülmekten kırıp geçirmişti.

    DİLBER HALA NASIL UNUTULUR
    Diziye sonradan katılan Dilber Hala karakteri de ekran karşısındaki milyonları gülmekten kırıp geçirmişti.

  7. Tahsin Sütçüoğlu'nu etkilemeye çalışan Dilber Hala'yı Binnur Kaya canlandırdı.

    Tahsin Sütçüoğlu'nu etkilemeye çalışan Dilber Hala'yı Binnur Kaya canlandırdı.

  8. SENİ PARAMLA EZERİM<br>  Kaya, dizide zengin işadamının şımarık kızı Şahika Koçaslanlı'yı da oynadı. Koçaslanlı'nın "Seni paramla ezerim" repliği bir ara özellikle gençler arasında çok rağbet görmüştü.

    SENİ PARAMLA EZERİM
    Kaya, dizide zengin işadamının şımarık kızı Şahika Koçaslanlı'yı da oynadı. Koçaslanlı'nın "Seni paramla ezerim" repliği bir ara özellikle gençler arasında çok rağbet görmüştü.

  9. ÇUBUKLU PİJAMA MODA OLDU<br>  Avrupa Yakası'nın en çok ilgi gören karakterlerinden biri Peker Açıkalın'ın oynadığı Gaffur'du.

    ÇUBUKLU PİJAMA MODA OLDU
    Avrupa Yakası'nın en çok ilgi gören karakterlerinden biri Peker Açıkalın'ın oynadığı Gaffur'du.

  10. Hatta Gaffur sayesinde çubuklu pijamalar yeniden moda oldu.

    Hatta Gaffur sayesinde çubuklu pijamalar yeniden moda oldu.

  11. "TÜRK MALI" KOMEDİ<br>  Bir dönem ekranda fırtına gibi esiyordu Türk Malı dizisi. Elbette baş karakterleri Abiye ve Erman da.

    "TÜRK MALI" KOMEDİ
    Bir dönem ekranda fırtına gibi esiyordu Türk Malı dizisi. Elbette baş karakterleri Abiye ve Erman da.

  12. Binnur Kaya ve Şafak Sezer'in canlandırdığı bu iki karakter kısa sürede seyircinin ilgisini çekmişti. Özellikle de Abiye Kuzu'nun kelimeleri bozarak konuşması.

    Binnur Kaya ve Şafak Sezer'in canlandırdığı bu iki karakter kısa sürede seyircinin ilgisini çekmişti. Özellikle de Abiye Kuzu'nun kelimeleri bozarak konuşması.

  13. TV TARİHİNİN EN KOMİK DİZİLERİNDEN<br>  Yılmaz Erdoğan'ın imzasını taşıyan Bir Demet Tiyatro, yıllarca seyirciyi ekran karşısına 'çiviledi' deyim yerindeyse. Her karakteri başlı başına bir dizi yapılacak kadar renkliydi. İşte dizide öne çıkan yan karakterlerden bazıları.

    TV TARİHİNİN EN KOMİK DİZİLERİNDEN
    Yılmaz Erdoğan'ın imzasını taşıyan Bir Demet Tiyatro, yıllarca seyirciyi ekran karşısına 'çiviledi' deyim yerindeyse. Her karakteri başlı başına bir dizi yapılacak kadar renkliydi. İşte dizide öne çıkan yan karakterlerden bazıları.

  14. "İKİZ YATAK" DEYİNCE<br>  Bir Demet tiyatro'nun öne çıkan karakterlerinden biriydi Saldıray Abi. "İkiz yatak" repliğiyle unutulmazlar arasına giren bu karakteri Settar Tanrıöğer canlandırıyordu.Onun dizideki replikleri de uzun süre espri konusu oldu.

    "İKİZ YATAK" DEYİNCE
    Bir Demet tiyatro'nun öne çıkan karakterlerinden biriydi Saldıray Abi. "İkiz yatak" repliğiyle unutulmazlar arasına giren bu karakteri Settar Tanrıöğer canlandırıyordu.Onun dizideki replikleri de uzun süre espri konusu oldu.

  15. İKİ KARAKTERİ BİRDEN CANLANDIRDI<br>  Yalan Dünya'da iki ayrı karakteri canlandıran Olgun Şimşek, Bir Demet Tiyatro'da da benzer bir rol üstlendi. Şimşek'in canlandırdığı karakterlerden biri Almanya'daki babasını bekleyip duran Kudret adlı bir öğrenciydi. Diğeri de seyircinin "sahnesi gelse de doya doya gülsek" diye beklediği kapıcı.

    İKİ KARAKTERİ BİRDEN CANLANDIRDI
    Yalan Dünya'da iki ayrı karakteri canlandıran Olgun Şimşek, Bir Demet Tiyatro'da da benzer bir rol üstlendi. Şimşek'in canlandırdığı karakterlerden biri Almanya'daki babasını bekleyip duran Kudret adlı bir öğrenciydi. Diğeri de seyircinin "sahnesi gelse de doya doya gülsek" diye beklediği kapıcı.

  16. FERİŞTAH YENGE'NİN FANTEZİLERİ  <br>Bir Demet Tiyatro'nun unutulmaz karakterlerinden biri de Feriştah Yenge'ydi.

    FERİŞTAH YENGE'NİN FANTEZİLERİ
    Bir Demet Tiyatro'nun unutulmaz karakterlerinden biri de Feriştah Yenge'ydi.

  17. Kocası Numan ile bir türlü hayal ettiği hayatı yaşayamayan Feriştah'ın kalemi güçlüydü ve Mükremin'in 'adeleleri'yle ilgili fantezilerini anlattığı bir çok öykü yazıyordu. Feriştah karakterine Demet Akbağ canlandırdı.

    Kocası Numan ile bir türlü hayal ettiği hayatı yaşayamayan Feriştah'ın kalemi güçlüydü ve Mükremin'in 'adeleleri'yle ilgili fantezilerini anlattığı bir çok öykü yazıyordu. Feriştah karakterine Demet Akbağ canlandırdı.

  18. ELVEDA RUMELİ'NİN NAMIK'I<br>  Seyirciyi yer yer güldüren bazen de duygulandıran bir diziydi Elveda Rumeli. Ama o dizinin öyle bir karakteri vardı ki ne zaman ekranda görünse seyirci de hemen gülme refleksi yaratırdı.

    ELVEDA RUMELİ'NİN NAMIK'I
    Seyirciyi yer yer güldüren bazen de duygulandıran bir diziydi Elveda Rumeli. Ama o dizinin öyle bir karakteri vardı ki ne zaman ekranda görünse seyirci de hemen gülme refleksi yaratırdı.

  19. Dizinin Namık karakterini Caner Özyurtlu canlandırdı.

    Dizinin Namık karakterini Caner Özyurtlu canlandırdı.

  20. ADINA FİLM BİLE YAPILDI<br>  Kurtlar Vadisi'nin en çok öne çıkan yan karakterlerinden biriydi Muro.

    ADINA FİLM BİLE YAPILDI
    Kurtlar Vadisi'nin en çok öne çıkan yan karakterlerinden biriydi Muro.

  21. Mustafa Üstündağ'ın canlandırdığı bu karakter 'ölerek' diziden ayrıldı ama adına bir sinema filmi bile yapıldı.

    Mustafa Üstündağ'ın canlandırdığı bu karakter 'ölerek' diziden ayrıldı ama adına bir sinema filmi bile yapıldı.

  22. SIDIKA SAKA GÜLDÜRDÜ VE DÜŞÜNDÜRDÜ<br>  Avrupa Yakası'nda Makbule, Yalan Dünya'da Gülistan karakterini canlandıran Hasibe Eren daha önce Sıdıka olarak hafızalarda yer etmişti.

    SIDIKA SAKA GÜLDÜRDÜ VE DÜŞÜNDÜRDÜ
    Avrupa Yakası'nda Makbule, Yalan Dünya'da Gülistan karakterini canlandıran Hasibe Eren daha önce Sıdıka olarak hafızalarda yer etmişti.

  23. Eren, Atilla Atalay'ın yaratığı Sıdıka karakterine ekranlarda hayat verdi.

    Eren, Atilla Atalay'ın yaratığı Sıdıka karakterine ekranlarda hayat verdi.

  24. İHSAN BEY'İN TATLI HAYAT'I<br>  Tatlı Hayat adlı dizide Haluk Bilginer'in oynadığı İhsan Yıldırımlar ekranın en "cin fikirli" karakterlerinden.

    İHSAN BEY'İN TATLI HAYAT'I
    Tatlı Hayat adlı dizide Haluk Bilginer'in oynadığı İhsan Yıldırımlar ekranın en "cin fikirli" karakterlerinden.

  25. Sınıf atlamaya çalışan İhsan Bey, Bilginer'in hiç unutulmayan bir çok karakterinden biri. Dizide İhsan Bey'in eşini Türkan Şoray oynamıştı.

    Sınıf atlamaya çalışan İhsan Bey, Bilginer'in hiç unutulmayan bir çok karakterinden biri. Dizide İhsan Bey'in eşini Türkan Şoray oynamıştı.

  26. BÖYLE HİZMETÇİ DOSTLAR BAŞINA<br>  Tatlı Hayat dizisinde evin hizmetçisi Menekşe de seyirciyi kahkahaya boğuyordu.

    BÖYLE HİZMETÇİ DOSTLAR BAŞINA
    Tatlı Hayat dizisinde evin hizmetçisi Menekşe de seyirciyi kahkahaya boğuyordu.

  27. Bu karaktere Asuman Dabak hayat verdi.

    Bu karaktere Asuman Dabak hayat verdi.

  28. NEREDEYSE GERÇEK İSİMLERİNİ UNUTTUK<br>  TV ekranlarında yayınlanan dizilerin bazı oyuncuları canlandırdıkları rollerle öyle özdeşleşti ki seyirci onların gerçek adını bile unuttu. İşte aradan yıllar geçse de unutulmayan dizi karakterleri ve onları canlandıran oyuncular.

    NEREDEYSE GERÇEK İSİMLERİNİ UNUTTUK
    TV ekranlarında yayınlanan dizilerin bazı oyuncuları canlandırdıkları rollerle öyle özdeşleşti ki seyirci onların gerçek adını bile unuttu. İşte aradan yıllar geçse de unutulmayan dizi karakterleri ve onları canlandıran oyuncular.

  29. BU MAHALLEDE YAŞAR PERİHAN ABLA<br>  Perran Kutman'ın; oynadığı onca role rağmen bir kaç kuşak tarafından Perihan Abla adıyla hatırlanmasına neden olan dizi 80'lerin en çok izlenen yapımlarından biriydi.

    BU MAHALLEDE YAŞAR PERİHAN ABLA
    Perran Kutman'ın; oynadığı onca role rağmen bir kaç kuşak tarafından Perihan Abla adıyla hatırlanmasına neden olan dizi 80'lerin en çok izlenen yapımlarından biriydi.

  30. Perihan Abla ve bir türlü biraraya gelemediği ama ayrı zamanda ayrılamadığı nişanlısı Şakir'in maceraları milyonları ekran başına çekerdi.

    Perihan Abla ve bir türlü biraraya gelemediği ama ayrı zamanda ayrılamadığı nişanlısı Şakir'in maceraları milyonları ekran başına çekerdi.

  31. Dizinin bütün karakterleri başlı başına ilgi çekiciydi. Ama dizinin odak noktasında Şevket Altuğ'un oynadığı Şakir ile Perran Kutman'ın oynadığı Perihan Abla'ydı.

    Dizinin bütün karakterleri başlı başına ilgi çekiciydi. Ama dizinin odak noktasında Şevket Altuğ'un oynadığı Şakir ile Perran Kutman'ın oynadığı Perihan Abla'ydı.

  32. İLK BİHTER<br>  Türk TV tarihinin en çok izlenen ilk yerli dizilerinden biri Halid Ziya Uşaklıgil'den Halit Refiğ'in uyarladığı Aşk-ı Memnu.

    İLK BİHTER
    Türk TV tarihinin en çok izlenen ilk yerli dizilerinden biri Halid Ziya Uşaklıgil'den Halit Refiğ'in uyarladığı Aşk-ı Memnu.

  33. BU BİHTER ÇOK KONUŞULDU<br>  Aşk-ı Memnu'nun günümüz uyarlaması her bölümüyle izlenme rekorları kırdı.

    BU BİHTER ÇOK KONUŞULDU
    Aşk-ı Memnu'nun günümüz uyarlaması her bölümüyle izlenme rekorları kırdı.

  34. Dizinin en çok konuşulan ve ilgi gören karakteri Beren Saat'in oynadığı Bihter oldu.

    Dizinin en çok konuşulan ve ilgi gören karakteri Beren Saat'in oynadığı Bihter oldu.

  35. Dizinin kadrosu usta oyunculardan oluşuyordu. Ama deyim yerindeyse yapım en çok Müjde Ar'a yaradı. Uzun yıllar herkes onu dizide oynadığı Bihter karakteri olarak andı.

    Dizinin kadrosu usta oyunculardan oluşuyordu. Ama deyim yerindeyse yapım en çok Müjde Ar'a yaradı. Uzun yıllar herkes onu dizide oynadığı Bihter karakteri olarak andı.

  36. FİKO'YU HERKES ÇOK SEVDİ  <br>Efsane dizilerden biri olan Süper Baba dizisindeki Şevket Altuğ'un canlandırdığı Fiko karakteri elbette en unutulmaz karakterlerden Süper Baba bugün belli bir yaşın üzerindekiler için geçmişin güzel anılarından biri. Bu dizinin kadrosunda da bir çok usta oyuncu yer alıyordu.

    FİKO'YU HERKES ÇOK SEVDİ
    Efsane dizilerden biri olan Süper Baba dizisindeki Şevket Altuğ'un canlandırdığı Fiko karakteri elbette en unutulmaz karakterlerden Süper Baba bugün belli bir yaşın üzerindekiler için geçmişin güzel anılarından biri. Bu dizinin kadrosunda da bir çok usta oyuncu yer alıyordu.

  37. Ama dizide Şevket Altuğ'un canlandırdığı Fiko karakteri hiç unutulmadı.

    Ama dizide Şevket Altuğ'un canlandırdığı Fiko karakteri hiç unutulmadı.

  38. O zamanlar gencecik birer oyuncu olan Bennu Yıldırımlar, Şevval Sam ve Jülide Kural da uzun süre bu dizideki rolleriyle hatırlandı.

    O zamanlar gencecik birer oyuncu olan Bennu Yıldırımlar, Şevval Sam ve Jülide Kural da uzun süre bu dizideki rolleriyle hatırlandı.

  39. İLK YERLİ BİLİM KURGU DİZİSİ  <br>1980'lerin ilgi çeken dizilerinden biriydi Uzaylı Zekiye.

    İLK YERLİ BİLİM KURGU DİZİSİ
    1980'lerin ilgi çeken dizilerinden biriydi Uzaylı Zekiye.

  40. Seden Kızıltunç'un canlandırdığı Zekiye karakterinin maceraları bir dönemin genç kuşağı için de espri konusu olmuştu.

    Seden Kızıltunç'un canlandırdığı Zekiye karakterinin maceraları bir dönemin genç kuşağı için de espri konusu olmuştu.

  41. HİÇ UNUTULMAYAN ÇALIKUŞU<br>  Türkiye güzeli seçildikten sonra oyunculuğa başlayan Aydan Şener'i bir kuşak aradan bunca yıl geçmesine rağmen Çalıkuşu dizisiyle hatırlıyor.

    HİÇ UNUTULMAYAN ÇALIKUŞU
    Türkiye güzeli seçildikten sonra oyunculuğa başlayan Aydan Şener'i bir kuşak aradan bunca yıl geçmesine rağmen Çalıkuşu dizisiyle hatırlıyor.

  42. Şener'in Feride karakteriyle hafızalarda yer ettiği dizinin Kamuran'ı Kenan Kalav'dı. Munise'yi ise Mine Çayıroğlu oynuyordu.

    Şener'in Feride karakteriyle hafızalarda yer ettiği dizinin Kamuran'ı Kenan Kalav'dı. Munise'yi ise Mine Çayıroğlu oynuyordu.

  43. KAVUŞAMAYAN AŞIKLAR<br>  Karadeniz fıkralarının iki ana kahramanı Temel ile Fadime; Mahallenin Muhtarları'nda buluştu. Erkan Can yıllar boyu Temel, Aydan Burhan da Fadime olarak hatırlandı.

    KAVUŞAMAYAN AŞIKLAR
    Karadeniz fıkralarının iki ana kahramanı Temel ile Fadime; Mahallenin Muhtarları'nda buluştu. Erkan Can yıllar boyu Temel, Aydan Burhan da Fadime olarak hatırlandı.

  44. TEMEL' İN ŞİRİN'İ  <br>Burhan'ın ayrılmasından sonra Mahallenin Muhtarları'na Esra Akkaya katıldı. Orada canlandırdığı Şirin rolü nedeniyle uzun süre bu karakterin ismiyle hatırladı seyirci onu.

    TEMEL' İN ŞİRİN'İ
    Burhan'ın ayrılmasından sonra Mahallenin Muhtarları'na Esra Akkaya katıldı. Orada canlandırdığı Şirin rolü nedeniyle uzun süre bu karakterin ismiyle hatırladı seyirci onu.

  45. Mahallenin Muhtarları zengin yan karakterlere de sahipti.

    Mahallenin Muhtarları zengin yan karakterlere de sahipti.

  46. FERHUNDE HANIM VE AİLESİ  <br>TRT'nin en uzun süre yayında kalan dizilerinden biriydi Ferhunde Hanımlar..

    FERHUNDE HANIM VE AİLESİ
    TRT'nin en uzun süre yayında kalan dizilerinden biriydi Ferhunde Hanımlar..

  47. Her ikisi de deneyimli oyuncular ama Beyhan Saran 'Ferhunde' bir süre önce hayata veda eden eşi Baykal Saran da Behzat olarak hatırlandı hep.

    Her ikisi de deneyimli oyuncular ama Beyhan Saran 'Ferhunde' bir süre önce hayata veda eden eşi Baykal Saran da Behzat olarak hatırlandı hep.

  48. KURUNTULU, HÜSNÜ KURUNTU<br>  Gazanfer Özca'ın eşi Gönül Ülkü'nün yanısıra kızı ve damaının da yer aldığı bir kadroyla çektiği Kuruntu ailesi de hiç unutulmadı.

    KURUNTULU, HÜSNÜ KURUNTU
    Gazanfer Özca'ın eşi Gönül Ülkü'nün yanısıra kızı ve damaının da yer aldığı bir kadroyla çektiği Kuruntu ailesi de hiç unutulmadı.

  49. Gazanfer Özcan'ın bu dizide canlandırdığı Hüsnü Kuruntu karakteri ekranın en uzun soluklu ve güçlü karakterlerinden biriydi.

    Gazanfer Özcan'ın bu dizide canlandırdığı Hüsnü Kuruntu karakteri ekranın en uzun soluklu ve güçlü karakterlerinden biriydi.

  50. ARAP BACI<br>  Usta aktör Tevfik Gelenbe, 1980'li yıllamda Uğurlugil Ailesi adlı dizide oynadığı Bacı Kalfa rolüyle hafızalara kazındı.

    ARAP BACI
    Usta aktör Tevfik Gelenbe, 1980'li yıllamda Uğurlugil Ailesi adlı dizide oynadığı Bacı Kalfa rolüyle hafızalara kazındı.

  51. Gelenbe meslek yaşamı boyunca bir çok karakteri canlandırdı. Ama hala bir çok kuşak tarafından Arap Bacı olarak hatırlanıyor.

    Gelenbe meslek yaşamı boyunca bir çok karakteri canlandırdı. Ama hala bir çok kuşak tarafından Arap Bacı olarak hatırlanıyor.

  52. HER KARAKTERİ AYRI İLGİNÇ<br>  TRT'nin en uzun soluklu dizilerinden biri olarak tarihe geçti Bizimkiler. Dizideki her karakter öylesine yaşamın içindendi ki, herkes tarafından kısa sürede benimsendi.

    HER KARAKTERİ AYRI İLGİNÇ
    TRT'nin en uzun soluklu dizilerinden biri olarak tarihe geçti Bizimkiler. Dizideki her karakter öylesine yaşamın içindendi ki, herkes tarafından kısa sürede benimsendi.

  53. Dizide Uğurtan Sayıner'in oynadığı alkol bağımlısı Cemil karakteri özellikle "Benim adım Cemil" repliğiyle hafızalara kazındı.

    Dizide Uğurtan Sayıner'in oynadığı alkol bağımlısı Cemil karakteri özellikle "Benim adım Cemil" repliğiyle hafızalara kazındı.

  54. "Vatandaşa cart curt yok", "Kaldır şu pislikleri koçum" ya da "Oynatma şu elleri komşu" gibi replikleriyle Aykut Oray'ın oynadığı "Katil" karakteri de hiç unutulmadı.

    "Vatandaşa cart curt yok", "Kaldır şu pislikleri koçum" ya da "Oynatma şu elleri komşu" gibi replikleriyle Aykut Oray'ın oynadığı "Katil" karakteri de hiç unutulmadı.

  55. Erdal Özyağcılar hala bir kuşağın hafızasında Şükrü olarak hatırlanıyor. Engin Şenkan da Şevket olarak.

    Erdal Özyağcılar hala bir kuşağın hafızasında Şükrü olarak hatırlanıyor. Engin Şenkan da Şevket olarak.

  56. Dizide Şükrü rolünü bir dönem Savaş Dinçel oynamıştı. Ayşe Sarıkaya'nın gerçek adını ise bir çok seyirci uzun süre dizide oynadığı Nazan karakteriyle karıştırıyor.

    Dizide Şükrü rolünü bir dönem Savaş Dinçel oynamıştı. Ayşe Sarıkaya'nın gerçek adını ise bir çok seyirci uzun süre dizide oynadığı Nazan karakteriyle karıştırıyor.

  57. Bizimkiler'in hiç unutulmayan iki karakteri daha: Oğluna sürekli "dummkopf" diyen Selçuk Uluergüven'in oynadığı Davut Usta ve Ali Uyandıran'ın canlandırdığı hiç durmadan "yumuşak yumuyak" diyen Halis de dizinin unutulmayan karakterlerinden.

    Bizimkiler'in hiç unutulmayan iki karakteri daha: Oğluna sürekli "dummkopf" diyen Selçuk Uluergüven'in oynadığı Davut Usta ve Ali Uyandıran'ın canlandırdığı hiç durmadan "yumuşak yumuyak" diyen Halis de dizinin unutulmayan karakterlerinden.

  58. YERİNİ ALİ RIZA BEY ALDI<br>  80'lerin en çok izlenen dizilerinden biri de Baba Evi'ydi.

    YERİNİ ALİ RIZA BEY ALDI
    80'lerin en çok izlenen dizilerinden biri de Baba Evi'ydi.

  59. Halil Ergün uzun süre bu dizideki Mahmut rolüyle seyircinin hafızasında yer etti. Son olarak da Yaprak Dökümü'nün Ali Rıza Bey'i olarak hatırlanıyor.

    Halil Ergün uzun süre bu dizideki Mahmut rolüyle seyircinin hafızasında yer etti. Son olarak da Yaprak Dökümü'nün Ali Rıza Bey'i olarak hatırlanıyor.

  60. HANIM İLE ALİ HAYDAR<br>  90'ların sonunda bir ekran fenomeni haline gelen İkinci Bahar'ın ana karakterleri de unutulmazlar arasında.

    HANIM İLE ALİ HAYDAR
    90'ların sonunda bir ekran fenomeni haline gelen İkinci Bahar'ın ana karakterleri de unutulmazlar arasında.

  61. Şener Şen, Ali Haydar rolünde Türkan Şoray da Hanım rolünde öyle müthiş bir performans sergiledi ki seyirci onları gerçekten de yan kapı komşularıymış gibi gördü uzun süre.

    Şener Şen, Ali Haydar rolünde Türkan Şoray da Hanım rolünde öyle müthiş bir performans sergiledi ki seyirci onları gerçekten de yan kapı komşularıymış gibi gördü uzun süre.

  62. EN GÜZEL KÖTÜ KADIN<br>  Sanem Çelik, ekrandaki en büyük çıkışını Kara Melek adlı diziyle gerçekleştirdi.

    EN GÜZEL KÖTÜ KADIN
    Sanem Çelik, ekrandaki en büyük çıkışını Kara Melek adlı diziyle gerçekleştirdi.

  63. Uzun süre de bu dizideki Yasemin karakteriyle hatırlandı.

    Uzun süre de bu dizideki Yasemin karakteriyle hatırlandı.

  64. MEMOLİ İLE ZEYNO<br>  Bir dönemin en çok izlenen dizilerinden biriydi Yılar Hikayesi..

    MEMOLİ İLE ZEYNO
    Bir dönemin en çok izlenen dizilerinden biriydi Yılar Hikayesi..

  65. Dizide Mehmet Ali Alabora'nın oynadığı Memoli ve Meltem Cumbul'un canlandırdığı Zeyno ekranın unutulmaz karakterlerinden. Hatta hala bir çok kişi Alabora'dan Memoli diye söz ediyor.

    Dizide Mehmet Ali Alabora'nın oynadığı Memoli ve Meltem Cumbul'un canlandırdığı Zeyno ekranın unutulmaz karakterlerinden. Hatta hala bir çok kişi Alabora'dan Memoli diye söz ediyor.

  66. GÜLBEYAZ HİÇ UNUTULMADI<br>  Güzel oyuncu Şevval Sam'ın canlandırdığı Gülbeyaz karakteri sevilen dizi karakterlerinden biri..

    GÜLBEYAZ HİÇ UNUTULMADI
    Güzel oyuncu Şevval Sam'ın canlandırdığı Gülbeyaz karakteri sevilen dizi karakterlerinden biri..

  67. Sam belli bir kuşağın belleğinde hala inatçı Karadeniz kızı Gülbeaz.

    Sam belli bir kuşağın belleğinde hala inatçı Karadeniz kızı Gülbeaz.

  68. KİM UNUTUR SEYMEN AĞA'YI<br>  Bir dönem izlenme rekorları kıran Asmalı Konak'ın iki karakteri Seymen Ağa ve Bahar da ekranın unutulmazları arasında.

    KİM UNUTUR SEYMEN AĞA'YI
    Bir dönem izlenme rekorları kıran Asmalı Konak'ın iki karakteri Seymen Ağa ve Bahar da ekranın unutulmazları arasında.

  69. Seymen Karadağ'ı Özcan Deniz, Bahar'ı ise Nurgül Yeşilçay canlandırdı.

    Seymen Karadağ'ı Özcan Deniz, Bahar'ı ise Nurgül Yeşilçay canlandırdı.

  70. Dizide Selda Alkor'un oynadığı Sümbül Hanım ise başlı başına bir fenomen haline geldi. Başörtüleri orta yaşlı kadınlar arasında moda haline geldi.

    Dizide Selda Alkor'un oynadığı Sümbül Hanım ise başlı başına bir fenomen haline geldi. Başörtüleri orta yaşlı kadınlar arasında moda haline geldi.

  71. ÇOCUKLARIM OLMADAN ASLA<br>  Sanem Çelik, Aliye dizisinde canlandırdığı karakterle 'kötü kadın Yasemin'den çocukları için her şeyi yapan anneye dönüştü.

    ÇOCUKLARIM OLMADAN ASLA
    Sanem Çelik, Aliye dizisinde canlandırdığı karakterle 'kötü kadın Yasemin'den çocukları için her şeyi yapan anneye dönüştü.

  72. ÇOCUKLARIM OLMADAN ASLA<br>  Sanem Çelik, Aliye dizisinde canlandırdığı karakterle 'kötü kadın Yasemin'den çocukları için her şeyi yapan anneye dönüştü.

    ÇOCUKLARIM OLMADAN ASLA
    Sanem Çelik, Aliye dizisinde canlandırdığı karakterle 'kötü kadın Yasemin'den çocukları için her şeyi yapan anneye dönüştü.

  73. Çelik'in oynadığı Aliye karakteri uzun süre hafızalardan çıkmadı.

    Çelik'in oynadığı Aliye karakteri uzun süre hafızalardan çıkmadı.

  74. FIRINCI NUSRET BABA<br>  Savaş Dinçel'in canlandırdığı Usta aktör Savaş Dinçel, yaşadığı sürece bir çok karaktere hayat verdi.

    FIRINCI NUSRET BABA
    Savaş Dinçel'in canlandırdığı Usta aktör Savaş Dinçel, yaşadığı sürece bir çok karaktere hayat verdi.

  75. Ekmek Teknesi'ndeki fırıncı Nusret karakteri de bunlardan biriydi. Hiç unutulmadı.

    Ekmek Teknesi'ndeki fırıncı Nusret karakteri de bunlardan biriydi. Hiç unutulmadı.

  76. ÇEMBERİMDE GÜL OYA'NIN YURDANUR'U<br>  Özge Özberk, Çemberimde Gül Oya, adlı dizide canlandırdığı Yurdanur rolüyle neredeyse özdeşleşmişti bir dönem.

    ÇEMBERİMDE GÜL OYA'NIN YURDANUR'U
    Özge Özberk, Çemberimde Gül Oya, adlı dizide canlandırdığı Yurdanur rolüyle neredeyse özdeşleşmişti bir dönem.

  77. Dizide Yurdanur'un eşi Mehmet'in geçliğini Mehmet Ali Nuroğlu oynuyordu.

    Dizide Yurdanur'un eşi Mehmet'in geçliğini Mehmet Ali Nuroğlu oynuyordu.

  78. YONCİMİK ÇILGIN BEDİŞ OLDU<br>  Yonca Evcimik, eğlenceli şarkılarıyla Türk pop müziğinin zıpır kızıydı.

    YONCİMİK ÇILGIN BEDİŞ OLDU
    Yonca Evcimik, eğlenceli şarkılarıyla Türk pop müziğinin zıpır kızıydı.

  79. Daha sonra da Çılgın Bediş olarak seyircinin aklına yerleşti.

    Daha sonra da Çılgın Bediş olarak seyircinin aklına yerleşti.

  80. MERAKLI MELAHAT<br>  Perihan Abla'nın karakterlerinden biriydi Melahat. Daha doğrusu "meraklı Melahat".

    MERAKLI MELAHAT
    Perihan Abla'nın karakterlerinden biriydi Melahat. Daha doğrusu "meraklı Melahat".

  81. Tuluğ Çizgen'in canlandırdığı bu karakter nedeniyle her şeyi merak eden sürekli soru soran insanlara da "meraklı Melahat2 denilmişti.

    Tuluğ Çizgen'in canlandırdığı bu karakter nedeniyle her şeyi merak eden sürekli soru soran insanlara da "meraklı Melahat2 denilmişti.

  82. MÜZEVİR MÜZEYYEN'İN AĞZINDA BAKLA ISLANMAZDI<br>  Sevil Üstekin'in Mahallenin Muhtarları'nda oynadığı bu karakter de uzun süre espri konusu oldu.

    MÜZEVİR MÜZEYYEN'İN AĞZINDA BAKLA ISLANMAZDI
    Sevil Üstekin'in Mahallenin Muhtarları'nda oynadığı bu karakter de uzun süre espri konusu oldu.

  83. Üstekin daha sonra bir çok dizide rol aldı. Şu sıralar da Yerden Yüksek adlı dizide evin büyükannesini canlandırıyor.

    Üstekin daha sonra bir çok dizide rol aldı. Şu sıralar da Yerden Yüksek adlı dizide evin büyükannesini canlandırıyor.

  84. ZERDA UNUTULMADI<br>  Ece Uslu'nun oynadığı ve seyirciye neredeyse adını unutturan karakterdi Zerda..

    ZERDA UNUTULMADI
    Ece Uslu'nun oynadığı ve seyirciye neredeyse adını unutturan karakterdi Zerda..

  85. Dizi yayınlandığı dönemde soluk soluğa izlendi.

    Dizi yayınlandığı dönemde soluk soluğa izlendi.

  86. GÜMÜŞ DE HİÇ UNUTULMADI<br>  Songül Öden, bir çok seyirci için Gümüş'te diziye adını veren karakter.

    GÜMÜŞ DE HİÇ UNUTULMADI
    Songül Öden, bir çok seyirci için Gümüş'te diziye adını veren karakter.

  87. Öden'in aynı dizideki rol arkadaşı Kıvanç Tatlıtuğ ise son olarak Aşk-ı Memnu'da oynadığı Behlül rolüyle hatırlanıyor.

    Öden'in aynı dizideki rol arkadaşı Kıvanç Tatlıtuğ ise son olarak Aşk-ı Memnu'da oynadığı Behlül rolüyle hatırlanıyor.

  88. NEREDEYSE İSİMLERİ UNUTULUYORDU<br>  Binbir Gece dizisinin aşıklarıylı Şehrazat ve Onur.

    NEREDEYSE İSİMLERİ UNUTULUYORDU
    Binbir Gece dizisinin aşıklarıylı Şehrazat ve Onur.

  89. Dizi o kadar sevildi, karakterler o kadar benimsendi ki seyirci neredeyse Halit Ergenç ile Bergüzar Korel'in gerçek adını unutup onlara dizideki karakterlerinin adıyla hitap etmeye başladı.

    Dizi o kadar sevildi, karakterler o kadar benimsendi ki seyirci neredeyse Halit Ergenç ile Bergüzar Korel'in gerçek adını unutup onlara dizideki karakterlerinin adıyla hitap etmeye başladı.

  90. Dizinin kötü kadınını oynayan Canan Ergüder o kadar başarılıydı ki seyirci onu rolünden farklı düşünürken epey zorlandı.

    Dizinin kötü kadınını oynayan Canan Ergüder o kadar başarılıydı ki seyirci onu rolünden farklı düşünürken epey zorlandı.

  91. İNATÇI AŞIKLAR<br>  Asi dizisinin Demir ve Asi adlı karakterleri de hafızalarda yer etti.

    İNATÇI AŞIKLAR
    Asi dizisinin Demir ve Asi adlı karakterleri de hafızalarda yer etti.

  92. Asi'yi Tuba Büyüküstün, Demir'i Murat Yıldırım oynuyordu.

    Asi'yi Tuba Büyüküstün, Demir'i Murat Yıldırım oynuyordu.

  93. BÖYLE KÖTÜ KAYNANA GÖRÜLMEDİ  <br>Aliye dizisinde kötü kaynana İkbal Hanım bir çok insanın nefretini kazandı ama hiç unutulmadı.

    BÖYLE KÖTÜ KAYNANA GÖRÜLMEDİ
    Aliye dizisinde kötü kaynana İkbal Hanım bir çok insanın nefretini kazandı ama hiç unutulmadı.

  94. Ayten Uncuoğlu dizide unutulmaz bir performans sergilemişti.

    Ayten Uncuoğlu dizide unutulmaz bir performans sergilemişti.

  95. MÜCO ŞİMDİ AL YAZMALIM'DA<br>  Yine Aliye dizisinin ilginç ve hiç unutulmayan karakterlerinden biriydi Mücahit yani Müco.

    MÜCO ŞİMDİ AL YAZMALIM'DA
    Yine Aliye dizisinin ilginç ve hiç unutulmayan karakterlerinden biriydi Mücahit yani Müco.

  96. Aliye'nin Müco'su Barış Falay geçen sezon Ezel dizisinde Kerpeten Ali'ydi. Şimdi de Al Yazmalım'da rol alıyor.

    Aliye'nin Müco'su Barış Falay geçen sezon Ezel dizisinde Kerpeten Ali'ydi. Şimdi de Al Yazmalım'da rol alıyor.

  97. GIYABINDA CENAZE NAMAZI BİLE KILINDI<br>  Kurtlar Vadisi'ndeki Çakır karakteri Oktay Kaynarca ile hayat buldu.

    GIYABINDA CENAZE NAMAZI BİLE KILINDI
    Kurtlar Vadisi'ndeki Çakır karakteri Oktay Kaynarca ile hayat buldu.

  98. Seyirci o kadar benimsedi ki ÇAkır ölünce cenaze namazsı bile kılındı, ölüm ilanları verildi.

    Seyirci o kadar benimsedi ki ÇAkır ölünce cenaze namazsı bile kılındı, ölüm ilanları verildi.

  99. AVRUPA GÖRMÜŞ AHMET<br>  Hatırla Sevgili dizisinde Cansel Elçin'in canlandırdığı Ahmet de unutulmaz karakterlerden biri.

    AVRUPA GÖRMÜŞ AHMET
    Hatırla Sevgili dizisinde Cansel Elçin'in canlandırdığı Ahmet de unutulmaz karakterlerden biri.

  100. Elçin son olarak Yalancı Bahar dizisinde ekdana geldi. Ama oradaki karakteri uzun ömürlü olmadı.

    Elçin son olarak Yalancı Bahar dizisinde ekdana geldi. Ama oradaki karakteri uzun ömürlü olmadı.

  101. EZEL'İN DAYISI<br>  Deneyimli oyuncu Tunçel Kurtiz'in oynadığı Dayı, Ezel dizisine damgasını vurmuştu.

    EZEL'İN DAYISI
    Deneyimli oyuncu Tunçel Kurtiz'in oynadığı Dayı, Ezel dizisine damgasını vurmuştu.

  102. Bir dönem internetteki paylaşım sitelerini Dayı'nın dizideki şiirsel konuşmaları süslüyordu. Dayı, dizide senaryo gereği öldü.

    Bir dönem internetteki paylaşım sitelerini Dayı'nın dizideki şiirsel konuşmaları süslüyordu. Dayı, dizide senaryo gereği öldü.

  103. HERKES ONU ALİ UYANIK OLARAK TANIDI<br>  Usta oyuncu Ali Poyrazoğlu, 1970'lerde Ali Uyanık olarak tanınmıştı.

    HERKES ONU ALİ UYANIK OLARAK TANIDI
    Usta oyuncu Ali Poyrazoğlu, 1970'lerde Ali Uyanık olarak tanınmıştı.

  104. Uzun yıllar TV'nin siyah- beyaz olduğu dönemde popüler olduğu bu isimle anıldı Poyrazoğlu.

    Uzun yıllar TV'nin siyah- beyaz olduğu dönemde popüler olduğu bu isimle anıldı Poyrazoğlu.

  105. 'NÖRİ GANTAR' VE AİLESİ  <br>Bugün hemen hemen her kanalda yer alan sit- com'un Türkiye'deki ilk örneklerinden biriydi Kaynanalar dizisi.  <br>  1974 yılının mayıs ayında ekrana gelmeye başlayan dizide Nuri Kantar ve ailesinin öyküsü anlatılıyordu.

    'NÖRİ GANTAR' VE AİLESİ
    Bugün hemen hemen her kanalda yer alan sit- com'un Türkiye'deki ilk örneklerinden biriydi Kaynanalar dizisi.
    1974 yılının mayıs ayında ekrana gelmeye başlayan dizide Nuri Kantar ve ailesinin öyküsü anlatılıyordu.

  106. Nuri ve Nuriye Kantar, hiçmetçileri Döndü, kızları, dünürleri ile uzun süre TV seyircisini ekran karşısına çekti dizi. Tekin Akmansoy ve Leman Çıdamlı, yıllar boyu seyircinin hafızasında Nuri ve Nuriye Kantar olarak yer etti. Her iki oyuncu da bir süre önce hayata veda etti.

    Nuri ve Nuriye Kantar, hiçmetçileri Döndü, kızları, dünürleri ile uzun süre TV seyircisini ekran karşısına çekti dizi. Tekin Akmansoy ve Leman Çıdamlı, yıllar boyu seyircinin hafızasında Nuri ve Nuriye Kantar olarak yer etti. Her iki oyuncu da bir süre önce hayata veda etti.

  107. Defne Yalnız da bir kaç kuşak tarafından Döndü olarak anıldı.

    Defne Yalnız da bir kaç kuşak tarafından Döndü olarak anıldı.

  108. Dizide köy kökenli, Türkçe'yi geldiği yörenin aksanıyla konuşan Kantar ailesi kentsoylu bir aileyle dünür oldu..

    Dizide köy kökenli, Türkçe'yi geldiği yörenin aksanıyla konuşan Kantar ailesi kentsoylu bir aileyle dünür oldu..

  109. İki ailenin arasındaki kültürel çatışma da dizinin ana temalarından biriydi. Sevda Aydan'ın canlandırdığı Tijen karakterinin kocası Timur üzerindeki baskısı özellikle de kızdığı zaman bir arya söyler gibi "Niiiii!" (Ne) diye bağırması seyircinin de dilinden düşmezdi.

    İki ailenin arasındaki kültürel çatışma da dizinin ana temalarından biriydi. Sevda Aydan'ın canlandırdığı Tijen karakterinin kocası Timur üzerindeki baskısı özellikle de kızdığı zaman bir arya söyler gibi "Niiiii!" (Ne) diye bağırması seyircinin de dilinden düşmezdi.