Dev Tuğlanın Büyük Gizemi

Bu dev tuğla uygarlığının en büyük sırlarından biri.

  1. Bu dev tuğla uygarlığının en büyük gizemlerinden biri.

    Bu dev tuğla uygarlığının en büyük gizemlerinden biri.

  2. Lübnan 'ın Ballbek şehri yakınlarındaki işlenmiş dev kaya blokları.

    Lübnan 'ın Ballbek şehri yakınlarındaki işlenmiş dev kaya blokları.

  3. Baalbek dünyanın en büyük tapınak kentlerinden biri olarak biliniyor.

    Baalbek dünyanın en büyük tapınak kentlerinden biri olarak biliniyor.

  4. “tapınak-kent” yeryüzündeki en büyük yekpare (monolitik) taş bloklarından inşa edilmiş.

    “tapınak-kent” yeryüzündeki en büyük yekpare (monolitik) taş bloklarından inşa edilmiş.

  5. Yaklaşık bin 500 ton ağırlığındaki taşlarla yapılan 3 ayrı tapınak (Jüpiter, Baküs ve Venüs tapınakları) en az Mısır piramitleri kadar şaşırtıcı büyüklükte

    Yaklaşık bin 500 ton ağırlığındaki taşlarla yapılan 3 ayrı tapınak (Jüpiter, Baküs ve Venüs tapınakları) en az Mısır piramitleri kadar şaşırtıcı büyüklükte

  6. Baalbek taş ocağında çıkarılan antik parçanın bugüne kadar bulunan insan eliyle oyulmuş en büyük taş parçası olduğuna inanılıyor.

    Baalbek taş ocağında çıkarılan antik parçanın bugüne kadar bulunan insan eliyle oyulmuş en büyük taş parçası olduğuna inanılıyor.

  7. M.Ö 334 yılında Büyük İskender'in kurduğu Heliopolis'teki dev taşların nasıl yapıldığı ve taşındıkları halen kesin olarak bilinmiyor.

    M.Ö 334 yılında Büyük İskender'in kurduğu Heliopolis'teki dev taşların nasıl yapıldığı ve taşındıkları halen kesin olarak bilinmiyor.

  8. Baalbek’teki dev taşların ne tür bir mühendislik organizasyonu ile 30 metre yüksekliğe çıkarıldığı ve üst üste yerleştirildiği arkeoloji biliminin hala önemli bir araştırma konusu.

    Baalbek’teki dev taşların ne tür bir mühendislik organizasyonu ile 30 metre yüksekliğe çıkarıldığı ve üst üste yerleştirildiği arkeoloji biliminin hala önemli bir araştırma konusu.

  9. Arkeologlar, taş bloklar sayesinde geçmişin mimarisi ve inşaat yöntemleri hakkında yeni bilgiler elde etmeyi umuyor.

    Arkeologlar, taş bloklar sayesinde geçmişin mimarisi ve inşaat yöntemleri hakkında yeni bilgiler elde etmeyi umuyor.

  10. Örneğin, Hajjar al-Hibla'nın taş kalitesinin beğenilmediği için taş ocağında bırakıldığı çünkü taşındığı esnada çatlayabileceğinden endişe edildiği düşünülüyor.

    Örneğin, Hajjar al-Hibla'nın taş kalitesinin beğenilmediği için taş ocağında bırakıldığı çünkü taşındığı esnada çatlayabileceğinden endişe edildiği düşünülüyor.

  11. Mabedin yapımında kullanılan ve modern teknolojiyle bile hareket ettirilmesi çok zor olan taşların, oraya nasıl taşındığı ise hama muamma.

    Mabedin yapımında kullanılan ve modern teknolojiyle bile hareket ettirilmesi çok zor olan taşların, oraya nasıl taşındığı ise hama muamma.

  12. Modern bilim ise Baalbek'i görmezlikten gelmeye devam ediyor.

    Modern bilim ise Baalbek'i görmezlikten gelmeye devam ediyor.