PKK'lı Teröristler İşte Böyle Yakalanıyor

Bingöl’de teröristlere ait 4 odalı sığınak bulundu

  1. Bingöl’ün Karlıova İlçesi kırsalında daha önce özel güvenlik bölgesi ilan edilen alanda güçleri tarafından yapılan operasyonda, PKK’lı teröristlere ait 4 odalı sığınak ortaya çıkarıldı.

    Bingöl’ün Karlıova İlçesi kırsalında daha önce özel güvenlik bölgesi ilan edilen alanda güçleri tarafından yapılan operasyonda, PKK’lı teröristlere ait 4 odalı sığınak ortaya çıkarıldı.

  2. Bingöl Valiliğince yapılan yazılı açıklamada, Karlıova İlçesi kırsalında daha önce geçici güvenlik bölgesi ilan edilen bölgede askeri operasyon düzenlendiği belirtilerek,

    Bingöl Valiliğince yapılan yazılı açıklamada, Karlıova İlçesi kırsalında daha önce geçici güvenlik bölgesi ilan edilen bölgede askeri operasyon düzenlendiği belirtilerek,

  3. "20 Ekim 2015 Salı günü Bingöl ili Karlıova İlçesi bölgesinde İl Jandarma Komutanlığı tarafından PKK terör örgütüne yönelik geniş çaplı operasyon icra edilmiştir.

    "20 Ekim 2015 Salı günü Bingöl ili Karlıova İlçesi bölgesinde İl Jandarma Komutanlığı tarafından PKK terör örgütüne yönelik geniş çaplı operasyon icra edilmiştir.

  4. Bu operasyon neticesinde Hasanova köyü mevkiinde BTÖ (Bölücü Terör Örgütü) mensuplarına ait biri dört odalı olmak üzere 2 adet sığınak bulunmuştur.

    Bu operasyon neticesinde Hasanova köyü mevkiinde BTÖ (Bölücü Terör Örgütü) mensuplarına ait biri dört odalı olmak üzere 2 adet sığınak bulunmuştur.

  5. İcra edilen operasyon esnasında, BTÖ mensuplarına ait sığınak ve depolarda, 1 adet şişme bot, 1 adet kürek, 9 adet el yapımı patlayıcı için hazırlanmış büyük boy pil, 3 kişilik sivil kıyafet, 30 metre sera naylonu muhtelif gıda ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir" denildi.

    İcra edilen operasyon esnasında, BTÖ mensuplarına ait sığınak ve depolarda, 1 adet şişme bot, 1 adet kürek, 9 adet el yapımı patlayıcı için hazırlanmış büyük boy pil, 3 kişilik sivil kıyafet, 30 metre sera naylonu muhtelif gıda ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir" denildi.

  6. Açıklamada, ele geçirilen malzemeler ve sığınakların Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı imha edildiği de belirtildi.

    Açıklamada, ele geçirilen malzemeler ve sığınakların Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı imha edildiği de belirtildi.

  7. Bingöl’de daha önce Karlıova ilçesinde PKK’ya ait 2 sığınağı bulup imha eden güvenlik güçleri, Genç ilçesinde gerçekleştirdiği operasyonda, 5 adet sığınak buldu.

    Bingöl’de daha önce Karlıova ilçesinde PKK’ya ait 2 sığınağı bulup imha eden güvenlik güçleri, Genç ilçesinde gerçekleştirdiği operasyonda, 5 adet sığınak buldu.

  8. Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Servi Köyü’nde operasyon düzenleyen güvenlik güçleri, PKK’ya ait 5 sığınak buldu.

    Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Servi Köyü’nde operasyon düzenleyen güvenlik güçleri, PKK’ya ait 5 sığınak buldu.

  9. Açıklamada, “İcra edilen operasyon esnasında, BTÖ mensuplarına ait sığınak ve depolarda; 5 kilogram gübre, 1 adet piknik tüpü, 1 adet sırt çantası, 1 adet şemsiye, 1 kilogram şeker, 25 litre plastik taşıma kabı, 10 litre su ısıtma güğümü, 1 kilogram bulgur, 2 litre sıvıyağ,  8 adet çay bardağı, 2 kilogram çay, 2 kilogram küp şeker, 10 adet su şişesi, 2 kilogram çikolata, 1 kilogram kaşar peyniri, muhtelif gıda, yaşam malzemesi ve ilaç ele geçirilmiştir.

    Açıklamada, “İcra edilen operasyon esnasında, BTÖ mensuplarına ait sığınak ve depolarda; 5 kilogram gübre, 1 adet piknik tüpü, 1 adet sırt çantası, 1 adet şemsiye, 1 kilogram şeker, 25 litre plastik taşıma kabı, 10 litre su ısıtma güğümü, 1 kilogram bulgur, 2 litre sıvıyağ, 8 adet çay bardağı, 2 kilogram çay, 2 kilogram küp şeker, 10 adet su şişesi, 2 kilogram çikolata, 1 kilogram kaşar peyniri, muhtelif gıda, yaşam malzemesi ve ilaç ele geçirilmiştir.

  10. Bingöl Cumhuriyet başsavcılığının talimatıyla ele geçirilen malzemeler ve sığınaklar yerinde imha edilmiştir. İcra edilen bu operasyon neticesinde bölgede barınmaya çalışan BTÖ mensuplarına engel olunmuştur.

    Bingöl Cumhuriyet başsavcılığının talimatıyla ele geçirilen malzemeler ve sığınaklar yerinde imha edilmiştir. İcra edilen bu operasyon neticesinde bölgede barınmaya çalışan BTÖ mensuplarına engel olunmuştur.

  11. Terör örgütüne karşı icra edilen operasyonların temel hedefi, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanmasıdır. Bingöl halkımızın desteği ile güvenlik güçlerimiz terörle mücadele harekâtını kararlılıkla sürdürecektir” denildi.

    Terör örgütüne karşı icra edilen operasyonların temel hedefi, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanmasıdır. Bingöl halkımızın desteği ile güvenlik güçlerimiz terörle mücadele harekâtını kararlılıkla sürdürecektir” denildi.

  12. TSK son dönemde yaptığı başarılı operasyonlarla, PKK’lı teröristlerin ana karargah noktalarından biri olarak kullandığı Yüksekova’daki 8 gözlü mağarayı yerle bir etti.

    TSK son dönemde yaptığı başarılı operasyonlarla, PKK’lı teröristlerin ana karargah noktalarından biri olarak kullandığı Yüksekova’daki 8 gözlü mağarayı yerle bir etti.

  13. Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, TSK’nın başarılı operasyonları sonucunda Hakkari Yüksekova’da bulunan İkiyaka Göllerbaşı bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından ana karargah olarak kullanıldığı değerlendirilen 8 gözlü mağaraya girildi.

    Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, TSK’nın başarılı operasyonları sonucunda Hakkari Yüksekova’da bulunan İkiyaka Göllerbaşı bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından ana karargah olarak kullanıldığı değerlendirilen 8 gözlü mağaraya girildi.

  14. Yerleri halıfleks kaplı mağaranın bayan ve erkek hücreleri halinde kullanıldığı belirlenirken, güvenlik kuvvetlerince açılan ateşlerde mağarada meydana gelen yangın bazı bölümleri tahrip etse de çoğu malzeme olduğu gibi ele geçirildi.

    Yerleri halıfleks kaplı mağaranın bayan ve erkek hücreleri halinde kullanıldığı belirlenirken, güvenlik kuvvetlerince açılan ateşlerde mağarada meydana gelen yangın bazı bölümleri tahrip etse de çoğu malzeme olduğu gibi ele geçirildi.

  15. Mağara ve yakın çevresinde yapılan aramada, 1 doçka makineli tüfek, 1 Kalaşnikof, 1 biksi, 8 el bombası, 332 adet doçka fişeği, 144 biksi fişeği ile yine bu silahlara ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

    Mağara ve yakın çevresinde yapılan aramada, 1 doçka makineli tüfek, 1 Kalaşnikof, 1 biksi, 8 el bombası, 332 adet doçka fişeği, 144 biksi fişeği ile yine bu silahlara ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

  16. Mağaralarda ayrıca, sözde elebaşları tarafından kullanıldığı tahmin edilen 4 LCD televizyon ile mutfak malzemeleri de bulundu. Yapılan aramalarda 15 çuval patates, 18 çuval pirinç, 15 çuval soğan, 16 çuval şeker, 44 çuval un, 400 kilogram salça, 9 çuval çay, 45 kilogram tahin, 100 kilogram pekmez, 50 kilogram bezelye, reçel, zeytin, tulum peyniri ve ayrıca örgütsel doküman da ele geçirildi.

    Mağaralarda ayrıca, sözde elebaşları tarafından kullanıldığı tahmin edilen 4 LCD televizyon ile mutfak malzemeleri de bulundu. Yapılan aramalarda 15 çuval patates, 18 çuval pirinç, 15 çuval soğan, 16 çuval şeker, 44 çuval un, 400 kilogram salça, 9 çuval çay, 45 kilogram tahin, 100 kilogram pekmez, 50 kilogram bezelye, reçel, zeytin, tulum peyniri ve ayrıca örgütsel doküman da ele geçirildi.

  17. Dağlıca’ya yakın bir yerde bulunan İkiyaka Dağları, bölücü örgütün “son direniş noktası” olması nedeniyle büyük önem taşıyor. Dağlıca’ya yapılan terörist saldırıların ana kaynağı bu dağlarda yuvalanan kamplardan kaynaklanıyor.

    Dağlıca’ya yakın bir yerde bulunan İkiyaka Dağları, bölücü örgütün “son direniş noktası” olması nedeniyle büyük önem taşıyor. Dağlıca’ya yapılan terörist saldırıların ana kaynağı bu dağlarda yuvalanan kamplardan kaynaklanıyor.

  18. Bu dağlardaki 9 stratejik noktanın güvenlik kuvvetlerince ele geçirilerek teröristlerden temizlendiği belirtilirken, TSK son dört şehidini de bu operasyonlar esnasında verdi.

    Bu dağlardaki 9 stratejik noktanın güvenlik kuvvetlerince ele geçirilerek teröristlerden temizlendiği belirtilirken, TSK son dört şehidini de bu operasyonlar esnasında verdi.

  19. TSK’nın operasyonları neticesinde İkiyaka Dağları artık PKK için bir “mezarlık” olarak değerlendiriliyor. Bölgenin kendileri için önemini bilen bölücü terör örgütünün elebaşılarından Murat Karayılan, kaçtığı Zap Kampı’ndan kalan son teröristlere talimatlar yağdırıyor.

    TSK’nın operasyonları neticesinde İkiyaka Dağları artık PKK için bir “mezarlık” olarak değerlendiriliyor. Bölgenin kendileri için önemini bilen bölücü terör örgütünün elebaşılarından Murat Karayılan, kaçtığı Zap Kampı’ndan kalan son teröristlere talimatlar yağdırıyor.

  20. Karayılan telsiz konuşmalarında, “Güvenlik güçleriyle temastan kaçının, mümkünse uzaktan ateşle temas kurun veya olmadı intiharı da göze alın ve el bombalarıyla üzerilerine gidin” derken, askerin çok kararlı olduğunu dillendiriyor.

    Karayılan telsiz konuşmalarında, “Güvenlik güçleriyle temastan kaçının, mümkünse uzaktan ateşle temas kurun veya olmadı intiharı da göze alın ve el bombalarıyla üzerilerine gidin” derken, askerin çok kararlı olduğunu dillendiriyor.

  21. “Son verdikleri kayıplar da askeri yıldırmadı, geri adım attırmadı, sürekli saldırmaya devam ediyorlar” ifadesini kullanan Karayılan, “Aksi takdirde bu bölgeyi terk etmek zorunda kalırız. Bu, Türkiye’deki sonumuz olur. Direnin, kayıpları göze alın ve gerekirse ölün” diyor.

    “Son verdikleri kayıplar da askeri yıldırmadı, geri adım attırmadı, sürekli saldırmaya devam ediyorlar” ifadesini kullanan Karayılan, “Aksi takdirde bu bölgeyi terk etmek zorunda kalırız. Bu, Türkiye’deki sonumuz olur. Direnin, kayıpları göze alın ve gerekirse ölün” diyor.

  22. Lider kadro çoktan kaçtı  <br>    Telsiz konuşmalarında, söz konusu dağlardaki çatışmaların sadece bölgeyi değil tüm Türkiye&#8217;yi ilgilendirdiğini aktaran Karayılan, &#8220;o nedenle buradayım, yanınızdayım, ölümü göze alarak geldim&#8221; ifadesini kullanıyor.

    Lider kadro çoktan kaçtı
    Telsiz konuşmalarında, söz konusu dağlardaki çatışmaların sadece bölgeyi değil tüm Türkiye’yi ilgilendirdiğini aktaran Karayılan, “o nedenle buradayım, yanınızdayım, ölümü göze alarak geldim” ifadesini kullanıyor.

  23. Ancak Karayılan &#8220;yanınızdayım&#8221; derken aslında Zap Kampı&#8217;ndan konuşuyor ve her an kaçmak için hazırlıklarını sürdürüyor.

    Ancak Karayılan “yanınızdayım” derken aslında Zap Kampı’ndan konuşuyor ve her an kaçmak için hazırlıklarını sürdürüyor.

  24. Karayılan&#8217;ın &#8220;direnin&#8221; dediği teröristlerin lider kadrosu da aslında çoktan bölgeyi terk etmiş durumda.

    Karayılan’ın “direnin” dediği teröristlerin lider kadrosu da aslında çoktan bölgeyi terk etmiş durumda.

  25. Sözde lider kadrosunun İkiyaka Dağları&#8217;nın en geri bölgesi olan Göller mevkisine kaçtığı belirlendi.

    Sözde lider kadrosunun İkiyaka Dağları’nın en geri bölgesi olan Göller mevkisine kaçtığı belirlendi.

  26. PKK'nın yaptığı hain saldırılara TSK'nın cevabı ağır oluyor. Son darbe ise Hakkâri Dağlıca'da 16 askerin şehit düştüğü saldırının ardından, hava ve kara operasyonlarında 123 terörist öldürüldü.

    PKK'nın yaptığı hain saldırılara TSK'nın cevabı ağır oluyor. Son darbe ise Hakkâri Dağlıca'da 16 askerin şehit düştüğü saldırının ardından, hava ve kara operasyonlarında 123 terörist öldürüldü.

  27. İşte geçmişten günümüze güvenlik güçlerinin PKK'lıları nasıl yakaladığını belgeleyen fotoğraflar...

    İşte geçmişten günümüze güvenlik güçlerinin PKK'lıları nasıl yakaladığını belgeleyen fotoğraflar...