Hayat Kurtaran Bilgiler

İşte kurtaran bilgiler

  1. İşte kolayca uygulayabileceğimiz mutfaktan temizliğe, alışverişten cilt bakımına kadar hayatımızın her alanında size yardımcı olacak bilgiler..  <br>  Uyuyamıyorsanız yatağa gitmeden önce 1 bardak taze limon suyu için veya bir kaşık bal yiyin.

    İşte kolayca uygulayabileceğimiz mutfaktan temizliğe, alışverişten cilt bakımına kadar hayatımızın her alanında size yardımcı olacak bilgiler..
    Uyuyamıyorsanız yatağa gitmeden önce 1 bardak taze limon suyu için veya bir kaşık bal yiyin.

  2. Sinek ısırıklıklarının neden olduğu kaşıntıya muz iyi gelir.

    Sinek ısırıklıklarının neden olduğu kaşıntıya muz iyi gelir.

  3. Saça yapışmış sakızı eritilmiş çikolata ile kolayca çıkarabilirsiniz.

    Saça yapışmış sakızı eritilmiş çikolata ile kolayca çıkarabilirsiniz.

  4. Boğaz ağrılarına salatalığın iyi geldiği söylenmektedir. Boğazdaki kaşıntıyı da geçirdiği bilinir. Bu sorunlarla karşılaştığınızda salatalık yiyin.

    Boğaz ağrılarına salatalığın iyi geldiği söylenmektedir. Boğazdaki kaşıntıyı da geçirdiği bilinir. Bu sorunlarla karşılaştığınızda salatalık yiyin.

  5. Telefonunuz suya düşerse pirinç dolu bir kapta bekletin. Pirinç suyu emerek telefonun çalışma şansını yükselticekticekdir.

    Telefonunuz suya düşerse pirinç dolu bir kapta bekletin. Pirinç suyu emerek telefonun çalışma şansını yükselticekticekdir.

  6. Akşam alkolü fazla kaçırdığınız da ertesi gün muzlu süt için.

    Akşam alkolü fazla kaçırdığınız da ertesi gün muzlu süt için.

  7. Kahvaltı da bir parça çikolata yerseniz güne daha mutlu başlarsınız.

    Kahvaltı da bir parça çikolata yerseniz güne daha mutlu başlarsınız.

  8. Kusacak gibi hissettiğiniz de naneli şeker veya sakız çiğneyin.

    Kusacak gibi hissettiğiniz de naneli şeker veya sakız çiğneyin.

  9. Masa başı işinde mi çalışıyorsunuz? En geç her iki saatte bir masanızdan kalkıp en az 5-10 dakika yürüyün. Bunu yapmak bacak baldır damarlarınızda pıhtı oluşması ihtimalini azaltır.

    Masa başı işinde mi çalışıyorsunuz? En geç her iki saatte bir masanızdan kalkıp en az 5-10 dakika yürüyün. Bunu yapmak bacak baldır damarlarınızda pıhtı oluşması ihtimalini azaltır.

  10. Trafik lambasının yeşil yanması geçmenin mutlaka güvenli olduğu anlamına gelmez.

    Trafik lambasının yeşil yanması geçmenin mutlaka güvenli olduğu anlamına gelmez.

  11. Her gün giyildiği için yıpranma oranı yüksek oluyor, bu nedenle pahalı olanlardan tercih ediyoruz. İşte kotlarınızın eskimemesi için pratik bilgiler.

    Her gün giyildiği için yıpranma oranı yüksek oluyor, bu nedenle pahalı olanlardan tercih ediyoruz. İşte kotlarınızın eskimemesi için pratik bilgiler.

  12. Ters çevirin! Makineye atmadan önce renginin çok akmaması için kotunuzu ters çevirin. Derecenizi doğru ayarlayın! Makineden çıkarırken bir süprizle karşılaşmak istemiyorsanız, mutlaka makinenizin derecesine dikkat edin!

    Ters çevirin! Makineye atmadan önce renginin çok akmaması için kotunuzu ters çevirin. Derecenizi doğru ayarlayın! Makineden çıkarırken bir süprizle karşılaşmak istemiyorsanız, mutlaka makinenizin derecesine dikkat edin!

  13. Kurutucuya atmayın! Eğer küçülmelerini istemiyorsanız, kesinlikle kurutucuya atmayın. Bunun yerine askıya asın, kendi kendine kurumasını bekleyin.

    Kurutucuya atmayın! Eğer küçülmelerini istemiyorsanız, kesinlikle kurutucuya atmayın. Bunun yerine askıya asın, kendi kendine kurumasını bekleyin.

  14. 112 birçok ülkede ortak acil numaradır.

    112 birçok ülkede ortak acil numaradır.

  15. Domateslerin çabuk çürümesini önlemek için koparılan kısımlarının aşağıda kalması gerekir.

    Domateslerin çabuk çürümesini önlemek için koparılan kısımlarının aşağıda kalması gerekir.

  16. Eğer bir fotoğrafınızda sadece bir gözünüz kırmızı çıktıysa, bu retinoblastom (bir çeşit göz kanseri) belirtisi olabilir.

    Eğer bir fotoğrafınızda sadece bir gözünüz kırmızı çıktıysa, bu retinoblastom (bir çeşit göz kanseri) belirtisi olabilir.

  17. Yemek borunuza bir şey kaçtığında kendinizi boğulmaktan kurtarabileceğiniz Heimlich hamlesini uygulamayı öğrenin.

    Yemek borunuza bir şey kaçtığında kendinizi boğulmaktan kurtarabileceğiniz Heimlich hamlesini uygulamayı öğrenin.

  18. Eğer ters akıntıya kapılırsanız kıyıya paralel şekilde yüzün. Kıyıya doğru yüzmek sadece daha fazla yorulmanıza neden olur.

    Eğer ters akıntıya kapılırsanız kıyıya paralel şekilde yüzün. Kıyıya doğru yüzmek sadece daha fazla yorulmanıza neden olur.

  19. Paslanmış bıçağı eski haline döndürmek için, Soğanı ortadan ikiye bölün ve üzerine pudra şekeri serpin. Üzeri pudra şekerli soğan ile bıçağınızı temizleyin. Daha sonra bir peçete yardımıyla silin.

    Paslanmış bıçağı eski haline döndürmek için, Soğanı ortadan ikiye bölün ve üzerine pudra şekeri serpin. Üzeri pudra şekerli soğan ile bıçağınızı temizleyin. Daha sonra bir peçete yardımıyla silin.

  20. Parmağınıza kıymık batarsa... Zarar görmüş bölgenin üzerine iyice olgunlaşmış bir muzun birkaç dilimini koyun ve bir bandajla kapatın.

    Parmağınıza kıymık batarsa... Zarar görmüş bölgenin üzerine iyice olgunlaşmış bir muzun birkaç dilimini koyun ve bir bandajla kapatın.

  21. Muzun içindeki enzimler ciltteki yabancı maddenin çıkmasını kolaylaştıracaktır.

    Muzun içindeki enzimler ciltteki yabancı maddenin çıkmasını kolaylaştıracaktır.

  22. Burnunuz tıkalıysa... Bir kaba ılık su koyun ve içine biraz tuz dökün. Bu tuzlu suyu hafifçe burnunuza çekip bırakın. Tuzlu su burundaki damarları rahatlatacak. Burnunuz açılacak ve rahatça nefes alabileceksiniz

    Burnunuz tıkalıysa... Bir kaba ılık su koyun ve içine biraz tuz dökün. Bu tuzlu suyu hafifçe burnunuza çekip bırakın. Tuzlu su burundaki damarları rahatlatacak. Burnunuz açılacak ve rahatça nefes alabileceksiniz

  23. Parmağınızı sıkıştırdıysanız ya da ayak parmağınızı çarptıysanız... Parmağınızı dik tutup üzerine sıkıca bastırın. Bu, ağrınızın azalmasını sağlayacaktır.

    Parmağınızı sıkıştırdıysanız ya da ayak parmağınızı çarptıysanız... Parmağınızı dik tutup üzerine sıkıca bastırın. Bu, ağrınızın azalmasını sağlayacaktır.

  24. Öldürücü kas krampları yaşıyorsanız... Nemli bir havluyu mikrodalga fırında 30 saniye bekletin. Daha sonra havluyu ağrıyan kasınızın üzerine koyun. Bu kompres, aldığınız ağrı kesici ilaç etkisini gösterene kadar ağrıyı hafifletecektir.

    Öldürücü kas krampları yaşıyorsanız... Nemli bir havluyu mikrodalga fırında 30 saniye bekletin. Daha sonra havluyu ağrıyan kasınızın üzerine koyun. Bu kompres, aldığınız ağrı kesici ilaç etkisini gösterene kadar ağrıyı hafifletecektir.