Ağız Kokusundan Kurtulun
ağız kokusuna iyi gelen bitkisel çözümler;
-
Ağız kuruluğu, dişle ilgili problemler hatta bazen mide rahatsızlıkları ağız kokusu yapabilir. Hem kendinizi hemde etrafınızdakileri rahatlamak için ağız kokusuna iyi gelen bitkisel çözümler;
-
Karanfilin ağız kokusuna iyi geldiği herkes tarafından bilinmektedir. Bu nedenle de çoğu restoranda yemeklerin arkasında müşteriye karanfil ikram edilir. Ağız kokusu için kullanılabilecek en ideal bitkilerden biri karanfildir. Karanfil oldukça keskin bir tada ve kokuya sahiptir. Bu özelliği ile ağız içinde bakteri ve mikropların artmasına engel olur. Antioksidan özelliği ile sindirim sistemine karşı da faydalıdır. Ağız kokusu hissedildiğinde 1-2 tane karanfil çiğnenebileceği gibi karanfil çayı da hazırlanarak tüketilebilir.
-
Aloe vera kesik, yanık, yara gibi birçok probleme karşı faydalı bir bitkidir. Tüm bu faydalarının yanı sıra ağız kokusuna karşı da kullanılabilir. Aloe veranın iltihap önleyici ve mide asidini düzenleyici etkisi vardır. Bitkinin yapraklarından elde edilen jel kıvamındaki sıvı su ile inceltilerek ağız kokusuna karşı içilebilir.
-
Adaçayının antibakteriyel özelliği ağız kokusuna karşı faydalıdır. Özellikle diş eti iltihabı nedeniyle ortaya çıkan ağız kokusuna karşı adaçayından faydalanılabilir. Adaçayı hem ağız içinde oluşan bakteriler ile savaşır hem de sindirim sistemine karşı iyi gelir. Adaçayı ağız içinde oluşan kötü kokuyu gidererek ağız kokusuna yol açan nedenler ile de mücadele etmeye yardımcı olur.
-
Siyah çay yine ağız kokusunu gidermek için kullanılabilir. Siyah çay polifenoller olarak adlandırılan güçlü antioksidanlar içermektedir. Bu antioksidanlar dişlerde oluşan plakları önleyerek ağız kokusuna yol açan birçok sorunu ortadan kaldırır.
-
Yeşil çay da ağız kokusunu gidermek için kullanılabilir. Aromotik etkisi ile ağızda oluşan kötü kokuyu gidermek için kullanılabilir.
-
Tarçının sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır. Özellikle tarçın çubuklarında yer alan esansiyel yağlar ağız kokusuna yol açan bakterileri etkisiz hale getirebilir.
-
Ağız kokusu vücutta oluşan toksinler nedeniyle ortaya çıkabilir. Vücudu bu toksinler arındırmak için ısırgan otu en ideal bitkilerden biridir. Isırgan otu çay şeklinde demlenerek içildiğinde ağız kokusunu giderebilir. Ayrıca böbreklerin daha aktif çalışmasını ve zararlı maddelerin vücuttan kolaylıkla atılmasını sağlar.
-
Nane çayı ağız kokusuna karşı en etkili çözümlerden biridir. Güçlü bir antiseptik olan nane bakterileri temizler ve ağız hijyeni sağlar. Nane yağı da aynı etkiyi sağlar ancak nane yağının ağız yoluyla alınması toksik etki yarattığı için kesinlikle yutulmamalıdır.
-
Özellikle soğan ve sarımsak gibi keskin kokulu besinleri yedikten sonra 3-4 yaprak maydanoz çiğnemek ağız kokusunu bastırır. Nefesi tazeleyen “klorofil” bakımından zengin olan maydanozu her yemekten sonra kullanabilirsiniz. Maydanoz yoksa kişniş ve fesleğen de kullanabilirsiniz.
-
Ağız kokusu devamlı bir hâl almışsa her gün düzenli olarak ekinezya çayı ile ağzınızı çalkalamak ağız kokusunu gidermektedir.