Eğitim-Bir-Sen'de kongre heyecanı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 27 Ocak 2008 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Bir-Sen, 2 Şubat'ta başkanlık seçimlerine gidiyor. İki liste ve dört bağımsız adayla yapılacak kongre öncesi adaylar vaatlerini anlattı.

ORHAN TURAN / İSTANBUL

104 bin üyesi bulunan Eğitim-Bir-Sen, olağan genel kongresini 2-3 Şubat tarihleri arasında Ankara'da yapacak. Halen Genel Başkanlığını Ahmet Gündoğdu'nun yürüttüğü sendikada, seçimler için iki listenin yanı sıra 4 bağımsız aday da daha verimli bir sendika oluşturmak için üyelere projelerini anlatıyor.

DEĞİŞİM MUTLAKA YAŞANMALI

Memur-Sen Genel Sekreteri ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan adayı Ali Küçük Kösen, vaatlerini şöyle sıralıyor: "Bürokraside saygınlık sağlayarak, tıkanmaları gidereceğiz. Tüzüğü uygularken keyfi davranmayacağız. YÖK, kılık kıyafet, katsayı gibi sorunlarda etkili olarak mağduriyetlerin yaşanmamasını sağlayacağız.

VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ

Sendika Başkanı Ahmet Gündoğdu ise 3 yıldır eğitim camiasını en iyi şekilde temsil ettiklerini söyledi. Gündoğdu, ?Yeni anayasa için 6 ana madde teklifi gönderdik. başörtüsü ile ilgili sıkıntılara çözüm maddesi de bulunuyordu. 5 bilim adamıyla 'Yeni anayasa ve özgürlükler' konulu panel yaptık. Eğitim vizyonu ile ilgili uzun süredir çalıştığımız taslağımız da tamamlandı" dedi.

Kürtçe vurgusu

Aday Hasan Köse, "Bir milli eğitim politikası oluşturmak istiyoruz. Adalet temelli, eşitlik ve özgürlük perspektifli bir Kürt politikası oluşturacağız. Kürtçe eğitimi içimize sindirip toplum birliğinin bu şekilde sağlanacağını umuyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber