Meteoroloji'den fırtına uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2008 13:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Bölgesel Tahmin Merkezi, akşam saatlerinden itibaren Antalya, Burdur, Isparta ve Karaman'da fırtına beklendiğini bildirdi.

Antalya Bölgesel Tahmin Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, bölgenin bugünden itibaren Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği belirtildi.

Sahil kesiminde sağanak ve gök gürültülü sağanak, iç kesimlerde ise kar şeklinde görülecek yağışların bu akşam etkisini kaybedeceği, kuzey yönlerden esecek fırtınanın etkili olacağı kaydedildi.

Bugün öğleden sonra Muğla ve çevresinde kuzey yönlerden esmeye başlayacak fırtınanın akşam saatlerinden itibaren Antalya, Burdur, Isparta ve Karaman'ı etkisi altına alacağının tahmin edildiği bildirildi.

Rüzgarın saatte ortalama 45 ile 60 kilometre hızla eseceği belirtilen açıklamada, rüzgarın hamle hızının ise 75 ile 95 kilometreye kadar ulaşacağı ve etkisinin 30 Ocak Çarşamba gününe kadar etkisini sürdürmesinin beklendiği kaydedildi.

Denizci ve balıkçıların da uyarıldığı açıklamada, Bodrum-Antalya-Anamur arasında kuvvetli fırtına beklendiği belirtildi.

Buna göre, rüzgar, yıldız ve kara yelden 5 ile 7, zaman zaman 8 ile 10 kuvvetinde ve saatte 21 ile 33, zaman zaman 40 ile 50 deniz mili hızla esecek. Deniz orta, açıklarda kaba ve çok kaba dalgalı, dalga yüksekliği 1,5 ile 2,5, açıklarda 4 ile 6 metre dolayında olacak.

Hava bugün sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, fırtınanın başlamasıyla birlikte parçalı az bulutlu geçecek. Görüş uzaklığı 10, yağış anında 3 ile 5 kilometre dolayında bulunacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber